Forum   niebo w gębie

niebo w gębie

(5 wyników)
  • CZEREŚNIE W IMBIRZE 1 kg czereśni twardych z ogonkami 0,4 l wody 35 dag cukru 1/4 szklanki octu 10% szczypta soli świeży imbir + goździki PRZYGOTOWANIE woda + cukier + ocet + przyprawy = ZAGOTOWAĆ. Wrzucić do garnka czereśnie i gotować 2 min - nie mogą popękać. Następnie do słoików wkładamy po 2 plasterki imbiru, po 3 goździki i czereśnie płynem, zakręcamy, na ściereczkę "do góry nogami". Jeżeli pasteryzujemy słoiki poprzez gotowanie, to czereśnie z ...
  • Jak to było... Że do wrzątku to wiem, że ma ledwo mrugać to też...Solić i przyprawy jakieś dać? A jak długo gotować? Help!
  • Pisaliśmy o koszmarach kulinarnych z dzieciństwa a czy pamiętacie Państwo z dzieciństwa jakies potrawy, które (wtedy) wydawały się Wam najwspanialszym przysmakiem, marchewką dla królika? Andrzej
  • Bardzo pilnie proszę o przepis na pyszną litewską potrawę zwaną Czenaki. Nawiasem mówiąc - jeśli będziecie kiedyś w Puńsku, wpadnijcie na to cudo - niebo w gębie!
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.