-
drogi redaktorze spójrz na mapę, albo wyjdź z redakcji i zastanów się jak linia Widzew-Olechów może mieć przystanek przy pietrynie... to jest linia Retkinia-Widzew [a w przyszłości Retkinia-Olechów]
-
Janiak zamknij się i stawiaj u siebie na działce tą badziewną kolumnadę!
-
Co tam takie dwie żyrafy! To nie mienie dla pana wiceprezydenta!Miasto Łódź ma inne pomysły na wydawanie publicznych pieniędzy! Straszne miasto!I znikąd nadziei na poprawę!
-
Znowu o Manufakturze... Ile wam płacą za te sponsorowane wypociny, które nawet na miano recenzji czy artykułu nie zasługują?
-
witojcie
-
Ha , ha , ha ......
Jeżeli to nie jest paranoja, to CO nią jest ??? Nasuwa mi sie jedna odpowiedź: urzędnicza rzeczywistość.
-
Świetne ale czy do kogoś dotrze....??? Szczególnie do lokatorów obiektów na Piotrkowskiej 104??Wątpie. Nie mam o nich dobrego zdania
-
Czy jeszcze ktoś ma wątpliwości że w ZDIT pracują największe tłuki?
-
Brawo Panie Architekcie Miasta - b. trafne spostrzezenia. Mam nadzieje, ze pani prezydent Zdanowska bedzie sluchala pana Janiaka.
-
Nie ma to jak wygaszanie popytu przy pomocy straszenia uczniów.
-
czy w umowie sprzedaży będzie zagwarantowane że musi tam pozostać pływalnia, czy miasto po prostu sprzedaje działkę?
-
Prawda. Zdanowska to najgorszy prezydent Łodzi w historii łódzkiego samorządu. Jeszcze tak nieudolnego i niekompetentnego prezydenta nie mieliśmy. Rządy SLD czy Kropiwnickiego można wspominać z rozrzewnieniem jak się patrzy na poczynania Zdanowskiej. Szkoda tego miasta.
-
"..Miasto chce wziąć 313 mln zł na pokrycie deficytu budżetowego i spłatę poprzednich zobowiązań. "
Czy nie na tym polega piramida zadłużenia ?
Jeszcze parę lat i nie starczy budżetu na spłatę odsetek.
-
Część postulatów przypomina mi socjalistyczne myślenie o ciągłym wspieraniu wykluczonych, etc. Miasto idzie tą drogą moim zdaniem już od dawna i jakie są rezultaty, każdy widzi. Może jak zacznie się myślenie "korporacyjne", będą cele, rozliczanie z nich większe ukierunkowanie na przedsiębiorców których urzędnicy mają "gdzieś" to może się coś zmieni. Albo twardą ręką się coś w tym mieście zmieni albo to nie będzie miejsce życia dla mnie ani dla wielu innych młodych i ambitnych. Nie jestem fane...
-
a może zamiast nosić pomniki w te i nazad, przenieśmy knajpę Łódź Kaliska na dworzec Łódź Kaliska? będzie łatwiej wypić ostatnie piwo przed podróżą do Wrocławia, Poznania, Krakowa
-
Szkoda, że nareszcie ...
-
Z całym szacunkiem ale chociaż te rzeźby nadają Łodzi jakiś wyraz. Zamiast tworząc zlepek słów proszę lepiej się zastanowić co chce Pan przekazać, może jakieś własne pomysły? Pisanie głupot o ich brzydocie etc. hm , o gustach się nie dyskutuje, ale i w [b]wiadomościach[/b] się takich rzeczy nie wypisuje.
ps. mam wrażenie ,że coś autora jątrzy od środka, że sama żółć z jego słów się wydobywa, ( może to przykre ale właśnie tacy są Łódzcy "pisarze", :P opiniotwórczy. :(
Pozdrawiam Łodzianin.
-
"Gratulujemy zwycięzcom." Czego?! Ilości dziur? Puknij się w głowę człowieku.
-
Ale za to rozgrzebano nowe!!
-
powinni podniesc ceny biletów juz dzis do 4zł za 30min a migawke na wszystkie linie na 120zł i nie bylyby potrzebne zadne ciecia. Paliwo drozeje na potege a ceny biletow mpk stoja od dawna w miejscu...