Forum   nadczynność tarczycy w ciąży

nadczynność tarczycy w ciąży

(2 wyniki)
  • Witam. Jestem w 12 tygodniu ciąży, wczoraj endokrynolog zdiagnozował nadczynność i powiększenie prawego płata tarczycy. Moje wyniki: TSH: 0.005 uIU/ml (norma: 0.27-4.20) fT3: 6.41 pg/ml (2.57-4.43) fT4: 34.42 pmol/l (12-15) USG tarczycy: wielkość prawego płata: 24.8 x 16.3 x 55.7 objętość prawego płata: 11.2581 ml wielkość lewego płata: 18.9 x 14.2 x 49.4 objętość lewego płata: 6.629 ml grubość cieśni: 2 widoczne nieregularne obszary o obniżonej echogeniczności Lekarz wyst...
  • Witam serdecznie, jestem w 16 tygodniu ciąży i właściwie od samego początku bardzo źle ją znoszę. 6-10 tydzień - uporczywe mdłości, a od ok. 12 tygodnia zaczęły się silne odruchy wymiotne co chwila. Ginekolog stwierdził znaczący spadek wagi (do 50 z 56 kg) i odesłał mnie do szpitala. Tam zrobiono mi badania TSH i jej wartość wyszła 0,10. Zatem wezwano endokrynologa i on zrobil dokladniejsze badania łącznie z USG tarczycy. Anty - TG i anty - TPO wyszły odpowiednio <10,00 oraz 7,93. Endo...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.