Forum   morfologia krwi

morfologia krwi

(13 wyniki)
  • Witam, w morfologii krwi mojego 5-letniego dziecka wyszły podwyzszone neutrocyty: 72%, gdy norma wynosi od 40 do 70%. Czy jest to duze podwyzszenie? Czy moze swiadczyc o czyms groznym? Do tego ma tez troche podwyzszone erytrocyty i hematokryt, reszta w normie. Bardzo sie martwie:/
  • czy ktoś z Was robił badania morfologii krwi po dłuższym piciu alkoholu? Jestem alkoholikiem, który dopiero co zaczął się leczyć, zrobiłem badania ostatnio po 8 latach złego odżywiania się i picia, wyszły mi bardzo źle. Szczególnie liczna leukocytów 3,2 Monocyty mocno zawyżone Neutrofile zaniżone Poza tym OB 9 Czy ktoś z Was wie, czy na te wyniki mógł mieć wpływ spożywany przezemnie alkohol i złe odżywianie?
  • Mam pytanie do Mam pielęgniarek i lekarek. Otóż od jakiegoś czasu czuję się bardzo osłabiona i zmęczona. Regularnie przyjmuję witaminy i aspargin (magnez+potas) więc raczej niedobory odpadają. U lekarza na razie nie byłam bo podejrzewam,że usłyszę,ze to może przesilenie jesienne albo wynik stresu. Być może,że tak jest ale chciałabym się upewnić,że to nic więcej. Pomyslałam,że zrobię odpłatnie badanie krwi. Chcę zrobić morfologię i jonogram (w zeszałym roku miałam problem z niskim ...
  • Witam, jestem w 18 tygodniu ciazy. Wszystko jest ok, ale chcialabym zrobic sobie podstawowe badania krwi. Mam znajomego laboranta i chce isc do niego na te badania, ale nie chce, zeby wiedzial o moim stanie. Zastanawiam sie, czy po zwyklej morfologii moze sie czegos domyslic? Jakich badan nie robic u niego, czeby sie nie wydalo? Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam
  • Witam, Jakiebyscie policili wykonac badania na zmeczenie? Tak se mysle ze glukoza, cholesterol, na niedoczynnosc (tsh, t3,t4,f3,f4), na anemie jakies, ob. Co jeszcze? A tak apropo to zbadalem sobie glukoze to wyszlo 74 po poludniu a od rana jadlem slodycze. To na czczo mniej bedzie. Dlatego zainteresowalem sie swoim zdrowiem i pragne zrobic rzetelne lab. badania bo te oslabienie juz zyc mi nie daje.
  • ja raczej mam sklonnosci do anemii. Ale od czasu kiedy zorientowalam sie ze branie zelaza w tabletkach blokuje wchlanianie magnezu, i ze to uczucie okropnego wyczerpania jest takze przy braku magnezu, od tego czasu zaczelam brac regularnie magnez i wydaje mi sie ze to takze pomoglo na anemie - rzadko kiedy czuje sie taka slaba pomimo ze zelazo odstawilam. tak poza tym to mam przewaznie dobre wyniki.. Krotko mowiac jestem "zdrowa".. grrrrr Venus
  • Witam Was ponownie. Pisałem kiedyś o problemach z pamięcią i koncetracją i tak wykryłem tę chorobę. Należy jednak nadpomnieć, że niewiele się poprawiło z tymi rzeczami od czasu wykrycia. Robię wciąż badania, gdyż lekarz nie potrafi mi dostosować odpowiedniej dawki leku... i tak przez łącznie 2 lata TSH skacze mi raz wyżej, raz niżej. Aktualnie biorę 43,75 i TSH rośnie od okolic 2,0 (2 miesiące temu), do 2,84 aktualnie. Dodam, że FT3 i FT4 są w normie. Brałem już euthyrox 50, jed...
  • Wczoraj moja przyjaciolka odebrala wyniki krwi i bardzo sie martwi. Ma Hasi, ale wczesniej wyniki byly ok. Teraz wiele wspolczynnikow (hemoglobina, erytrocyty i cos jezcze) jest lekko ponizej normy. Czy moze miec to cos wspolnego z hashi, czy swiadczy o jakiejs wspolistniejacej chorobie? Prosze doradzcie, bo dziewczyna wykonczy sie przed wizyta u lekarza! Acha, OB, leukocyty i chyba limfocyty sa w normie... Dziekuje bardzo!
  • Miałam ostatnio robiona morfologie krwi. Wyniki wyszły nieciekawe..prosze o rade co oznacza podwyzszona ilośc płytek czerwonych i jeszcze takie cos co oznacza PLT 613 (norma 150-400) RBC - 6,27 ( norma 4,00-5,50) RDW - 25,1 (norma 12,0-15,5) WBC -13,3 (norma 4,0-10,0) czy ktos pomoże mi ziterpretowac te wyniki? Proszę...
  • Proszę o podpowiedż czy istnieje związek pomiędzy dość znaczną obecnością tlenku wegla w pomieszczeniu (w opinii sanepidu nie ma przekroczonej normy), a wynikami morfologii krwi: RBC 5,85 x10 6/ul; HGB18 g/dL; MCHC 38 g/dL oraz NEUT 5,7 x10 3/ul.Jest to młodzieniec bardzo szczupły, ospały,apatyczny, ciągle boli go głowa ,ma zaczerwienione oczy i chroniczny katar podaję wartości z pomiarów ( włączony junkers) kuchnia wartość srednia (pomiar półgodzinny) 2,29 mg/m3 Lazienka " ...
  • Taki skrót pojawił się w wynikach mojej morfologii przy wzorze odsetkowym leukocytów? Może ktoś zna normy? Z góry wielkie dzięki
  • witam jakie badania? pozdrawiam
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.