Forum   mielony

mielony

(461 wyników)
  • mam w planach. Zależy mi na tym, żeby nie były suche. W przepisach raz pojawia się jajko, raz samo żółtko. Którą wersję wybrać? Macie jakieś patenty? Chętnie przygarnę :)
  • Jak sobie nie kupie kawy w ziarnach, nie zmiele jakiej lavazzy czy nawet innej tańszej to jestem zawiedziona:( taką tchibo family czy primą:( Co tam u licha dodają? No bo na opakowaniu nie doczytałam. Czy to tylko moje wrażenie?
  • Witam, Szukam robota kuchennego koniecznie z funkcja mielenia miesa. Odpowiadalby mi robot MPM 116/A Alicja, niestety wszedzie gdzie szukam jest niedostepny: www.awa24.pl/product-pol-1729-Robot-kuch-wielof-MPM-116-A-Alicja.html Moze ktos wie gdzie dostane taki lub podobny? Z gory dziekuje.
  • Trochę już poszperałam i wiem, że maszynkę ma Bosch MUM, ale czy oprócz tego robota jest jeszcze jakiś, który to potrafi? Nie chodzi tylko o siekanie mięsa, bo mak na przykład też chciałabym móc zmielić. A jeśli MUM, to który?! Ten najbardziej popularny 4675EU ma tylko 550W, nie wiem czy to nie jest jednak za mało. Są też takie z 600W i 900 W - te ostatnie wyglądają też nieco inaczej ("noga" ma inny kształt). Nie wiem, czy warto dopłacić do większej mocy i czy ta nowsza generacja jest lep...
  • przez nieuwagę kupiłam mielony mak i teraz nie wiem co mam z nim dalej zrobić,zawsze kupowałam cały więc sprawa była prosta ,gotowanie mielenie itd.a tu szok jak mam do zrobić ,zagotować czy tylko sparzyć pomocy,dać sparzony na sito czy jak ?z góry dziękuję za pomoc
  • Wiem, wiem - dobry mielony nie jest zły, a wręcz jest bardzo dobry, oboje z TŻ lubimy. Ale ostatnio znalazłam w zamrażarce 4 sztuki kotletów, które dostaliśmy kiedyś od mojej mamy i chciałabym je na coś przerobić, bo: trochę już tam leżą, pewnie ze 3 miesiące, czyli pewnie trochę podeschły, a do tego mielone mojej mamy są dla nas bardzo "mięsne" i konkretne, smakowo wolimy własne. Poza tym zazwyczaj dostajemy takie ilości kotletów, że i tak nie da się przejeść, więc mrożę. Myślałam, żeby j...
  • A co z mielonego na szybko i wiosennie? Nie da się w tym upale za długo grzać pieca, że o piekarniku nie wspomnę...
  • Jak zmielić migdały? Czy łatwiej jest kupić całe (bez skórki), czy udoskonalić już te niby zmielone? One mają taki dość duże części, że właściwie przy przesiewaniu większość zostaje na sicie. Boję się, by nie wyszła mi tłusta masa oleista. Malaksera nie mam, dysponuję żyrafą z różnymi pojemnikami (ten średni i duży do kruszenia lodu).
  • Oprócz tradycyjnych kotletów, gotowanych pulpetów i chilli con carne?
  • ... powiedzcie mi jak zrobić dobre kotlety mielone.Proszę:)
  • Witam. Czy można zrobić paschę z niemielonego twarogu? Nie dysponuję maszynką do mielenia. Co prawda mam robota kuchennego z malakserem (nie wiem, czy dobrze to nazywam, chodzi o takie podwójne noże, którymi czasem siekam mięso lub składniki kruchego ciasta), ale nie wiem, czy można tak "posiekać" twaróg. Kiedyś kupiłam w sklepie twaróg chyba śmietankowy, na wagę, smarował się jak masło i raczej nie był grudkowaty, może można by go było użyć bez mielenia? A może da się zastosować jakiś inny t...
  • Co robię nie tak, że moje mielone są najczęściej suche i twarde jak kamienie. Czy daję czegoś za mało lub za dużo? A może macie sprawdzone przepisy na idealne mielone i zechcecie się nimi podzielić? z góry dziękuję za odpowiedź
  • Czym mielicie przyprawy. Marzy mi się młynek do przypraw, który pozwoliłby delektować się świeżo zmielonymi przyprawami: np. kolendrą, kminkiem. Możecie mi coś polecić?
  • Jak zrobić żeby z wierzchu były chrupiące? Obtaczam w buce tartej, ale ta panierka zawsze mi taka miękka wychodzi. A chciałabym żeby były z zewnątrz chrupiące,a w środku soczyste. Macie jakiś skuteczny patent?
  • Czy widzielisce gdzies mielone gozdziki? Albo wiecie jak je mozna rozdrobnic na pyl bez mlynka do kawy i bez mozdzeza? :(((
  • szukam i szukam : sos do kotletów nie pomidorowy i nie grzybowy , chciałabym zrobić kotlety ale podać z kaszą więc bedzie za sucho a lubie kasze z sosem , szukam wieć sosu do kotletów i kaszy pasujących a te pomidorowy i grzybowy umeim zrobić , może coś z duż iością cebuli i startą włoszczyzną długo duszone ? tylko czym przyprawić ?
  • Poniewaz jestem zielony w sprawach kuchennych mam pytanie- czy moglibyscie polecic mi robot kuchenny ktory oprocz podstawowych funkcji siekania i mieszania starlby marchewke czy ziemniaki na packe (chodzi mi o taka postac jak np ziemniaki na placki ziemniaczane) i zmielilby dobrze miesko na mielone. Byc moze takie cos nie istnieje, jednak wole zasiegnac najpierw jezyka
  • Narwałem się na domowy pasztet i w chwili zamroczenia nakupiłem rozmaitego mięsa mielonego. Patrzę do przepisu a tam powinno być mięso w kawałkach gotowane. Czy mogę po prostu zmielić wątróbkę i wymieszać z surowym mielonym? Jakoś nie widzę gotowania mięsa mielonego
  • Witam, moja ciocsa zawsze jak robi cos z miesa mielonego tzn, kotlety, gołąbki lub pulpety, to po obróbce termiczenej owego mięsa, potrawa nabiera takiego rózówego koloru. troche to wygląda jakby mięso nie było dogotowane lub dosmazone, troche surowe, ale to nieprawda. Zastanawia mnie czy to może jakas przyprawa jest, która powoduje że mięso nabiera takiego koloru?? Oświećcie mnie proszę.
  • Dziewczyny pomóżcie:) Co zrobić gdy nie mam maszynki do mielenia miesa a chciałabym je zmielić?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.