Forum   niemowlęta

niemowlęta

(36 wyników)
  • Jestem zła na lekarzy, dietetyków, wszystkich, którzy układają schemat żywienia niemowląt. Mnie udało uniknąć się pułapek cukrowych, mam starszą siostrę i nauczona jej walką z alergią, skazą, pasożytami zupełnie inaczej karmię bąbla. Jak czytam schemat, przeraża mnie ile cukru dostaje małe dziecko: soczki, owocki, kaszki, herbatniczki, chrupki, chlebki, często proponuje się dosładzanie zup jak dziecko nie ma apetytu (sama dostałam taką propozycję od gastrologa). Akcje picia świeżo wyciś...
  • Mam 9 miesięczną córkę u której wyszła candida++ w Felixie. Powiedźcie mi czy grzyb mógł wyhodować się na słoiczkowych obiadkach? Córcia wcina beblion, obiadki ze słoiczków, kaszę jaglaną z owocami, pije wodę ew, herbatkę ziołową dla niemowląt. A może już w ciąży "zaraziła" się ode mnie? Nadmieniam,że nie zaobserwowałam żadnych zmian alergicznych,( poza, co trochę pojawiającą się ciemieniuchą) stolce są uformowane. Córka też nigdy nie brała antybiotyków. Badania robiłam przy okazji badań u...
  • Czy niemowle może mieć candide rozrosniętą np:++ Mam już schizy jezeli chodzi o grzyba i jestem ciekawa, czy takie małe dzieci też mogą mieć problemy z tym? Jest szansa, ze zaraziło się od rodzeństwa? Sorry, jeżeli głupie pytanie, ale gdzie jak nie tu mam pytać.
  • Tak wyglądają nasze szpitale, zero bezpieczeństwa.A matka teraz siwieje z przerażenia co z jej synkiem się dzieje
  • czyli wszystko co powinieneś wiedzieć o potencjalnych chorobach swojego dziecka, jeśli cierpisz na nerwicę (opracowane przez doświadczoną rodzicielkę): "A dziecko może mieć jakiś bardziej ukryty problem, np jakiś neurologiczny, który nie wyjdzie w takim zwykłym badaniu pediatrycznym. Skoro jest niespokojne, znaczy coś mu dolega i warto się dowiedzieć co to jest i zacząć to leczyć. " forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=95308563&v=2&s=0
  • Wynik niemowlaka 12,14 mlU/l przy normie 0,72-11,0. Ja mam niedoczynność, cała ciążę Letrox 175. Dziecko karmione piesia, badanie robione 2 godz po karmieniu, ale po godz 12. Piguły mówiły , ze najlepiej wykonywać badanie do 10.Czy badanie po 12,mogło zaburzyć wynik ?
  • Czy ktoś z Was może mi powiedzieć jakiezioła można a jakich nie można stosować u niemowląt? Pytam, ponieważ przeczytałam gdzieś że nie wolno stosować mięty u dzieci poniżej 1. roku życia, tymczasem jest ona składnikiem pewnych produktów dla dzieci od 1. MIESIĄCA życia... Help! Jak to jest z tymi ziołami?
  • Witam, Jestem mamą 4 miesięcznego niemowlaka, mam chorobę Hasimoto, przyjmuję Euthyrox. Dotychczas wszystkie wyniki badań dziecka były ok, natomiast przy ostatnim badaniu FT3 wyniosło 4,22 (NORMA 1,8-4,2), tsh i ft4 są w normie. Co może oznaczać taki wynik? Czy może być związany z nadmierną ilością wit D3?
  • U mojej 3,5 miesięcznej córeczki z soboty na niedzielę zaczął się krtaniowy kaszel, (infekcja wirusowa załapana od starszego rodzeństwa), lekarka na izbie przyjęć stwierdziła, że płuca i oskrzela czyste, zaleciła inhalacje z pulmicortu i tartephedreel. Na drugi dzień kaszel był już mokry i sporadycznie suchy, i dużo wydzieliny spływającej po gardle. Kolejny dzień - pediatra stwierdza obturacyjne zapalenie oskrzeli - do inhalacji został dołączony berodual, ale jeszcze nie zleciła antybio...
  • w celu dowiedzenia się czegoś więcej na temat metody NDT-Bobath zapraszam na stronę terapiadlaciebie.pl
  • od ładnych kilku lat zmagam się z nerwicą lękową (od typowych ataków paniki, po zwyczajne wegetatywne objawy typu walenie serca, lęk uogólniony, lęk w nowych sytuacjach życiowych, natrętne myśli etc.) Dawno już nie brałam leków i jakoś dawałam radę:) Niedawno zostałam mamą. Moje dziecie jest dość marudne i płaczliwe - ja już teraz czuje się lepiej (miałam silny i przedłużony baby blues), ale jednak wiele osób mi sugeruje, że dzieko czuje moje emocje i dlatego takie jest...Może ja...
