Forum   mozzarella

mozzarella

(67 wyników)
  • czy mozzarellę można zamrozić? Mozzarellę pokrojoną i roztopioną w sosie do makaronu. Jak ktoś wie to proszę o odpowiedź jak najszybciej
  • W tłusty czwartek mają przyjść goście z pączkami, my na życzenie - pizzę. Dzisiaj kupiłam ingrediencje, w tym kilka kulek dobrej mozzarelli i w domu mnie olśniło, że machnęłam się o tydzień. Co zrbić z mozzarellą? Mam takie pomysły: a) zostawić, tak, jak jest w zalewie, ale ma termin do 15, więc moze zgorzknieć b) zamrozić, tylko nie wiem, czy można i czy w zalewie, czy bez c) wyjąć z zalewy i włożyć do marynaty z oliwy i ziół - tylko, czy się nie rozpuści Co radzicie, a może macie inny/l...
  • Witam, ostatnio po raz pierwszy w zyciu jadłam mozzarelle z mleka bawolic i ogromnie się rozczarowałam. Mozzarelle krowią bardzo lubie i kupuje czasami, jest taka kremowa, bardzo smaczna. Ta bawola okazała się lekko kwaskowata i miała inna konsystencję, a na pewno nie była przeterminowana. Czy możliwe, ze ona byla jakas lewa czy po prostu ta mozzarella juz tak ma?
  • Tak się składa, że mam w lodówce paczkowaną, suchą mozzarellę pokrojoną fabrycznie w drobniusieńkie sześcianiki, z przeznaczeniem do dań zapiekanych w piekarniku. Mozzarelli owej termin przydatności do bezpiecznego spożycia upływa na dniach. Ja jestem chora i nie w głowie mi przygotowywanie wymyślnych dań. Czy zatem: a) pozbyć się sera bezlitośnie, czy może... b) zamrozić w tym worku, com ją w nim nabyła. A jeśli aby b), to czy przed użyciem rozmrażać, czy sypać lodową mozzarellę? ...
  • Czy mozzarelle można zamrozic?
  • Zrobiłam właśnie takie danie: zapiekłam piersi z kurczaka pod pomidorami i mozzarella, bo słyszałam, że jest to bardzo dobre. Mnie niestety nie zachwyciło, jak dla mnie pomidor wprowadza strasznie mdły smak (pomimo tego, że przypraw było sporo). Ale tak się zastanawiam czy jakby zamiast pomidora użyć ananasa, to może byloby smaczniejsze. Próbował ktoś takiego zestawienia?
  • na pizzy - ma ktoś jakiś fajny patent? Znam parę - mleko sojoe zagęszczone wodą plus kurkuma i musztarda, albo mleko sojowe i płatki drożsżowe, ale mnie nie powalają. I dlatego szukam natchnienia. Z góry dzięki. - ’Cause I told you once / And then I told you twice / And now I told you three times / And at the risk of repeating myself I’m gonna say it again: I wanna be your lover - Jarvis Cocker.
  • Witam. Wymyśliłam coś takiego na jutrzejszy obiad, tylko nie bardzo wiem, jak za to się zabrać.. Czy te polędwiczki najpierw obsmażyć? A pozniej do naczynia żaroodpornego wysmarowanego np. maslem, i zasypać mozzarellą i zapiec...? Nie beda za suche? moze czyms podlac je? ale czym? Winem czerwonym, czy pasuje?...Bialego akurat nie mam. A moze macie inne pomysly na danie z wykorzystaniem poledwiczek i mozzarelli? Dziekuje serdecznie za pomoc!
  • podobno sa 3 rodzaje wiec ktory do pizzy?
  • dfgfdgdmklgnfjgnjgfdbnn fdgkfjbngkjhbjgfngjbndb dfkjgkfjkbvfjfbgfbgbdfd
  • Czy ktos w Polsce spotkal sie z taką mozzarella? Czy jest u nas do kupienia? Czytalem ze jest bardziej delikatna, mniej tlusta oraz ma krotszy okres waznosci przez co trudno ja dostac. Macie jakies doswiedczenia z taka mozzarella? A moze ktos widzial ja w skepie w Polsce? Pozdrawiam!
  • witam, nie nie szukam przepisu, wrecz przeciwnie :) wyprobowalam wspanialy przepis na mozarelle w oliwie z kaparami, chili, cytryna, anchovy, ziolami itp. wyszlo pyszne, nadzwyczaj "malownicze" i mialo pojsc na GP. niestety, odebrany wlasnie z naprawy aparat znowu zaszwankowal i karta sd jest pusta :( przepis z najnowszego numeru "essen & trinken"jest imho wspanialy, efektowny i megaprosty - w sam raz na sezon ogrodowo-grillowy. tak wiec milosnicy podrasowanej mozzarelli wystap. z c...
  • Co mozna zrobic z samej mozzarelli??? Ewentualnie awokado?
  • Czy ktoś wie, czym sie różnią te dwa sery?
  • co to jest mozzarella z pomidorami. Często ktoś w przepisach coś takiego podaje. Wyjaśnijcie tak od poczatku do końca. Jaka mozzarela? bo ja kupuje czasami taka do ciepłych kanapek na kg i ona (ser)jest włąsciwie bez smaku. Musi być jakaś specajalna? jak to przygotować? cebula? . I do czego pasuje? Jako osobne danie czy jako przystawka do wędlin.
  • ostało mi się po przyjęciu kilka kulek mozzarelli pływających w oryginalnych opakowaniach (woreczkach foliowych zamkniętych) moje pytanie brzmi czy mogę je zamrozić? czy po odmrożeniu będą znów mozzarellą czy czymś innym :P
  • Kolejny skandal z nieprawidłowościami przy produkcji słynnej mozzarelli z mleka bawolic wybuchł w regionie Kampania na południu Włoch. Luca Zaia, minister rolnictwa, wyznaczył komisarza w konsorcjum jej 128 producentów, ponieważ - jak ogłosił - sam jego szef został przyłapany na tym, że do mleka dolewał wody. Inni zaś, jak się okazało, dodają tańsze krowie mleko. Minister poinformował, że w 25 proc. skontrolowanych próbek wykwintnego, znanego na całym świecie sera o nazwie moz...
  • Witam:) Będąc w Wenecji jadłam coś co bardzo mi smakowało, ale nie pamiętam nazwy, żeby poszukać przepisu w internecie i nie mam też pomysłu jak przygotować ten przysmak w domu:) Może ktoś będzie mógł mi pomóc:) Przysmak był w kształcie dużego kwadratu i składał się z dwóch bardzo grubych kawałków mozzarelli, między które włożona była jakaś szynka i całość była obtoczona w jakimś cieście- chyba. Było ono bardzo cieniutkie, podobne troche do naleśnikowego, ale całe złote i wygl...
  • jakie danie moge przygotować z tego, co posiadam? wiem, że smakowo powinny współgrać ale nie bardzo umiem to połączyc w całość ;) dziękuję z góry z aporady, pozdrawiam, hanya
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się