moczu

moczu

(120 wyników)
  • WBC - 10,6 HCT - 34,4 PLT - 428 MOCZ: BIAŁKO - śladnik krew - + erytrocyty - 20-25 bakterie i śluz w moczu Są to wyniki badań okresowych w pracy, lekarz zalecił pilny kontakt z lekarzem domowym. Co to może oznaczać? czy te wyniki są bardzo złe? Pomóżcie, bo bardzo się denerwuję...Badania robione tydzień przed okresem (nie wiem, czy to ma jakies znaczenie). z góry dzięki za pomoc!!!
  • Witam. Mam problem, juz sama nie wiem co mi jest. Mam (moim zdaniem) żółte upławy, o chyba rybim, ale bardziej zapach amoniaku, taki duszny że tak powiem. Bardzo rzadkie i obfite..jak woda. Oprócz tego czasami swędzenie i ból w krzyżu, nie wiem czy to mogłoby miec związek.(jakiś stan zapalny który przeniósł sie dalej w kierunku krzyża) No i byłam z tym u mojej pani doktor. Zbadała mnie i powiedziała że nie ma zadnego stanu zapalnego i nie widzi zadnych upławów. Ja sie upierałam, w...
  • Przepraszam-pewnie niektórym z Was pytanie wyda się głupie. Będę wdzięczna za pomoc. Miałam zabieg chirurgiczny zwiazany z likwidacją zylaków odbytu. Oprócz leków przeciwbólowych i okładów z rumianku mam robić nasiadówki z kory dębu przez tydzień. Całe życie byłam przekonana, że to się siedzi nad parą, która unosi się nad gorącym wywarem. I tak robiłam przez dwa dni. Tymaczsem siostra mi powiedziała,że to trzeba siedzieć w tym wywarze. No i jestem w kropce. Stad to pytanie. Pomózc...
  • Czy czeste oddawanie moczu moze miec zwiazek z jakas infekcja? Zaczelo sie to po tym jak zaczelam uprawiac seks z moim chlopakiem. Nie wiem jaka moze byc przyczyna,zachowujemy higiene ale moze to cos innego?
  • MOCZ