  • Mam 2,5 letnią córkę, która od kiedy skończyła 1,5 mca życia była rehabilitowana ze wzgl na obniżone napięcie mięśniowe. Zaczęła chodzić samodzielnie pół roku temu. Dlatego teraz bardziej wnikliwie obserwuję moje drugie dziecko, 5miesięcznego synka. Wygladało na to, że rozwija się OK, był na kontroli u rehabilitanta jak miał 1 mc i 3 mc. Jednak od kilku dni zauważyłam, że potrafi krzyżować nóżki wyprostowane - jak jest przewijany i jest zadowolony, a także jak się złości i napina....
  • Witam, moja córka miała długą i skomplikowaną antybiotykoterapię dawali jej wszytsko co popadło (w szpitalu) pompowali w nią pompy oraz inne poza antybiotykami szkodliwe leki uszkadzające wątrobę nerki - biseptol, sterydy etc wydaje mi sie że skolonizował ją grzyb, bo ma cuchnące stolce ze sluzem i pojawia sie grzybek Jak to wyplenic - jakie probiotyki i ile max można podawać ? Czy ENTEROL JEST DOBRY NA TO ? Proszę o rady, to małe dziecko, co można bezp. stosować ?
  • Mam 2 miesięczną córkę i starszą 6 letnią. Starsza załapała katar, czy podać mniejszej profilaktycznie Oscillo, żeby zminimalizować ew. zachorowanie? Jeśli tak to 1 raz czy przyjąć, że i tak zachoruje i podać jak w schemacie Oscillo? Thymuline i Imfluenzinum jako profilaktykę dla młodszej zacząć stosować? Nie jest za mała? A i ona jest "kolkowa" i podaję jej teraz Chamomilla, czy podczas infekcji nie za dużo będzie tych gramulek (już teraz ciężko mi zachować odstęp czasowy z jedzeniem)?
  • Witam wszystkich! Starałam sie znaleźć odpowiedź na moje pytania na forum, ale chyba jestem za bardzo zdenerwowana, żeby cokolwiek zrozumieć...Jeśli ktoś mógłby odpowiedziec na moje pytanie, bylabym bardzo wdzieczna! Moja Weronka ma 2,5 miesiąca i dwa tygodnie temu wyszłyśmy ze szpitala. Byłysmy tam 10 dni. Rozpoznanie - zakażenie układu moczowego w części nieokreślonej i posocznica nieokreslona. Od lekarza usłyszałam, że ledwo ją odratowano lekami, w tak złym była stanie. CRP-231,1; leuk...
  • Witam Wszystkich serdecznie! Postanowiłam do Was dołączyć, bo po porodzie dopadły mnie problemy z tarczycą i już nie chcą odpuścić. Mam guzki na tarczycy i nadczynność. Konieczna jest operacja i już się jakoś pogodziłam z tą myślą, ale mam poważny problem: co z noszeniem mojej córci po operacji? Zuzia ma osiem miesięcy, waży ponad 9 kg. Wiem, że po operacji nie wolno dźwigać, ale chciałam Was zapytać ile i jak przez jak długi okres czasu po zabiegu? Nie mam pojęcia co to będzie, bo...
  • Witam wkońcu po 4 miesiącach wymusiłam TSH u mojej córki (ma 4 m-ce) wynik 4,31 (0,39-6,16) endo po wyniku zlecił Eutyrox N 1/4 z 25mq czyli 6,25mq karmię ja piersią co 2-3h urodział sie wczesniej o 3,5 tygodnia moje ostatnie wyniki TSH 0,01 (0,34-4,94) fT4 10,58 (9,01-19.05) ja sama ledwo chodzę ciągle mi zimno, senna, zmęczona,z tego zmęczenia spac po nocach nie moge zresztą wstaję karmię to potem nie tak łatwo zasnąc biorę letrox 100mq wczoraj robiłam b...
  • Witam, Bardzo proszę o wyjaśnienie, czym jest echogeniczność w badaniu usg? U mojego rocznego synka stwierdzono zwiększoną echogeniczność wątroby, przy czym aspat ma wartość 70. Nie wiadomo dlaczego. Wszystkie wirusowe choroby wątroby wykluczono. Funkcje wątroby prawidłowe w oparciu o badania kliniczne. Proszę się na mnie nie złościć, że to nie do końca na temat WZW C, ale martwię się, a internet daje ograniczone informacje na temat echogeniczności. Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się