Forum   ostrygi

ostrygi

(17 wyników)
  • Ciekawa jestem jaki bedzie procent tych co sie wybrzydzaja, ze fuj i niby zywe, a jaki tych ktorzy, tak jak ja uwielbiaja ostrygi. Ostryga jest bardzo zdrowa i jest bomba energetyczna i z luboscia w kazda niedziele wsuwam caly tuzin ostryg:)
  • Ostrygi

    (4)
    Chcialabym tylko dodac, ze maslo do smarowania chleba do ostryg musi byc solone co jeszcze bardziej podkresla smak.
  • Jak otworzyc swieze ostrygi? Czy tylko w sposob silowy? Bo nie daje rady.
  • Czy te, ktore sie je prosto z lodu z cytryna, pieprzem i winegretem sa jeszcze zywe? Bo mam sprzeczne informacje. Chcialabym wiedziec - bo ostatnio sie nimi zajadam:))))
  • mój szanowny ukochany ma ostatnio ogromną ochotę spróbować ostryg i już nawet zamówił je w sklepie. ze względów finansowych ilość będzie niewielka i w związku z tym potrzebuję rady: jakie danie główne byście polecili do ostryg? Na pewno coś lekkiego i nie-mięsnego (piątek) ale np smażona rybka nie bardzo mi pasuje. Pomożecie?
  • bo ja uwielbiam, dla mnie niedziela bez ostryg to niemalze stracona niedziela, choc mi nie wolno ze wzgledu na zbyt wysoka zawartosc jodu, u mnie z tym jodem wrecz odwrotnie, trzeba jak najmniej
  • Hej! Podsuncie jakies fajne miejsce w Warszawie , gdzie mozna zjesc ostrygi??? Dzieki A.
  • ostrygi

    (17)
    Bede bardzo wdzieczna ze wszelkie pomysly, jak smacznie przyrzadzic ostrygi, jak mozna je dobrze udusic w winie i wszelkie inne warianty. Nie chce informacji, jak je sie podaje na surowo, bo wiem, ale chetnie i z wdziecznoscia przyjme jakies nowe pomysly czy wariacje na temat klasycznych surowych ostryg z cytrynka.
  • Serwowal dzis ostrygi. I co ja widze i co slysze za madrosci pan kucharz telewizorowy opowiada? Ze po otwarciu on te ostrygi jak i muszle... normalnie myje zeby byly czyste!!! No malo nie spadlam z fotela z emocji, no takich dziwactw jak zyje to jescze nie slyszalam, toz on wszystko co najlepsze w ostrydze wyplukuje, to w tej wodzie ktora on wylewa sa zwarte najwartosciowsze mikroelementy. Jak to opowiem mojej pani hodowcy u ktorej od 15tu lat kupuje ostrygi w kazda niedziele t...
  • jak można zatruć 400 osób w restauracji na 40 miejsc?
  • Osobiscie jadam zywe z wodeczka. Bede mial dzisiaj goscia ktory uznaje tylko wino, wiec moze zaistniec potrzeba podania wina. Mam pare godzin na nabycie i ew. ochlodzenie, ale na ktorej polce mam szukac? Jezeli biale to jakie, czy moze szampan? Jaki?
  • dla najbardziej odjechanych z realiami kuchni kucharzy, ktorzy nam wmawiaja jak i co mamy robic, a z czym my sie nie zgadzany z przyczyn oczywistych. Proponuje nazwac ten doroczny konkurs albo Zakalec Roku albo Wyplukana Ostryga, do wyboru, prosze o glosowanie. Moj numero uno, to Piotr Przykaza, za mycie ostryg, takiego debilizmu nie jest w stanie nikt wymyslec!!!
  • Dzięki
  • Witajcie, mam ogromną prośbę o polecenie świetnego czerwonego wina pasującego do ostryg. Liczę na waszą pomoc. Z góry dziękuję.
  • Mam w nieodleglej perspektywie wakacyjne plany w miejscu, w ktorym wedlug dobrego ("czyt. przetestowanego") przewodnika serwowany jest najlebszy homar w basenie M. Srodziemnego. Okolica znana jest rowniez z innych morskich "pychotek". Oczywiscie mam tez swoje winne plany zwiazane z tym wyjazdem, ale ciekawy jestem waszych drodzy forumowicze przemyslen i doswiadczen zwiazanych z przedmiotowym polaczeniem "wino i owoce morza". Z winnym pozdrowieniem,
  • Potrzebuje jakiegos latwego do przyzadzenia dania, deseru majacego dzialanie afrodyzjaka. Moze ktos mi cos doradzi? Z gory dziekuje i pozdrawiam:)
  • TVN szykuje nowy program kulinarny ( a może już leci???) podobno ma poprowadzic go Pascal Brodnicki. Zakochacie się!
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się