na czczo

na czczo

(306 wyników)
  • co sie dzieje jesli wezme tyroksyne po sniadaniu , czy tez lepiej nie brac wcale tego dnia, tylko dopiero nastepnego??? zauwazylam, ze nie biorac wcale bardzo zle sie czuje i jestem koszmarnie senna, po prostu zwala mnie z nog. Biore 50 mg, a jednak i ta dawka dziala na mnie pozytywnie. Dzieki za odpowiedz.
  • Zapomniałam zjeść a spieszyłam się i wzięłam lek. zjadłam dopiero po 2 godzinach bo byłam u dentysty. Co może się stać? Dostałam silnej agresji ale może w z głodu i bólu:/ Co może się stać jak neuroleptyk się przyjmie na czczo
  • Mam pytanie, jak w tytule- czy trzeba przyjmować na czczo czy można po śniadaniu, ale rano? Od kiedy biorę ten lek (25 mg) rozwala się układ trawienny, wizyty w toalecie są coraz czestsze. Być może to nie euthyrox, ale innego powodu nie widzę.
  • Jaka powinna być insulina na czczo?Ja miałam ok.1,2 Labolatorium nie podało mi normy ,gdyż moja endokrynolog kazała wyniki zrobić w jej klinice i ona na insulinę nie każe pisać norm.Wydaje mi się ,że za niska.Natomiast cukier na czczo-77.Po godz.-108 a po dwóch 109(wynik powtarzany 2 razy).Niby w normie ,ale nie wygląda to na krzywą.Jak tylko skuszę się na coś słodkiego zaraz waga rośnie
  • Czy mozna inaczej czy trzeba koniecznie na czczo?
  • Od 4 tyg. biore Novo w dawce 1/2 z 100+20 i do tego 37 Euthyroxu, czyli 88T4+ 10T3 Wczesniej bralam Euthyrox 112, ale byla to odrobine za wysoka dawka. W kazdym razie tylam, mialam niskie ft3 i myslalam, ze Novo mi pomoze. Tak tez bylo przez pierwsze 2 tyg. Chudlam ok 0.5 kg na dzien! Czulam, ze metabolizm przyspieszyl. Po 2 tyg wszystko stanelo, a teraz waga znowu rosnie:-( Nie czuje juz przyspieszenia metabolizmu. Nie chce tez zwiekszac t3, bo dokladnie 3 godz po przyjeciu Novo czuje ...
  • Witam, ile godzin przed badaniem scyntygrafii nie powinnam karmić mojej rocznej córeczki? Proszę odpowiedź.
  • Witam. Czy do poboru krwi pod kątem morfologii trzeba być koniecznie na czczo? Jestem w 12 tyg. ciąży i nie jestem w stanie wyjść z domu bez śniadania. Mam rano mdłości; nie wymiotuję, ale mam czasem lekkie torsje. Koniecznie muszę od razu coś zjeść. Pytanie więc: co powinnam zjeść (może coś specjalnego, lekkiego) żeby wynik był w normie?
  • Czy tsh powinno się wykonywać będąc na czczo oraz czy thyrozol powinno się przyjąć przed czy po pobraniu krwi? Proszę o radę.
  • Czy te wyniki trzeba robić na czczo czy nie?W jednym laboratorium robiłam TSH na czczo, a w drugim fT3 ft4 i anty tpo normalnie po śniadaniu około 10 . Jedno laboratorium mówi,ze trzeba na czczo, drugie nie i juz nie wiem. Wyniki mam dziwne i nie wiem czy mam powtarzać. TSH wyszło mi 5,50 norma do 5.01 ( na czczo) a ft3 3,69 (1,8 - 4,2) ft4 1,58 ( 0,8- 1,9) anty tpo <10Pogubiłam sie w tym wszytkim i teraz już nie wiem.Niby mam pełno objawów niedoczynności, alew laboratorium mi powiedzi...
  • muszę sobie zrobić badanie krwi na poziom estradiolu i FSH i nie wiem czy muszę być na czczo. Będę mogła do laboratorium dotrzeć koło 14 popołudniu a wstaję o 5 więc padnę z głodu i wolałabym tego uniknąć jeśli nie jest to konieczne. Tzn jeść jak jeść, ale pić? szukam w googlachinformacji i się wydaje, że jedzenie nie wpływa na wahania tych hormonów, ale kto wie? więc jak?
  • Witam,powinnam przyjmować Euthyrox 50 1 tabletke na czczo,tylko że właśnie jest u mnie z tym problem,rano zapominam a jak pamietam o tabletce to czasem jest juz południe czyli juz nie biorę, mam pytanie czy mozna niekoniecznie na czczo? I czy wtedy ma takie samo działanie?
  • Kiedy się najlepiej ważyć, żeby sprawdzić, czy waga spada? Moim zdaniem 1-go dnia białko+jarzyny. Co o tym myślicie?
  • Mam taki przypadek że biorę normalnie jedną tabletką na czczo każdego ranka , zawsze robię to koło 9 rano.Dzisiaj zaspałem i właśnie przed chwilką się obudziłem i teraz nie wiem czy brać tabletkę czy pominąć dawkę i czekać do jutra ?
  • Tak z ciekawość wczoraj zważyłam się wieczorem. Rano ważyłam 56,3 - na czczo i po wypróżnieniu. W ciągu dnia zjadłam to zjadłam i wieczorem znowu weszłam na wagę. Ważyłam 56,9 kg. Dzisiaj rano znowu weszłam na wagę - na czczo, ale bez wizyty w kibelku - waga taka sama jak wieczorna, czyli po wizycie w kibelku powinnam mieć koło tych 56,3. Niestety, męczą mnie zaparcia i już jestem po śniadaniu, więc się nie dowiem, ile dzisiaj ważę ;/ Nie mniej, bardzo ucieszył mnie fakt, że między porannym ...
  • Mam skierowanie na badanie poziomu FSH, TSH i prolaktyny. Zapomniałam zapytać pani doktor, czy muszę być na czczo...wiecie coś na ten temat? I jeszcze jedno pytanie: miała któraś z Was takie objawy jak skrócenie cyklu do 21 dni i bolesność piersi na długo przed okresem? Jeśli tak, to jaka była przyczyna i czy i jak to leczyłyście? Będę wdzięczna za odpowiedzi
  • dziewczyny mam pytanie czy ojej z pestek dyni mozna laczyc z tranem? tzn czy rano moge podac malej olej z pestek a wieczor tran? czy nie za duzo tego wszystkego?
  • Witam w 12 tyg ciąży wykryto u mnie niedoczynnosć tarczycy,wynik 5,09 przy normach do 4,2,obecnie jestem w 20 tygodniu i zażywam euthyrox,czy mam szanse na urodzenie zdrowego dziecka?
  • czy trzeba koniecznie po posiłku?
  • Czytalam niejednokrotnie, ze regularne picie na czczo wody z miodem, przygotowanej wieczorem poprzedniego dnia, ma dobroczynny wplyw na organizm. Dlaczego woda z miodem musi byc przygotowana wieczorem?
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.