Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Mazowieckie   Marki   miasto

miasto

(470 wyników)
  • Akcja ma na celu zwiększenie wpływu gotówki do budżetu miasta. Można wygrać samochód. www.marki.pl/www/aktualnosc-1162-tytul-wygraj_samochod_w_markach Ciekawe co się dzieje ze sprawą z linku, też dotyczy budżetu miasta, choć o wpływie gotówki nie ma mowy: arekwerelich.wordpress.com/2011/08/11/sprawdzmy-%E2%80%93-komu-burmistrz-umorzyl-podatek-od-nieruchomosci/ Ponoć miała być kontrola z US i NIK, ale jakoś cisza, Kurier Marecki i Wieści z Ratusza o tym nie piszą, na stronach UM też n...
  • dla reszty po godz. 20.00 !!!! "Zdrowe i uśmiechnięte dzieci - najważniejsze!!!" - czy ktoś jeszcze pamięta to hasło przewodnie rządowego programu budowania boisk wielofunkcyjnych we wszystkich gminach? Czy nie uważacie, że to wielka blaga?
  • Pytanie do naszych Radnych , jako mieszkaniec tego Miasta , zameldowany i uczciwie płacący podatki chciałbym wiedziec co się tutaj dzieje ? Niestety nie mam czasu na sledzenie sesji Rady Miasta a odnosnie gazetki wydawanej przez Burmistrza mam wrażenie że nie wszystko jest prawdą. Z góry dziękuję
  • Witam, dla zainteresowanych losami obowodnicy naszego miasta - podczas debaty wyborczej z ust posła Janusza Piechocińskiego padły nie zwykle ważne słowa dotyczące zapewnienia finansowania tej inwestycji. W dniu dzisiejszym otrzymałem obiecaną przez posła listę inwestycji - zainteresowanych zapraszam www.marcinpiotrowski.info.pl/blog/?p=1015 . pozdrowienia Marcin Piotrowski
  • Czy znajdzie się ktoś, kto zrobi wreszcie porządek z Burmistrzem? Czy bezradna jak widać Rada zacznie go wreszcie rozliczać z 15 lat marnotrawienia naszych podatków? Czy jest jakakolwiek szansa na skontrolowanie tych 15 lat? Dlaczego Panu Werczyńskiemu, tak bardzo zależało na ostatnim jego sukcesie wyborczym, co bardzo podkreślał w swoich wystąpieniach mówiąc cyt. "chcę dokończyć rozpoczętą w mieście kanalizację"? Diabeł zawsze tkwi w szczegółach, a u nas niestety jak widać za...
  • Mam pytanie w sprawie zamieszczonej na stronie urzędu miasta informacji www.marki.pl/portal/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1723 dotyczącej zamknięcia ul. Ząbkowskiej, w której urząd zapewnia, że ul. Leśna jest wyasfaltowana, co przynajmniej wczoraj tj 16 sierpnia było KŁAMSTWEM. Pytanie: Jak mam dojechać od ul. Kosynierów do przedszkola Bambi które znajduje się w prostej linii ok. 150 m. od osiedla. Samochodem nie mogę bo jest zakaz ruchu, od ul. Leśnej też nie mogę bo ulica ta ni...
  • Wniosek do Rady Miasta W związku z wieloletnim nieróbstwem w zakresie ochrony powodziowej oraz obecnym unikaniem problemów przez Burmistrza i jego pracowników, Rada Miasta powinna obciąć pensję Burmistrzowi i jego pracownikom o 50%. Zaczną pracować, będą mogli liczyć na wynagrodzenie. Pora przestać płacić za dalsze trwanie 16 lat wakacji. Zalani mieszkańcy powinni zebrać się i złożyć pozew zbiorowy przeciwko Urzędowi Miasta za kilkunastoletnie zaniedbania. Dopuszczenie do stanu zalania 2...
  • arekwerelich.wordpress.com/2011/11/15/w-poszukiwaniu-dodatkowych-srdkow-na-inwestycje-zrodlem-markety/ Witam. Przyznam się, że na forum zaglądam , ale nie jestem jego miłośnikiem. Dużo tu dziwnych wpisów i jest ono dość monotonne. Ciągle te same osoby. Ja swój wpis kieruję do osób z poza tego grona, które tak jak ja czasami tu zaglądają. Określając się powiem, że podczas ostatnich wyborów glosowałem na ludzi ze wspólnoty, ale powoli zmieniam swoje poglądy. Skąd miałem wiedzieć o dziwnych...
  • Mam pytanie, czy jest ktoś, kto panuje nad mareckim "bur....em" o nazwie kanalizacja? Wielokrotne zamykanie ulic. Przykładem jest ulica Brzozowa - czy tam się jeszcze coś robi czy jest zamknięta bo taki jest proces technologiczny budowy mareckiej kanalizacji - wbić łopatę w ziemię dwa razy, pogrzebać, pogrzebać i postawić znaki zakazu wjazdu nie pokazując się już tam więcej. "Sztandarowym" przykładem jest Ząbkowska - zamknięta przez wiele miesięcy. Niedawno oddana do użytku z nawierzchnią p...
