Forum   niski progesteron

niski progesteron

(25 wyników)
  • Witajcie dziewczyny :) często Was tu podczytuję i postanowiłam się przyłączyć. Mam 30 lat i od 2 bezskutecznie staram się zajść w ciążę. Od kwietnia leczę się u bardzo dobrego lekarza. U mnie problemem jest owu. Obecnie na wzrost pęcherzyków przyjmuję Clo i potem na pęknięcie Ovitrelle. Już kilka cykli taki zestaw zastosowałam, pęcherzyki, ale niestety :( Męczy mnie jedna rzecz, otóż mam bardzo niski progesteron w fazie lutelalnej, bywa, że wynik jest poniżej 1. Mój gin twierdzi, że nie m...
  • hej, leczę się od 2,5 roku. W listopadzie miałam laparoskopię. Lekarz zlecił mi badania po laparoskopii i okresie na 21 d.c. - progesteron wyszedł 0,54 (nie pamiętam jednostki). Czy to jest normalne, zawsze miałam niski progesteron, ale ten to tragedia. Poza tym powiedział, że mogę mieć tylko jedną laparoskopię, a później już tylko in vitro. Po laparoskopii dostałam 3 - 4 miesiące gwarancji. To strasznie mało, tym bardziej, że jeden cykl przepadł przez ten progesteron.
  • Witajcie - mało się tu udzielałam, ale pilnie czytam forum, ostatnio szczególnie "ambitną studentkę położnictwa" i przerażające dialogi szpitalne. Moja historia jest taka, że pierwszą ciążę poroniłam (10tc, pewnie z powodu infekcji na początku). W drugiej miałam krwawienia w 8tc i dostałam duphaston, którego dawkę powoli zmniejszałam szybciej niż mi zalecano i odstawiłam chyba w 13tygodniu całkowicie, wierząc, że będzie dobrze i rzeczywiście tak było. Potem ciąża przebiegała fantastycz...
  • pomimo zażywania Duphastonu? Jak to jest mozliwe? Po urodzeniu dziecka 2 lata temu kontrolny Progesteron miałam na poziomie 0,67ng/ml(4 miesiace po urodzeniu), dostałam spowrotem Duphaston od 16 do 25 dnia cyklu po 1 tabl., kontrolnie po roku miałam poziom 1,25ng/ml, miałam dalej zazywac, po pol roku na kontroli mialam poziom 0,92ng/ml wiec moja lekarka zwiekszyla mi dawke do 2 labletek dziennie od 16-25 dnia cyklu, po czym po pół roku na kontroli mam zaledwie 1,28ng/ml. Aha wsz...
  • Wiem, że ten wątek pojawiał sie na forum wiele razy. Pomimo tego nie mogę znależć KONKRETNYCH informacji dotyczących tego, JAK OBJAWIA SIĘ NISKI POZIOM PROGESTERONU. Dziękuję za linki lub info, bo sama nic nie znalazłam.
  • Witam Jestem tu zupełnie nowa ale wasza mądrość jest na wagę złota. Od jakiegoś czasu staram się o Maluszka. Wychodziło to średnio, bo mam Hashimoto i ponoć początki endometriozy ( to narazie nie potwierdzone, opinia wydana na podstawie jednego USG). Od 18 dc do 26 brałam Duphaston 10 mg Ostatnia miesiączka 03.05.2011 - cykle około 30 dni. wczoraj zrobiłam test domowy - wyszła mi anemiczna druga kreska Dziś zrobiłam test z krwi beta hcg= 8 gdzie norma BETA HCG 8 mIU/ml poni...
  • Czesc, czytam to forum po raz pierwszy. I wrazenia pewnie takie, jak kazdy nowy(a raczej NOWA), ktora tu zaglada: NIE JESTEM SAMA. Mam 25 lat i od 16 roku zycia ze wzgledu na baaaaaardzo nieregularne cykle(za czeste i za dlugie, np. 40-dniowe miesiaczki)bylam leczona hormonami i tabletkami antykonc.Odstawilam je rok temu i od 3 m-cy staramy sie z mezem o dziecko. By wyrownac cykle miesiaczk. lekarz zalecil Luteine, po ktorej mam, wprawdzie co 33 dni, ale regularne miesiaczki. Pote...
  • Prosze was kochane forumowiczki o odpowiedz na moje pytanko, musze sprawdzic wszystkie mozilwe zrodla niskiego progesteronu
  • Dziewczyny jakie leki bierzecie po transferze zarodków? Chodzi mi o leki zwiększające poziom progesteronu i nie tylko? Ja brałam tylko 3x1 duphaston + zastrzyki clexane. 1-sze ICSI niestety nieudane:( W 8 dpt miałam bardzo niski progesteron 2,65 nmol/l i ciąża się nie utrzymała. BHCG w 8 dpt 14, 10 dpt 10, 14 dpt poniżej 1. Zastanawiam się czy to nie przez niski progesteron?
  • Witajcie. Od zawsze mam problemy z regularnością @. Ostatnio miałam operacje i wycinali mi torbiel z jajnika o średnicy 9 cm!! Miesiac po operacji mam na kazdym jajniku po kilkanascie pecherzykow taskiej samej wielkosci- to podobno nie za dobrze. Teraz zrobiłam badania hormonalne i wyglada to tak (20. dzien cyklu): Progesteron 2,0(norma 5,3-86,0) LH 25,6(norma 1,0-11,4) FSH 7,9 (norma 1,7-7,7) estradiol, prolaktyna FT 4 i TSH w normie. Co to moze oznaczac? Mam 28 lat, nigdy nie rodz...
