Forum   obniżony

obniżony

(95 wyników)
  • Wiem o tym wszystkim na temat cukrzycy,co jeść czego unikać i takie tam.Chodzi mi raczej o coś skutecznego na obniżenie przed badaniem. A może słyszał ktoś o serwatce i obniżonym cukrze??? Bo tak wydaje mi się,że coś podziałało u mnie.
  • Byłam w poradni psychologiczno - pedagigicznej i tam Pani, która badała mojego Wiktora powiedziała, że obniżone napięcie mięsniowe ma się do kóńca życia. Co o tym sądzicie? I co za tym idzie?
  • Witam. Mam pytanie. Jak to w końcu jest z tym napięciem mięśniowym, córka rehabilitowana jest od 8 miesiąca życia, wszystko robiła później niż inne dzieci i owszem rehabilitacja nauczyła ją siadania, raczkowania i w końcu chodzenia, ale obniżone napięcie i niewielka asymetria ciągle są. Jak to w końcu jest? Czy onm znika? Czy rehabilitacja pomaga tylko dziecku po prostu dogonić rówieśników w umiejętnościach?
  • Witam, pytanie jak w tytule. Wskutek ostatnio zażywanych leków skoczył mi poziom kortyzolu, co objawiło się przybraniem na masie i strasznymi rozstępami. Ginekolog zmieniła mi tabletki, więc teraz powinno być dobrze, ale chciałam zapytać, czy mogę sobie jakoś pomóc "naturalnie", by obniżyć ten kortyzol. Czytałam - ale na forum dla kulturystów :) - że pomóc mogą duże dawki witaminy C, kolagen (czy to się da kupić bez recepty?) i żeń szeń. Czy mógłby ktoś pomóc mi zweryfikować te inform...
  • trzy lata temu miałam usuniętego czerniaka i regionalne węzły chłonne. W ostatnich wynikach morfologii oznaczono niska zawartość monocytów. Wiem, że przyczyną może być przebyta infekcja ale ja w ostatnim czasie takiej nie miałam. Czy powinnam wykonać dodatkowe badania (pytanie głównie do jędrucha ale nie tylko)?
  • Witam wszystkie mamy!!! Mój problem to obnizone napięcie mięśni w osi głowa - tułów i kończyny górne. Tak przynajmniej stwierdzono w szpitalu po badaniu metodą Vojty. Jest to wynikiem cięzkiego porodu i pewnie niedotlenienia. Na badaniu u pediatry stwierdzino ,że jest troche wiotka ale większych problemów nie zauważyła lekarka. Na wszelki wypadek jadę do neurologa na kontrolę. Córcia dzwiga troche główke leżąc na brzuchu. Robiono jej usg głowy i było ok. Boje sie czy nie ma...
  • Nie chciałbym zażywać jakichś leków przepisanych przez lekarza .Podobno dobry cholesterol poprawia łosoś wędzony (mimo że b. tłusty). Proszę o uwagi
  • Cz można obniżyc poziom przeciwciał? o chorobie dowiedziałam się 3 tygodnie temu,jestem przerażona,wyniki hormonów narazie w normie więc nic nie biore,mam niesamiowią depresję i niechęc do życia
  • Wiyam wszystkie mamy i dzidzie! zastanawiam sie jakie są objawy o.n. gdy u mojej córci też je stwierdzono w szpitalu. Ma obniżone na osi tułów głowa i nieco kończyny górne. Czym na "oko" może to sie objawiać? Do neurologa idę 2 marca a małą kończy teraz 6 tydz. Czego nie będzie np robić, a powinna? wiem, ze nie jest to jednoznaczne ale chciałabym wiedzieć jakie mogą byc objawy? jak to jest z waszymi dzieciaczkami?
  • witam jestem mamą 3,5 mies Mateuszka, który ma obniżone napięcie w osi głowa-tułów (rehabilitujemy się od 6 tyg). dotychczas jakoś nie zauważałam jego wiotkości, gdyż według mnie zbytnio się nie opóźniał (podnosi się na brzuszku i nawet nie protestuje, ciągnie główkę do siadu - no czasami mu nie wyjdzie ale rzadko, łączy rączki w lini ciała, potrafi podciągać nóżki mocno do brzuszka, próbuje przewracać się na bok niestety tylko lewy itp),ale miś ma jednak kłopoty z kontrolą głowy....
  • Mój 8,5 miesięczny synek ma obniżone napięcie. Dziś rehabilitantka powiedziała, że z powodu słabego napięcia źle trzyma stopy, że ma je wygięte na zewnątrz i może z tego powodu koślawo chodzić. Spotkałyście się z czymś takim? Czy jeszcze da się to naprawić? Jutro idę do ortopedy ale strasznie się martwię czy synek będzie normalnie chodził. pozdrawiam aga
  • Założyłam forum dotyczące problemu obniżonego napięcia mięśniowego. Tutaj możecie podzielić się swoimi problemami, radami i spotrzezeniami. Adres forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25037. Zapraszam. Arleta- mama dziecka z obniżonym napięciem mięśniowym.
  • Mam problem z moim 3-mies. synkiem. Stwierdzono u niego obniżone napięcie i od 1,5 m-ca ćwiczymy pod kontrolą neurologa. Ostatnio mały dziwnie sie zachował. NAjpierw płakał i prężył się, jak przy kolce, a następnie się uspokoił i zaczął marudzić. Przez cały czas (ok. pół godz.) miał mocno zaciśnięte oczy, czerwone plamy na czole i nie można go było skłonic do otwarcia oczu. Czyżby spał? Miał robione usg przezciemiączkowe - wykazało trochę więcej płynu owodniowego i niewielką asy...
  • Wyniki z lutego 2010 P-ciala anty TPO - 22 IU/ml (norma do 34) P-ciala anty TG - 640,4 IU/ml (norma do 115) TSH - 1,888 (norma 0,27-4,2) Dzisiejsze wyniki: P-ciala anty TPO - 13,4 IU/ml (norma do 34) P-ciala anty TG - 589,2 IU/ml (norma do 115) TSH - 1,150 (norma 0,27-4,2) USG tarczycy nie wykazuje nieprawidłowości. Od lutego brałam selen organiczny (suplementy jakie mozna kupic w aptece jak Olimp czy Walmark). Ostatnio kupilam sobie selen Cefasel i moj organizm go nie toleruj...
  • Moja córeczka ma lewostronny refluks II stopnia, oddałam mocz do badania i posiew jałowy a w ogólnym leukocyty od 5 do 7, obniżony ciężar moczu i liczne bakterie?? u lekarza będo dopiero jutro. Dzięki za odp.
  • WItam :) Piszę tu pierwszy raz, więc wypada coś o sobie napisać. Mam dwoje dzieci, starsza - Zuzka (ur. luty 2001) jest "podejrzewana" o zachowania autystyczne (mamy już wprawdzie diagnozę "zespół autystyczny" postawioną przez psychiatrę, ale zachowania córki są na granicy, dlatego diagnoza ta nie wydaje mi się oczywista i pewna). Mam jedno, krótkie pytanie, może ktoś będzie umiał mi odpowiedzieć. Jaka jest relacja między obniżonym napięciem mięśniowym i zaburzeniami integr...
  • Witam, moja córeczka ma 2,5 roku i ma obniżone napięcie mięśniowe w linii głowa-tłów. Momentami główka bez powodu ucieka jej do tyłu. Bardzo się to nasila gdy jest śpiąca lub zmęczona. Od 5 m-ca życia jest rehabilitowana bobathem. Zaczęła chodzić w wieku 25 m-cy (jest wcześniakiem 27 hbd). I mam pytanie czy ktoś z was miał podobne problemu z dzieckiem i czy Vojta mu pomogła. A może ktoś z Was połączył te dwie metody. Nawet nie wiem czy tak można. Pozdrawiam, Monika
  • Dziewczyny,powiedzcie mi, czy Wasze dzieci robią jakieś postępy? Mój Synek ma 7 m-cy i obniżone napięcie i asymetrię. Ćwiczymy od ukończenia 3-go miesiąca, najpierw NDT, teraz też Vojtą. Na początku zdiagnozowano Mu wnm, ale teraz wyszło obnizone... Czasami nie mam siły, Olafek przez 2 m-ce nawet nie drgnął, teraz zaczął pełzać na boki, trochę do przodu. Na rączkach się nie podnosi, o siedzeniu wogóle nie ma mowy, bo się składa jak scyzoryk... Ostatnio zamiast podnosić się na rączkach, zaczął...
  • Byłam u pewnego endo z wynikami tarczycy (guz). Bardzo wysokie przeciwciała TPO>600 i ATG=157, hormony w górnych granicach normy. Lekarz powiedział żebym przyszła do niego z wynikami biopsji a wtedy da mi niską dawkę hormonów, co odciąży tarczycę i obniży przeciwciała. Ale więcej już do tego endo nie wróciłam. Gdy miałam już wynik biopsji udałam się do innej pani profesor endo. I ta lekarka powiedziała, że przeciwciał nie da się obniżyć- one zawsze będą wysokie i zawsze będą niszczy...
  • Proszę o porady, mój teśc boryka się z wysokim poziomem tego pierwiastka, dodam że jest dializowany. Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.