Forum   niedoczynność przysadki

niedoczynność przysadki

(3 wyniki)
  • Dla przykładu moje wyniki z grudnia: TSH < 0,05 [0,40 - 4,00] FT4 = 12,12 [9,0 - 20,0] 28,3% FT3 = 4,04 [4,0 - 8,3] 0,93% Czy możecie mi wyjaśnić dlaczego TSH jest tak niskie, że aż nieoznaczalne chociaż poziom hormonów FT4 i FT3 wskazywałby raczej na niedoczynność??
  • Dziewczyny, Czy ktoras z Was boryka sie z takim problem? - zajscie w ciaze jest bardzo trudne (wszystkie hormony ponizej normy), ale moj lekarz twierdzi, ze jest szansa. Dostaje menogon (pecherzyki byly, ale brak owulacji) teraz biore luteine. Bardzo boje sie co bedzie dalej...
  • Po tomografii przysadki okazało się że jest ona u mnie bardzo mała (1 milimetr),nie rozwinęła się w całości. Wytwarza bardzo mały poziom gonadotropin i w związku z tym mam problemy z zajściem w ciąże . Mam 28 lat i moje pytanie jest takie :czy są jakieś tabletki na niedoczynnośc przysadddki lub inne sposoby na spowodowanie ąby przysadka zaczęła się rozwijać i wykonywac swoją pracę tak jak u innych ? Bardzo proszę o jakieś rady ,bo mam dość już tego ciągłego czekania na to czy będę...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.