Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Łódzkie   Łódź   Porozmawiajmy o Łodzi   miasto

miasto

(1232 wyniki)
  • czy w Łodzi wreszcie będzie dobry gospodarz,jakim mogą szczycić się inni a nie jak w Łodzi tylko karierowicze polityczni,jak jest dotychczas.
  • Tylko czemu nikt nie wspomina o podatku od darowizny jaki ma zaplacic spoldzielnia?
  • Gdzie można znaleźć informacje o przetargu?
  • Nareszcie podali prawdę Łodz na 7 miejscu najbardziej zadluzonych miast. Pytanie na co wydali tyle kasy ,na jednego mieszkanca tj. 1.426,7 zł.
  • Miałam wątpliwą przyjemność odwiedzić dzis Łódź... Już na poczatku wizyty- w aquaparku "Fala" spotkała mnie niemiła sytuacja - kiedy zdjęłam górę od stroju, w celu przebrania sie, "zaatakowala" mnie niezwykle "sympatyczna" pani z obslugi basenu, twierdzac, ze mam sie ubrac, gdyz "robie widowisko", "tu sa dzieci" i swoim zachowaniem "łamie regulamin aquaparku". Prawie umarlam ze zdziwienia, ponieważ po pierwsze we wszystkich aquaparkach, w których byłam standardem jest przebieranie sie p...
  • Czyli znowu inwestor zrobił wszystkich w balona.... Już widzę tam jakiegoś szklanego potwora (jak na placu Wolności) - Pan Szygendowski chyba był nieprzytomny jak wyrażał zgodę na wyburzenie starej kamienicy i liczył że inwestor z wielką dokładnością wybuduje ją od nowa... Dlaczego nasze władze nie myślą tak jak autorzy happeningu?? Dlaczego ich nadal interesuje kasa, a nie DOBRO MIASTA!!
  • Nowe Centrum,nowe bajki no i byłbym zapomniał NOWE BIURO/czytaj nowe posadki
  • Ktoś wie, jaka jest procedura odwołania rady miasta?
  • 100m a 76 to nie duza roznica a Lodz by troche bardziej przypominala miasto a nie wies, to samo dzialka przy roku Kilinskiego i Mickiewicza, czy nie mozna tam postawic czegos wysokiego, jakiegos fajnego bloku mieszkalnego, wtedy jadac mickiewicza poczukemy sie naprawde jak w duzym miescie.....
  • Zdaje mi się, czy ostatnio był problem z pieniędzmi na sprzątanie. Czyli na sprzątanie nie ma, na drogi nie ma, na równe chodniki nie ma, na kamienice nie ma, a na stadion ma być ?
  • Witam, po ostatnich podróżach po Polsce stwierdziłem, że Łódź jest daleko w tyle, jeżeli chodzi o wizualną prezentację miasta. Wystarczy przejść się 3 - może 4 ulicami w łodzi dostrzec piękno Łódzkich kamienic. Jednak ten czar pryska kiedy zbliżymy się do nich, piękno zamienia się w slams i niszczący piękno brud. Dla porównania przybliżę trochę inne zakątki. Cieszyn - małe miasto położone w malowniczej okolicy, ośrodek jako takiego przemysłu i transportu. W centrum miasta ogromn...
  • Na Księżym Młynie pojawiły się profesjonalnie wykonane, kolorowe ulotki agitujące za zgodą na przygotowywane przez miasto wraz z inwestorem wysiedlenie mieszkańców. Ulotki są anonimowe. Można je wziąć w administracji Księży Młyn. Mieszkańcy dostają je również indywidualnie, roznoszone przez gońców za pokwitowaniem w kopertach podpisanych przez Urząd Miasta. Ulotki w kontrastowy sposób zestawiają na zdjęciach najbardziej zniszczone zakątki Księżego Młyna z wizualizacjami nowoczesny...
  • tylko trzy pytania a propos tego steku bzdur: jakie jest obecne wynajęcie powierzchni w owym biurowcu? dlaczego firmy BPO wybierając Łódź podobnie jak wcześniej montownie AGD wśród głównych powodów wymieniały tanią siłę roboczą?jak duży umysłowy problem dla trybuny PO łódzkiej sprawi znalezienie i rozmowa z prawdziwym specjalistą w dziedzinie rozwoju miasta,jest taki w Łodzi ale mówi niewygodną dla wielu prawdę:)
  • lodz.gazeta.pl/lodz/55,35153,8126952,,,,8393521.html
  • "Wydział gospodarowania majtkiem sprzedał.." Mówi się- Wydział gospodarowania majtkami, nie majtkiem... Kumpel "rd"???
  • Zrównanie z ziemią kantoru Ossera ocenić na celująco - dyskusyjna sprawa.
  • ważne też dla Łodzi. Poczytajcie. http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,9198294,Jak_powinna_wygladac_rewitalizacja_w_Poznaniu_.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f1dd51706a8eb48&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=21&width=120
  • No więc rządzi koalicja PiSuaru i POtopu. I żeby nie było wątpliwości - na taką koalicję oddaliście swój głos. Co by się nie działo - zawsze ci sami ludzie. Wiceprezydentem ma być też Kacprzak - łowca stołków. Za to poleci Winsche - jedyny kompetentny i apolityczny szef ZDiTu od wielu lat. Poleci za to, że jest zima. Ciekawe, kto poleci za wiosnę. Artykuł przemilcza stołki dla ŁPO, czyli ludzi Kropaszenki. Nie miejscie wątpliwości - oni też dostaną stołki. To już umówione - za poparci...
  • Popieram władze miasta, że ten projekt jest do zmiany. Rzeczywiście wygląd powinien być lżejszy i bardziej nowoczesny, a nie kopią Red Tower (BRE Banku). Budynek w samym sercu miasta musi być wizytówką tego miasta. Musi mieć unikalny wygląd, być jednoznacznie rozpoznawalny i kojarzony z Łodzią
  • To niesamowity skandal!!! Wypomnę to PT Państwu radnym, gdy np. kaplica Scheiblera runie...
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne