Forum   morfologia

morfologia

(226 wyników)
  • to chore po samej morfologii ktora wyszla w normie lekarz powiedział mi ,ze serce raczej zdrowe. czy to normalne ,zeby sama morfologia dawala obraz choroby serca?? wkurzyłam się i ide do innego lekarza.. bo ten uważa ,ze moje przeskoki serca ,potykania sie serca ,które miewam są od nerwicy... żenada..
  • Mój syn dokłądnie tydzien temu zaczął być chory-zaczęło się od bólu gałek ocznych przy poruszaniu oczami, powększył sie wezeł chłonny z lewej strony.Poszlismy do pediatry-dostał nurofen, bo wszystko było "czyste".Wieczorem pojawiła sie temperatura. Następnego dnia zaczeło bardzo bolec go gardło.Na lewej stronie gardła uwidoczniły sie czopy ropne.Gorączka rosła. Dostał Duracef 1g co 24/h (czy to nie za mało? wazy 62 kg, ma 15 lat). Po 3 dniach goraczka ustała, ale gardło, szczegolnie z lew...
  • Witam zrobiłam sobie standardowe badanie krwi. martwią mnie jednak wyniki. niskie limfocyty, niska hemoglobina, niskie monocyty. Proszę zerknijcie i powiedzcie co o tym myślicie. naczytałam się o hiv i białaczce, nie spie po nocach. Morfologia WBC 5,0k/uL norma (4,0-9,0) NE% 67% (3,300) norma (55-70) LYM% 23,6 % (1,200) norma (20,0-45,0) MO% 5,6% (0,300) norma 1,0-8,0 EO% 3,7% (0,200) norma (0,0-4,0) BA% 0,1% (0,000) norma 0,0-1,0 RBC 4,24m/ul norma 4,10-5,10 ...
  • czy istnieje mozliwosc,by wyniki z krwi , z rozmazem, ktore srednio raz na 10 dni powtarzam, byly prawidlowe, a dolegliwosci jakie mam oznaczaly chorobe krwi/chloniaki/bialaczke /i inne....? ( nawracajace co jakis czas bole kosci , a od wczoraj uporczywy świąd skóry, reszta OK, brak innych objawów.*Dzisiejsza morfologia bez zarzutow ..., zrobilam ja w 2 niezaleznych laboratoriach.....Lekarze rozkładaja rece , bo badania OK - doppler konczyn, proby reumatolog. z krwi OK, osteoporozy, tarcz...
  • Czy ktoś może zinterpretować moją morfologię? Z tego, co czytam wygląda na to, że mam anemię (hematokryt obniżony), ale może wobec innych parametrów nie jest tak źle? Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. Przepraszam za jakość: img27.imageshack.us/img27/4889/p22091107410001.jpg
  • morfologia

    (18)
    Dostałam dzisiaj wyniki badań z morfologii. Trochę się przestraszyłam. Tylko dwie rzeczy są nieprawidłowe ale to co wygooglałam sobie - niefajne MR5 - gran. kwasochłonne - wynik mam 0,07, norma 0,1 - 0,5 czyli poniżej normy Monocyty - 11,6 norma jest od 2 do 10 Martwi mnie to że info przy obniżeniu pierwszego jakie znalazłam to: ciężkie zakażenia ogólnoustrojowe, po zażyciu sterydów a przy drugim podwyższone mogą świadczyć o : zakażenia (gruźlica, mononukleoza), po usunięciu śledziony, s...
  • Mam 18 lat, rocznikowo 19. Od pewnego czasu mam ataki bólu głowy, jest on silny, czasem tak, ze nie musze leżeć w bezruchu. Leki przeciwbolowe zazwyczaj nie pomagają. Ból czasem trwa 2 dni. Czasem pojawiały się tez stany podgorączkowe, i uczucie powiekszonych wezlow chlonnych szyi (przechodzilo po 1-2 dniach). Myslalam ze to zmeczenie. Przypadkowo w morfologii wyszlo za mało hemoglobiny, czerwonych i białych krwinek. Za to nieco podwyzszone wyszly limfocyty. Lekarka kazała to skontrolowac i d...
  • wiatm, mam 24 lata, jestem kobietą, waga 57kg przy 169cm wzrostu. ostatnio cos mnie podkusilo zrobic sobie wyniki. czy ktos mogłby pomoc mi w interpretacji tych wynikow?? sa do wyniki sprzed dwoch tyg!!! hemoglobina 8,7 (12-16), hematokryt 30.5 (37-47) MCV 65,0 (82-98) MCH 18,6 (27-33) MCHC 28,5 (32-37) Płytki krwi 424 (130-400) RDW-CV 18,2 (11-16) Neutrocyty 1,52 (1,8-7,7) PCT 0,50 (0,17-0,35) %Neutrocytów 37,5 (40-74) %limfocytów 49.9 (19-48) po dwutygodniowej przer...
  • Witam. Czy możecie mi poradzić co można zrobić, by poprawić morfologię nasienia? Moja morfologia to 21% prawidłowych plemników.
  • Witam Mam 29 lat, profilaktycznie wykonałam morfologię: Neutrofile-1,81tys/ul (zakres 2,5-7) Neutrofile 34,7 (zakres 40-70%) Limfocyty 52,6% (zakres 20-45%) Pozostałe wyniki w normie: Leukocyty 5,2 Erytrocyty 4,1 Hemoglobina 12,8 Hematokryt 38,8 Limfocyty 2,74 tys/ul płytki krwi 244 MCV 96 MCH 32 MCHC 33 RDW-CV 12,5 PDW 12,9 MPV 11,1 P-LCR 33,5 MONOCYTY 0,47tys/yl EOZYNOFILE 0,16tys/ul BAZOFILE 0 tys/ul BAZOFILE 0,6% Zastanawia mnie zakres neutrof...
  • Witam jestem 23letnią kobietą, jak dotychcasz zdrową, bez żadnych oznak chorobowych. pół roku temu przechodziłam ospę, po której skontrolowałam krew- wszystko było jak najbardziej ok wbc 4.9 rbc, hgb, hct wszystko w normie, jedynie płytki miałam dosyć niskie bo ok 118 ( w poprzdnich badaniach 4 miesiące wcześniej wynosily 138). Potem ponownie musiałam skontrolować krew do pracy wbc wynosiło 3.85 plytki 120 reszta w normie, jednak w dolnych jej granicach(miałam 2 dzień okres) Wczoraj odebrała...
  • morfologia

    (12)
    Witam.Mój mąż miał robione badania ponieważ ostatnio bardzo zle się czuł i schudł ponad 10kg.Morfologia wyszła tragiczna czerwone ciałka 1,9 mln, hemoglobina 7.Jest bardzo blady, żólty na twarzy.Nic go nie boli.Jest tylko bardzo słaby.Miał już zrobioną gastroskopię - wynik idelany. Dzisiaj zrobili w szpitalu USG jamy brzusznej, płuc i jeszcze raz powtórzyli morfologię, ale nic się nie zmieniło.Nie wiemy co dalej robić. Lekarz coś wspominał o pobraniu szpiku z biodra do badania- co to może ozn...
  • Witam. Czy do poboru krwi pod kątem morfologii trzeba być koniecznie na czczo? Jestem w 12 tyg. ciąży i nie jestem w stanie wyjść z domu bez śniadania. Mam rano mdłości; nie wymiotuję, ale mam czasem lekkie torsje. Koniecznie muszę od razu coś zjeść. Pytanie więc: co powinnam zjeść (może coś specjalnego, lekkiego) żeby wynik był w normie?
  • Witam i proszę o radę. Mój cały wątek jest na forum choroby tarczycy. Postanowiłam i tu napisać, bo zależy mi bardzo na podpowiedzi. Dodam dla jasności,że bierze eutyrox.Bo czytałam ,że podwyższone MCV występuje w niedoczynności. Tylko nie jestem pewna czy właśnie nie jest skutkiem niedoboru B12( złe wchłanianie w zaburzeniach funkcji tarczycy), czy też sama niedoczynność może być przyczyną takiego wyniku. W skrócie przypomnę : córka ma dodatni wynik Castela bez zmian w żołądku. Miała we ...
  • oto moje wyniki WBC 4.8 K/UL 4.8-10.8 RBC 4.32 M/UL 4.20-5.20 HEMOGLOBIN 13.5 G/DL 12.0-16.0 HEMATOCRIT 42.2 %37.0-47.0 MCV 98 FL 80-97 HIGH???????????? MCH 31.3 PG 27-34 MCHC 32.0 G/DL 30-36 RDW 12.5 %11.5-14.5 PLATELET 206 K/UL 150-450 NEUROPHIL% 54.8 %40-70 LYMPHOCYTE 35.8 % 24-40 MONOCYTE 7.5 % 0-12 EOSINOPHIL% 1.3 %0-7 BASOPHIL% 0.6 % 0-2 ABS LYMPH 1.72 K/UL 0.9-3.3 ABS NEUROPHIL 2.63 K/UL ...
  • Witam, w 3 dniu cyklu robiłam badania hormonalne i wyszło mi, że TSH to 4,45, FSH 23,1, estradiol 37,11, a anty-TPO to 24, Ważne jest, że mam 24 lata i wiem, że coś jest nie tak, ale do lekarza mogę iść najwcześniej za tydzień, więc prosiłabym tylko o czyjąś opinię na ten temat. Jeśli chodzi o morfologię, to tu też mam dziwne wyniki, bo neutrocyty to 36,2 %, limfocyty to 49,9%, a monocyty 11,3% proszę o odpowiedź, pozdrawiam
  • Witam serdecznie zrobiono dziś mi morfologię krwi, mam w ręku wyniki: Wszystko okej poza: Leukocyty 3,2 Neutrofile 1,61 Monocyty 15,9 Na skierowaniu stwierdzona, leukopenia z neutrogenią i monocytozą. Ktoś miał coś podobnego? O czy to może świadczyć? Czy to mogą być skutki nadmiernego spożywania alkoholu i niedożywienia? Czy może to śwadczyć o zarażeniu się wirusem HCV typu C? Pozdrawiam
  • dziś odebrałam wyniki męża,co prawda telefonicznie..babka powiedziala ze morfologia z 9% skoczyła na 15%, ruch jest perfekcyjny, objętość bardzo duża, tylko cholera teraz ta morfologia,, czy 15% wystarczy...?
  • Robilam mammografie i dostalam wiadomosc, ze musze sie zglosic na dodatkowe badania. W tym samym czasie robilam badanie krwi (robie co rok bardzo szczgolowe). Wyniki sa idealne (no oprocz za niskiej vitaminy D). I teraz siedze i oczywiscie kombinuje po co te dodatkowe badania.... Mam pytanie: czy jest mozliwe, zeby wyniki byly wzorcowe przy jakimkolwiek nowotworze, brak np. podwyzszonych leukocytow, itp ?
  • Dziewczyny, nie mam przed sobą wyników męża. Wiem, że wszystkie paramatry badanego nasienia są w normie poza morfologią plemników. Powinna wynosić 30% i więcej, tymczasem ma 23% co to oznacza? Chciałabym coś wiedzieć, zanim skonsulktuję wszystkie wyniki z lekarzem dziękuję

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się