Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wałbrzych   Wałbrzych   miasto

miasto

(990 wyników)
  • www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sUzrDStlOLw
  • Argument pana Ławskiego przeciwko Grodzkości: [i] a mieszkańcy są już przyzwyczajeni do załatwiania w starostwie spraw związanych z rejestracją samochodów czy pozwoleniami budowlanymi. [/i] Argument że ktoś się do czegoś przyzwyczaił, to za przeproszeniem argument typu "nie wypuszczajmy więźniów z obozu koncentrcyjnego - przecież się przyzwyczaili".
  • Titanic tonie a orkiestra gra. Co drugi dzień dowiadujemy się o kolejnych pomysłach Szełemeja. Żłobki za 6 mln z dofinansowaniem 2 mln. Tylko trzeba znaleźć te 4 mln i utrzymać je później. Budowa GDK za 100 mln, stadion na Nowym Mieście za 150 mln (z kolejką linową i basenem olimpijskim). Nowa obwodnica Szczawna, Kozic. Zajezdnia na Wrocławskiej itd, itd. Bajek pełno. Mieszkania socjalne które kosztują 4 tys za metr. Pieniądze dla teatru i filharmonii (mają dużo od Marszałka). Kwiatki, imprez...
  • www.walbrzych24.com/1-wiadomosci/2059-rewolucja-autobusowa niezłe jaja, po mieście jeżdżą takie trupy, że strach wsiadać, rozkłądy nie są dotrzymywane a tu proszą jak pięknie. Mam wrażenie, że jednak to już przegięcie. To jakieś pół roku temu Szełemej ogłaszał, że od jesieni , od nowego roku będziemy mieli nowoczesną komunikację, nowe autobusy a nie "te stare wraki", że wejdzie nowa firma, że zajezdnia zostanie przeniesiona, że punktualność kursów będzie zapewniona itd, itd. I co z tego wys...
  • Kogo oni chcą odwołać ? czy wszystkich ? czy państwo Rosiak też zostaną odwołani ? czy tylko wybrani radni zostaną odwołani ?. Czy prezydent też będzie odwołany o co w tym chodzi ? Nie za bardzo jestem w temacie co do referendum odwołania rady, czy ktoś tak prosto wytłumaczy mi to ? co się stanie z odwołanymi radnymi ? czy odwołaną radą ?
  • Ruch Palikota przeszedł samych siebie . Jak wiadomo Wałbrzych kojarzony jest z brudem, syfem itd. Ruch Poparcia Palikota jest przeciwny dofinansowywaniu renowacji parafii. Kościoła Augsburskiego tego białego koło Rynku . Jest to budowla zabytkowa w centrum miasta, jest znakiem rozpoznawczym miasta inaczej wizytówką miasta . Każdy kto tu przyjeżdża patrzy na takie zabytki i architektoniczne budowle. Miasto chce dofinansować taki obiekt i wyremontować a Ruch Palikota się sprzeciwia....
  • Kto to jest ten cały radcom forumowy spinacz, do czego to coś dąży ? W każdym bądź razie zawsze się źle wypowiada na temat Wałbrzycha i mieszkańców, jeszcze nie widziałam jego pozytywnej wypowiedzi dotyczącej miasta i mieszkańców, lecz zauważyłam że takie coś jak radcom, bardzo spina się na temat Świdnicy, gdzie się pojawi temat Świdnicy to strasznie ich broni i jeszcze najeżdża na Wałbrzych, czy on to jakiś pachołek ze wsi koło Słotwiny ? czy po prostu uciekinier ze szpitala na Batorego...
  • W 0:32 sekundzie, on mówi że chcą z miasta zrobić miasteczko . Czy to nie absurd, miasto się powinno rozwijać, a oni chcą zrobić z miasta miasteczko. Jak z drugiego co do wielkości miasta na Dolnym Śląsku zaraz po Wrocławiu można zrobić miasteczko, przecież to jakaś paranoja, absurd. Ja jestem tym zaniepokojony. www.youtube.com/watch?v=jJgx9etOhJc&feature=plcp&context=C480accbVDvjVQa1PpcFMbDmods7RYWV-1Z8fuzWB-nmdghSGPwT0%3D
  • Referendum organizują m.in. palikotowcy. Za te wszystkie obelgi na forum [b]57juranda [/b] i innych, za nazywanie katolików motłochem, za opluwanie kościoła , żaden katolik nie powinien pojawić się na referendum.
