-
Ten post jest przestrogą dla mieszkańców miejscowości, które miasto chce wcielić w swoje granice. Najpierw miasto obiecuje wszelkie udogodnienia a później każe za nie płacić. Tak jest obecnie na Kruhelu gdzie po doprowadzeniu kanalizacji właściciele działek otrzymali zawiadomienia o wszczęciu postępowań w sprawie naliczenia opłaty "adiancenckiej" - tj. od wzrostu wartości działki. Przykładowo: przyjmuje się że 1ar działki wart był np.5000zł a obecnie po doprowadzeniu kanału wart jest 5500zł (...
-
Mamy konkursik na nazwę mostu.
Najciekawszey w/g mojej oceny to wymuszana nazwa przez naszego uwielbianego senatora i marszałka to im. Lecha i Marii Kaczyńskich.
Nazwa ta chyba najbardziej się przyjmie oczywiście w formie uproszczonej .Przecież nikt nie będzie mowił jadę przez most im. Lecha i Marii Kaczyńskich.
A mieszkańcy jak to mieszkańcy dokonają wielu atrakcyjnych,poważnych i mniej poważnych przeróbek w słownictwie potocznym.
Np:
Wjeżdzam do miasta przez kaczory- i wszyscy...
-
-
No i znowu ktoś popisał się znajomością przepisów prawa, tym razem przy organizowaniu przetargów. Zwrócił mi na to uwagę mój znajomy przedsiębiorca z poza Przemyśla, który chcąc wziąć udział w przetargu organizowanym przez urząd uznał, że nie jest w stanie spełnić jednego z wymogów, a że wymóg ten nie tylko jest pozbawiony podstaw prawnych to jeszcze jego zdaniem narusza przepisy o ochronie konkurencji i konsumentów. Wiem, nie każdego może to interesować, ale jeżeli masz firmę, która na przy...
-
Niestety moim zdaniem nie rozładuje z paru powodów. Po pierwsze nie ma dużej liczby zjazdów z niej . Brak np zjazdu do drogi w kierunku Buszkowiczek i samochody jadące z tego kierunku będą korkowały most Siwca. Brak też zjazdów w innych miejscach które umożliwiły by krótką drogę z obwodnicy np na grunwaldzką , w tę część miasta. Poza rondo koło Lwowskiej już się korkuje a gdy otworzą obwodnicę to będzie masakra jakaś. Przydał by się jakiś dodatkowy zjazd do Lwowskiej ale oddalony od tego co j...
-
-
-
To mnie ciekawi:
1. Czy Urząd Miejski zapłaci za postój swojego samochodu?
2. Czy urzędnicy miejscy w tym Prezydent będą płacili za postoje swoich prywatnych samochodów pod Urzędem?
3. Kto podpisał się pod tą "wybitną" uchwała Rady Miejskiej i kto za nią głosował?
4. Czy mieszkańcy którzy całe życie trzymali samochód pod domem będą musieli płacić lub trzymać samochody kilometry od domu?
-
Czy w Przemyślu jest to możliwe? Wątpię by za "panowania" Chomy a dlaczego każdy wie...
Proszę pomyśleć ile pieniędzy by się zaoszczędziło. Wystarczyło by tylko 50% procent z tego co idzie na czarnych przekazać na zwiększenie etatów w policji i było by naprawdę bardziej bezpiecznie. Nękani mandatami i blokadami kół w samochodach kierowcy odetchnęli by głęboko pozbywając się stresów.
Nie wiem ilu obecnie pracowników "zatrudnia" straż miejska, ale myślę , że nadal tak jak kiedyś ok. 60 nic p...
-
Sprawa dotycząca dziecka z porażeniem mózgowym i jej ojca , który pomimo wielu przeciwności losu pomaga dziecku. Ojciec dziewczynki nie znajduje pomocy w magistracie w zakresie przydziału mieszkania . Sprawę nagłaśnia Pani red. Monika Kamińska w programie " Sprawa dla reportera E. Jaworowicz- szacunek dla Pani Moniki .
"Włodarze miasta " niech się czerwienią , ale w mojej ocenie nawet tego nie potrafią - spłynie to po nich jak po kaczce.
-
Zamiast czystości brud. Porozwieszali jakieś płachty z pyskami na mieście. I te osoby mają dbać o miasto? JAK?! Skoro już w tej chwili na każdym kroku straszą z tych ogromnych bilbordów.
Jeden nawet się na nich cieszy, że zaczął chodzić. Pewnie miał wcześniej jakieś problemy ze sprawnością fizyczną i na wózku jeździł??
Gdzie są 'chuligani' którzy malują sprayem budynki? Dlaczego teraz nie czepią się tych płacht?
Pozrywać to gó... natychmiast.
-
-
19 01 2012 godz. 16.00 Stok w Przemyślu
-
Wg tej sondy na tym forum www.forumowisko.pl/topic/70089-najpiekniejsze-miasto/ Rzeszow jest najpiekniejszym miastem na podkarpaciu. Moze i Rzeszow jest ladnym miastem ale nie pieknym, bo pieknym miastem i najpiekniejszym na podkarpaciu jest Przemysl!
-
-
-
-
-
-
Mamy pytanie do wszystkich zamieszkujących Przemyśl co powinno u nas powstać czego u nas nie ma albo jest w małej ilości?