  • Wszystkie badania mam w normie oprócz progesteronu, ktory jest na marnym poziomie 2 z kawałkiem! To chyba stąd moje dotychczasowe dwie torbiele czynnościowe, i brak widoku owulacji podczas ostatniego monitoringu cyklu. Lekarka przepisala mi duphaston, zamiast luteiny, bo luteina - choć podobna w działaniu - nie podnosi poziomu progesteronu we krwi, podnosi za to temperature ciała. I tu pytanie do Was. Czy mialyscie podobny problem i jak szybko mozna spodziewac sie owulacji (czy o...
  • Witam. Jestem po wizycie w klinice no i od jutra zaczynam clo. Zobaczymy, jakie będą efekty (to mój 1 cykl z tym lekiem)?! Dowiedziałam się tez dziś, ze mam za niski poziom progesteronu w II fazie cyklu i zagnieżdżenie sie zarodka i utrzymanie ciązy byłoby mało prawdopodobne. Na razie nic oprócz clo nie dostałam, ale 12dc. ide na podglądanko i wtedy moze cos mi lekarz zapisze? Jak to jest? Czy trudno unormować poziom progesteronu? Powinnam się martwić?
  • witajcie, prosze o pomoc, bo nie wiem, co z tym moim progesteronem? LH i FSH w 3dc prawidlowe, testosteron w normie, prolaktyna tez, nawet estradiol w miare (22 dc- 250) a progesteron 1,5!!! pecherzyk w 13 dc 10mm, endometrium ok 8mm, w 18 dc pecherzyk 18 mm, endo 10mm, 22dc - czyli strasznie pozno plodny sluz przez 3 dni... a usg pokazalo torbiel (gin stwierdzil, ze naprawde nie ma sie czym martwic) i brak owu. no, przytakim progesteronie to nic dziwnego... co jeszcze mozna zbada...
  • Dziewczyny czy to zawsze jest 14 dni? Czy poziomy hormonów mogą mieć wpływ na wydłużenie tej fazy cyklu? np. progesteron za niski? proszę podzielcie się wiedzą jeśli ją macie ;)
  • czesc dziewczynki!! prosze powiedzcie i co mam wziąść: castagnus, perionorm, hormeeel s czy moze olejek z wiesiołka?? zwariuje niedługo.... powiem o co chodzi: mam niski progesteron ( prolaktyne w normie ) i byc moze przez to mam bardzo długie cykle 35-39 dni i nieszczesne plamienia w srodku trwajace tydzien - dwa. na dodatek pojawiła mi sie mała torbiel, co, jak twierdzi pani ginekolog, tez jest przez niski progesteron. nie chce faszerowac sie tabletkami hormonalnymi, zalezy mi ...
  • Witam Wszystkich bardzo serdecznie ! Mam kilka drobnych pytań dot progesteronu : - czy poziom progesteronu 3,32 ng/ml w 18 dc (prawdopodobnie tuż po owulacji) oznacza,że owu była ??? - czy poziom progesteronu 7,76 ng/ml w 23 dc (prawdopodobnie około 7 dni po owu) jest wystarczający dla potencjalnej ciaży ??? - czy poziom progesteronu we krwi wiąże się w jakikolwiek spoób z paleniem papierosów ??? Dla jasności obrazu podam jeszcze normy laboratorium, w którym były robione badania, ...
  • Pani Doktor, mam niski progesteron, dostałam duphaston od 16 do 25 dc. Skąpy okres przyszedł dopiero po 15 dniach w międzyczasie miałam plamienia. Napisałam do Pani i odpisała mi Pani, że jeżeli chcę zajść w ciążę powinnam brać duphaston, aż do wystąpienia okresu. Wczoraj byłam u pani ginekolog i ona stanowczo powiedziała, że po 10 dniach mam przerwać branie tych tabletek. Proszę powiedzieć dlaczego jest tak różne podejście co do dawkowania tego leku? Nie wiem komu wierzyć. Niedłu...
  • czy sa jakies ziołka które by podniosły poziom progesteronu?? zalezy mi na czyms naturalnym, bo juz dosc mam faszerowania sie hormonami. jeszcze jedno pytanie. poniewaz pije juz pare ziołek, zastanawiam sie czy mozna pic kilka zioł na raz???
  • Tak jak w temacie. Przed każdą miesiączką mam jedno lub dwudniowe plamienia. Przeczytałam kiedyś na forum, że to może byc związane z niedoborem progesteronu. Czy to może byc powodem braku ciąży w moim przypadku? Mój gin zalecił mi brac dodatkowo jeszcze jeden bromek (dotychczas brałam 1 tabl. na noc). Proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam.
  • Witam! Wczoraj odebralam wyniki hormonow. Progesteron jest okropnie niski (0,28 ng/ml). na wyniku normy sa tylko dla fazy lutealnej, po menopauzie i ciazy. Dodam, ze mam stwierdzona hiperprolaktynemie czynnosciowa i to juz moj 42 dzien cyklu. Czy taki poziom progesteronu przy podwyzszonej PRL (ostatnio 54,1 ng/ml na 24 ng/ml normy), jest normalny? Dzieki z gory za odpowiedzi.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.