  • www.youtube.com/watch?v=YMUdk43jNFI Bardzo ciekawy film polecam i jestem ciekawy opinii
  • Chciałem zasięgnąć informacji w pięknie odremontowanym budynku PKP Wałbrzych miasto.A jakże, wchodząc czyściutko aż miło popatrzeć.Ale na tym koniec przyjemności.podszedłem do okienka kasowego (brak informacji ogólnej )w celu zasięgnięcia informacji.Najpierw poczekałem dobre 4 minuty,ponieważ PANI rozmawiała przez telefon komórkowy,zapewne z kimś WAŻNYM.Kiedy skończyła, grzecznie zapytałem jakie jest połączenie do Berlina.W odpowiedzi usłyszałem,ze ONA nie wie.Więc poprosiłem o rezerwacje bil...
  • Byłem u rodziny w Wałbrzychu na swieta. Takiego obskurnego miasta to nie widzialem jak zyje. A widzialem naprawde wiele Nawet jak pracowalem w delegacji na Ukrainie to tak rozwalonych miast nie widzialem. Dziury w drogach jak po bombardowaniu, kamienice czarne jak smola, a budynki z wielkiej plyty w kolorowe trojkaty. Brod, smrod i ubostwo. Tyle ze zabytki i lasy. Pytałem rodziny co ich tam trzyma to nie potrafili odpowiedziec. A was co tam trzyma? Napisalem bo na portalu czytam ze znow kogos...
  • Opryskliwość radnych, zadłużanie bezmyślne miasta przez Prezydenta, Dynamiczne rozwijanie działalności składowiska odpadów niebezpiecznych .... można mnożyć przykłady a i tak lud zagłosuje na PO. Czy w tym mieście ludziom ktoś pozabierał mózgi?
  • dlaczego przewodniczący wałbrzyskiego PiSu, Mirosław Bartolik, nie głosował budżetu miasta ? Może to był warunek za to, że wygrał przetarg na obsługę wałbrzyskich cmentarzy miejskich ? Nie cenię Kosiura ale nie mogłem uwierzyć jak można było przegrać taki przetarg !!!, ale teraz zaczynam rozumieć.
  • więc jednak
  • Kim sa ludzie PO? do czego dążą? Jaki stan Wałbrzycha mamy po kilkunastu latach rządów PO? Można mnożyć pytania a bilans odpowiedzi jest tragiczny. Wszystko czego się dotknęli zepsuli. Wiedzą, że na przeciw siebie mają głupie społeczeństwo więc robią co chcą! Nawet nie udają, że ma ktoś z zewnątrz szanse w konkursach na prezesów spółek i rad nadzorczych. Szełemej jak Putin co powie ma tak być. Oni świetnie zarabiają i bawią się w rządzenie miastem, mieszkańcy płacą, płacą coraz więcej. Kilk...
  • Gdzie moza sie wybrac ze znajomymi w wieczorny weekend???
  • [u]Widziałem Nasze Miasto w 2020r.[/u][b][/b] Właśnie kończyły się Mistrzostwa Europy w LA na przepięknie odnowionym stadionie na N.Mieście, lecz znaczna część zagranicznych kibiców oczekiwała Na ME w pływaniu, które zaplanowano na tym samym superobiekcie. Wolny czas spędzali w supernowoczesnej Filharmonii przy ul.Wyzwolenia, "Starej Kopalni" oferującej ni mniej ni więcej starą kopalnię, Aqua-Parku stanowiacym centrum rekreacji wałbrzyszan i największą atrakcję tj.sobotnie szelemejbiegi . Do...
  • co to za miasto ?? czy to miasto ?? gdzie nie ma PKS-u !! gdzie za chwile nie będzie MPK i będzie ogłoszone bankructwo miasta 200 000 000 długu to chyba jedyne miasto w polsce gdzie najmniej się zarabia a rocznie wyjeżdża setki ludzi zostawiając opuszczone mieszkania ... czy to miasto widmo może .... nie.... to WAŁBRZYCH
  • www.youtube.com/watch?v=sj9CUpn9T84
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne