Forum   oko

oko

(495 wyników)
  • Witam, od dłuższego czasu obserwuję forum ale do tej pory nie miałam chyba odwagi sama napisać. Leczę się od roku m. ILADS, poza borelioza mam wieloletnią bartonellę prawdopodobnie od kota (ok 15 lub wiecej lat) oraz babesie. Moje leczenie idzie średnio, objawy ciągle są ale nie są tak dokuczliwe jak przed leczeniem. Od pewnego czasu, gdzieś 4 miesiące temu zaczął się problem z dzwinym bólem w okolicach nosa aż do lewego łuku brwiowego, trochę jakby gałka oczna. Nie potrafię tego określić r...
  • Witam Czy ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc ? To staje się nie do zniesienia. Mam taki problem, w prawym oku mam coś takiego: okulistyka.wieszjak.pl/abc-okulistyki/ 299590 ,galeria,Pekniete-naczynko-w-oku-co-robic.html To jest taka żyłka w prawym rogu oka. W prawym oku mam uczucie piasku pod powiekami a poza tym boli mnie prawa strona głowy ( okolice pod okiem, ból gdy popatrzę prawym okiem do góry, ból promieniuje nawet do ucha). Ból ten dotyczy tylko prawej strony , lewa s...
  • Mam boreliozę już 2 lata udokumentowaną. Leczę się już 1,5 roku. Od jakiegoś czasu mam męty ciałka szklistego. Zaczęłam brać korzeń stefanii i męty się jakby pogłębiły. Oczy jakby bolą od tyłu. Czy to może być herx oka? Czy mety mogę same zniknąć?
  • Witam . Mam 20 lat , od paru dni czuje, że coś nie tak z moim zdrowiem . Najpierw czuje sie dobrze , jednak w momencie pojawia mi sie na lewym oku coś jakby mgła , która ,, faluje '' trwa to oklo pol godz , bardzo nieprzyjemne uczucie . Następnie pojawia sie ból głowy i robi mi sie strasznie niedobrze ( czuje że zaraz zwymiotuje ) . Czesto towarzyszy temu również uczucie silnego gorąca. Pomóżcie. Bardzo utrudnia mi to życie.
  • witam, od dłuższego czasu zmagam się ze złym samopoczuciem córki. Są to objawy takie jak-ból i zawroty głowy, nudności, bóle brzucha.... Najpierw myślałam, że to były objawy przelotne związane ze zmianą pogody ale niestety trwało to coraz dłużej, córka nie była w stanie iść do szkoły. zrobiłam badania podstawowe-krew, mocz, usg brzucha-wszystko ok. tknęło mnie i poprosiłam o zbadanie kału w kierunku lamblii-wynik wyszedł pozytywny, została przeleczona, wszystko ustąpiło. niestety po jak...
  • Witam od jakiegoś czasu mam ciągle mroczki przed oczami... czarne kropki i linie jak skupie wzrok na czymś to znikają ale jak ruszam oczami to powracają./ Byłem u okulisty i dno oka mam ok i siatkówka też ok. Nie wiem od czego mogą być te mroczki... Najgorzej jest w dzień jak jest światło. w nocy przy żarówce jest znacznie mniej mroczków a nawet w ogóle... Dodam że mam delikatnie nadciśnienie 150/85. Wiek 20lat
  • Długo się wahałam czy zakładać taki wątek, bo nie wiem czy nie dokonuję nadinterpretacji jeśli chodzi o mój stan zdrowia, ale zaczynam podejrzewać że Novo szkodzi mi na oczy:( Słyszałam o niekorzystnym, wysuszającym działaniu Euthyroxu, ale Novo? Gdyby tak było rzeczywiście, byłabym załamana bo bez Novo (poł tabletki Novo 100+37,5 E) byłabym znowu depresyjnym flakiem, a nie człowiekiem. Po Novo miałam schudnąć, nie schudłam ale poziom energii mam naprawdę fajny. Oczy mam przedewszystkim wys...
  • mam NIEdoczynnosc - i jako ze mialam przez 2 lata podobne wyniki przy braniu eltroxinu - niskie albo za niskie tsh, wysokie albo za wysokie ft4 i dosc niskie ft3, zadnych przeciwcial. oraz nie moglam podwyzszyc eltroxinu - po przedyskutowaniu z doktorem - sprobowalam brac cynomel (znany tez jako cytomel) - czyli T3. bralam pare tygodni tylko ten hormon (bez zadnych innych) i nie zauwazylam ze przedawkowalam (i to dosc sporo). nie mialam objawow jakie sie spodziewalam przy przedawkowa...
  • Nie umiem zakwalifikować swojego bólu głowy, który jest co prawda słaby ale dziwny. Początkowo był to punktowy ból na prawym czubku głowy, jakby na granicy płatów. Trwał on chyba z 4 dni i zaczęło mi się czerwienić oko po "przeciwnej stronie. Bóle przeszły, przekrwione oko jeszcze przez jakiś czas zostało (widać było po przebudzeniu jak się czerwieni w tych samym miejscach gałki ocznej). Niedawno wznowiły mi się bóle głowy, tym razem słabsze ale na większym obszarze głowy. Nie jest to naw...
  • Witam Mam problem. Od jakiegos czasu, wv nocy po dluzszym polezeniu w lozku (cierpie na bezsennosc), po zamknieciu oczu widze jasne plamy przd oczyma, i mam takie dziwne uczucie w glowie, jakbym z mega predkoscia do tylu w dol jechala. Dziwne uczucie.......... Co to moze byc?
  • Witam kochani, choruję na niedoczynność tarczycy od 10 lat, ale nie jest to hashimoto. Biorę od wielu lat hormony, dawka: 100, letrox. Mam 160 wzrostu oraz ważę 52 kg. Problem mam taki, że zawsze ramo mam opuchnięte oczy, lekarz wykluczył inne choroby. Wiem, że to przez niedoczynność, ale moje hormony są w normie długi czas, bo biorę hormony: moje wyniki obecnie: FT3 wynik: 2,51 norma: 1,71 - 3, 90 FT4 wynik: 1, 20 norma: 0,69 - 1, 48 TSH wynik: 1,0089 norma: 0, 3600 - 4,9400 P...
  • Witam :) Wiem, że moje pytanie może brzmieć dziwnie, ale... Parę miesięcy temu miałam zdiagnozowaną candidę. Dostałam dietę i leki z firmy Sanum: sankombi, recarcin i utilin, oprocz tego citrosept, probiotyki itp. Leków juz nie biorę, dietę trzymam nadal, moze nie tak ostrą, ale trzymam. Od trzech miesięcy mam spuchniętą powiekę, a własciwie nawet nie powiekę, bo oko jest ok (byłam u okulisty) ale nad górna powieką tak jakby się zbierało coś - sluz, moze sie zrobiła cysta - nie wiem...
  • jak zmusic dziecko do zaakceptowania plastra? zaklejony drze sie pol godz., niereaguje na swiatlo (napewno nie chce reagowac) poki nie zdejme plastra nie patrzy okiem... nie widze tej rehabilitacji, nie mam nadzieji, zwatpilam ...
  • Ja mam , podobno związane jest to z krótkowzrocznościa.Co wam na to pomaga.Ja kropie vitreolentem i posorutinem.Bardzo mnei to denerwuje szczególnie na dworze.Pozdrawiam
  • Od 3 mies walczymy z dziwną "wysypką". Pojawiła się mała plamka pod 1 okiem, typowa sucha, liszajowa, przy pocieraniu lub płaczu czerwona. No i niestety zaczeło się to rozszerzać, na powiekę, wokół oka, dalej przeszło na drugie oko i ogólnie sie to powiększa. Dziś zauważyłam, że pojawiają się kolejne małe plamki już w innych miejscach na twarzy. Córka ma 4 lata i na razie to coś jest tylko na twarzy. Testy skórne nic nie pokazały. jak córka miała rok, to tez miała takie liszajowe plamki, al...
  • taki suplement diety.Pytam sie bo syn ma słabszy wzrok,nosi okulary.Okulista mowił że żadne witaminy nie pomoga natomiast u optyka że dobrze byłoby gdyby brał luteine bo wzmacnia oczy. Któś to łykał i faktycznie wzrok się nie pogarszał? Jakie macie doswiadczenia?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.