    (6)
    Czy można iśc na badania-moczu gdzy dostałam okres czy wyjdą poprawne wyniki czy lepiej poczekac?
  • gdy oddaje mocz strasznie mnie boli cewka moczowa. bol powoli ustaje ale gdy ustanie znowu ide do toalety i dale to samo... czy znacie jakies preparaty bez recepty ktore szybko pomoga? prosze o pomoc bo jutro wyjezdzam w gory na swieta i nie chce zeby mnie bolalo :/
  • Mam prosbe do wszystkich ktorzy wiedza cos na ten temat. Otorz ostatnio czesciej niz zwykle uczeszczam do ubikacji. Bylam u lekarza ogolnego i po zbadaniu moczu na posiew rzadnych bakterji nie wyhodowano. Nie wiem co mam teraz robic do kogo sie udac? Czuje ze zaczyna byc coraz gorzej bo w nocy chodze po 7 razy. Nic nie piecze ale ciagle mi sie chce nawet jesli juz bylam to uczucie parcia nie zanika. Mam bardzo wzdety brzuch. O sexie tez nie mam co myslec bo mnie boli w trakcie. Cz...
  • strasznie wstydze sie isc do toalety w miejscach publicznych, jeszcze pol biedy gdy kabiny sa zamkniete tzn. calkowicie zabudowane - sciana az pod sufit, wtedy nie mam problemu nie boje sie ze ktos uslyszy, ale jak sa otwarte czyli sciana nie dotyka syfitu co sie spotyka czesto w szkolach to masakra czasem przez 8 h nie oddaje moczu chociaz wiem ze tak nie powinnam robic :( ale nie wiem jak sobie z tym poradzic :(, nawet jak juz zalatwiam swoja potrzebe i uslysze ze ktos jest w toalecie ...
  • Od dwóch dni czuję nieprzyjemne szczypanie podczas oddawania moczu. Czy wiecie co to może być? Dodam, że nie biorę pigułek i od 4 dni nie współżyłam, ale to chyba nie od tego. Strasznie mi to szczypanie przeszkadza, bo potem już nie mogę się skupić na normalnych czynnościach... Czy myślicie że jak się tam posmaruję linomagiem to mi pomoże czy zaszkodzi? Nigdy mnie tam jeszcze nie szczypało. Wczoraj usiłowałam się zapisać do ginekologa, ale najbliższe terminy są na kwiecień, a na pr...
  • podejrzewam zapalenie pęcherza( mam typowe objawy) ale nie w tym rzecz, chodzi o to że czytałam że często powodem z.p. jest wspólzycie sexualne, że przeniesienie jakichś bakterii, jednakże ja zawsze wspólżyję zabezpieczając się prezerwatywą to jak to się ma do zkażania od partnera, może ktoś jest bardziej oświecony w tym temacie i mi rozjaśni w głowie,
  • Co prawda problem nie dotyczy mnie ,tylko mopjego męża.Chciałabym mu jakoś pomóc.Od jakiegoś czasu częsciej,ale mniej sika,mówi że kolor moczu jest ciemno żółty,podchodzący pod czerwień,na nic się w zasadzie nie skarży,ale mnie to trochę niepokoi.Może ktoś wie co to jest??????/
  • Pomozcie, co to moze byc? Od kilku dni bardzo bola mnie sutki, sa jaky spuchniete, zaczely mnie bolec tez jajniki i co chwile musze biegac do toalety. Pecherza nie przeziebilam, bo mnie nic nic boli przy oddawaniu moczu ani nie mam zadnego parcia. Zupelnie nie wiem skad tyle sie tego (moczu) bierze... W ogole to wszystko moze miec ze soba cos wspolnego? Za kilka dni spodziewam sie okresu, ale nigdy przed okresem nie bolaly mnie jajniki, jesli juz to cale podbrzusze, zupelnie in...
  • Chciałaby sie dowiedzieć, czy ktoś ma podobny problem i jak sobie z tym radzi. Zakażenie pojawia się zazwyczaj do 2 dniu po stosunku i koszmar się zaczyna. Zgłaszałam to lekarzowi, ale efekt jest zawsze ten sam antybiotyk a po pewnym czasie znów zakażenie.
  • Witam, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże bo chyba umrę ze strachu. Jestem w około 6/7tc, lekarz kazał mi zrobić badania m. in. morfologię i mocz. Wyniki mnie zaskoczyły, a dokładnie to: MOCZ: -urobilinogen - 33umol/L -białko - 0,3g/L -śluz obfity -bakterie liczne reszta jest w porządku MORFOL.: -Hemoglobina(HGB) - 12,4g/dl (12-18) -Hematokryt (HCT) - 37,3% (36-54) -szerokość rozkładu krw. czerw. SD (RDW-SD) - 36,7fl (37-54) -średnia objętość płytek krwi (MPV) - 11,1fl (...
  • Zrobiłam sobie dziś takie podstawowe wyniki krwi i moczu, żeby z czymś już jechać do lekarza (5 tydzień, to będzie pierwsza wizyta). Zaniepokoił mnie wynik moczu - odczyn zasadowy, gdzies się doczytałam, że to oznacza, że mam kłopoty z nerkami. Reszta to same kreseczki, tylko na końcu - nabłonki-poj.płas(?) w przep(?) oraz skłądniki mineralne - b.niel.bakterie. Natomiast krew to czarna magia. Wynik mam na pasku z symbolami, których nie rozumiem. Gdyby któraś z was potrafiła odcz...
  • Mam 42 lata i problem z utrzymaniem moczu tzn. że podczas kichnięcia, wysiłku fizycznego, kaszlu, ,smiechu, biegu mam problem utrzymać mocz. Mimowolnie popuszczam.Jest to bardzo kłopotliwe. Nie jest to spowodowane obniżeniem macicy,na pęcherz,gdyż jestem po jej usunięciu.Bardzo proszę o radę i pomoc wstydzę się o tym rozmawiać nawet z lekarzem.
  • Witam Wczoraj wieczorem zaczęłam odczuwać pieczenie cewki moczowej. W nocy oddałam mocz z krwią. Jestem przerażona. Umówiłam się na popołudniu do lekarza rodzinnego. Co to moze być? Teraz piecze dalej i sikam na czerwono. Help co jest grane?
  • o czym może świadczyć taki objaw?? do jakiego lekarza się zgłosić najlepiej??
  • Witajcie Od jakiegos roku cierpie na pieczenie przy oddawaniu moczu na poczatku bylo to lekkie pieczenie jak chodzilam do lekarki to dawala mi tylko srodki dopochwowe przeciwgrzybiczne od 2 miesiecy pojawilo sie coraz czestsze i mocniejesze pieczenie przy oddawaniu moczu szczegolnie rano i utrzymujace sie przez 2 godziny oraz bole wewnatrz ud a od miesiaca bole stawow krzyzowo biodrowych czy ktos z Was wie co to moze byc??? Robila badanie moczu - prawidłowe pojedyncze bakterie liczn...
  • ja robilam w 39 d.c, moje cykle trwaja ok 35, wyszedł ujemny, dzis jes 40 dzien- okresu nie ma nie czuje sie jakna okres, ale jak na ciaze raczej tez nie- zero dolegliwosci, tylko ból jajnika z lewej strony. czy robic test z krwi czy uznac ze to cykl bez owu i czekać?
WIĘCEJ O ZDROWIU:

Drętwienie rąk i nóg

Jest się czego bać?

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.