  • Tegoroczny ranking pisma samorządu terytorialnego “Wspólnota” skonstruowany jest nieco inaczej niż w poprzednich latach. Tym razem źródłem danych była baza wszystkich projektów, które dostały dofinansowanie ze środków unijnych w perspektywie finansowej 2007-2013. Pod uwagę wzięto zarówno projekty zakończone jak i będące w trakcie realizacji, według stanu na kwiecień 2011. Marki w kategorii miast mniejszych zajęło 7 miejsce z kwotą 9.448,78 pln wartości projektu na głowę mieszkańca...
  • Ja dałbym tytuł - zobacz jak burmistrz rozdaje twoje pieniądze. O listach nie wspomnę bo krew mnie zalewa jak widzę tam niektóre pozycje. Pazerność ludzka nie zna granic.
  • Zaczerpnięte ze strony UM [b] Czy już wszyscy totalnie zgłupieli ?? A kosić trawę wolno ? A zjeść śniadanie w ogródku ? Może już jakiś idiota spędził nad tym niezliczone urzedo-godziny i obwarował jakimiś przepisami. szok! [/b] [i]Pytanie: (kategoria: Inne) 2018 Witam, Bardzo proszę o odpowiedź Wydział Ekologii, czy na swojej posesji mogę legalnie spalić liście ze ściętych wcześniej jabłoni. Dziękuję za odpowiedź. Urszula (Urszula, 28.10.2011 r.) - Odpowiedź: Szanowna Pani, ...
  • Polecam przedostatnią komisję kultury, sztuki, i tureckich sweterków w serek. Szczególnie zaś polecam wypowiedzi jego drożdżówkowej światłości, przewodniczącego komisji. Tak mniej więcej od 3 godziny 38 minuty 20 sekundy. No po prostu Małachowski z Ratajem to przy nim małe pikusie. www.marki.pl/portal/gmina/pliki/nagrania/okis/okis_18_2011-11-16_29.5MB.mp3 PS. To ja panie przewodniczący ad vocem. Kupować panu marszałkowską laskę czy kijki do walkingu wystarczą.
  • Na stronie Urzędu Miasta pojawiło się ogłoszenie o kolejnym finale WOŚP w Markach. Nic nie byłoby w tym dziwnego gdyby nie to, że dotychczas burmistrz J.W. nie interesował się i nie pomagał. Nagle drugi raz już takie uprzejmości. Podstawowe pytanie co jest tego powodem? Czy to, że może wpływać na tzw. sztab? Poprzedni był nie zależny. Szkoda, że znów wraca byle jakość.
  • arekwerelich.wordpress.com/2011/08/24/sucha-stpopa-po-okolnej-i-%E2%80%A6/ "Kwota ta oscylowała w okolicach 3 mln zł. Oznaczało to, że tylko w tym roku ( do połowy sierpnia) Rada Miasta przekazała na ten cel największe środki od 10 lat." a tak a propos, rada zajęła się ochoczo wodą w mieście, ale czy ktoś się zastanawiał, czy to jest rzeczywiście najważniejszy problem miasta? czy to jest to wyzwanie cywilizacyjne, przed któym, stoją wszyscy mieszkańcy, czy chcą czy nie chcą... a może...
  • Super wygląd-atrakcja.
  • Patrząc na nagły wzrost na forum zwolenników naszego zacnego faraona, filmiki, plakaty i inne pieprzoty, zstanawiam się jak głebokie bagno i jakie sprawy muszą być zatajone przed mieszkańcamy wUM, że z takim tępem wymyśla się filmiki i broni do upadłego przed przejęciem władzy. Wyczuwam, że musi tam być dobry smrodek, bo popłoch i strach naszych nierobów nigdy nie był aż tak widoczny.......
  • Witam wszystkich. Nie wiem jak na innych ulicach ale na ul. Leśnej po wybudowaniu kanalizacji mieszkać się nie da. Kanalizacja miała być wybawieniem dla mieszkańców tego miasta. Na chwilę obecną staje się utrapieniem. Wieczorem wyjście z domu lub otwarcie okien to udręka. I żeby była jasność nie chodzi mi o komary i inne robactwo, chociaż wolałbym ich towarzystwo, niż wszechobecny smród. Godzina 21, 21.30 ciemności już zapadają a powietrze przenika fetor pompowanych szamb. Mieszkańcy zamiast ...
  • W Urzędzie Miasta Marki, 8 lipca, został wyłożony do wglądu projekt Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego- ten projekt zmieni niektórym „plany życiowe” w miejscach cichej zabudowy pojawia się.. deweloperzy myjnie samochodów itp. ….. poczytajcie przemyślcie … co dalej. pozdro link www.marki.pl/portal/index.php?cmd=komunikaty&opt=pokaz&id=247
  • manifest

(13)
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne