Forum   pączki

pączki

(97 wyników)
  • taki gęsty, lekko polyskliwy, nie kruchy.... zeby mozna było go ozdobic (kolor, posypka) jak coś takiego zrobic w domu? Czy stosuje sie do tego białko kurze? (u mnie musiałoby byc przepiórcze) i drugie pytanie- jak sie go nakłada? czy takie mini donaty macza sie w takim lukrze? Czy stosuje sie inne metody.... chorobcia, nie mam doświadczen z takim lukrem. Tylko raz w zyciu (ze sto lat temu) robiłam lukier inny niz cukier-puder plus cytryna. Efekt - nikt sie nie mógł dobrac do babk...
  • Ponieważ wczoraj kupiłam dużą ilość i po uczczeniu tłustego czwartku jeszcze mi zostały,zastanawiam się,czy można je zamrozić? Przecież mrozi się chleb,ciasto. Zamroziłam kilka na próbę. Zobaczę co z tego będzie.
  • sporo tu osób gotujących dietetycznie. Moze ktoś próbował umazyc pączki z preparatem mlekozastępczym (Nutramigen) z olejem(do ciasta)? Czy warto porywac sie na to? O wartosciach odzywczych paczków i szkodliwości ciast smazonych wiem. :)
  • Pytanie 84. Kto robi najlepsze pączki? a) moja babcia b) moja babcia c) moja babcia Odpowiedź brzmi: moja babcia. Te właśnie robiła i wyszły rewelacyjne.
  • dlaczego pieni się olej w trakcie smażenia pączków
  • Tak na podsumowanie wczorajszego Tłustego Czwartku. Sprzedawane pączki są coraz większe i coraz bardziej przypominają bułę z lukrem a nie ciastko. Pączki zawsze było trudno zjeść elegancko, ale ostatnio większość firm (poza Blikle) chyba się ściga zamiast co do smaku to co do wielkości. Są już na rynku nawet pączki jak małe bochenki chleba np. w Zakopanem widziałam na własne oczy w lecie. Pączek to nie hamburger. Maleńkie pączki od Bliklego może są przegięciem w stronę miniaturyzacji (jednak...
  • takie właśnie uwielbiają moje dzieci, ale nie wiem, czy budyń wkłada się przed czy wstrzykuje się po smażeniu...? HELP!!!!!!
  • Właśnie zrobiłam, są pysznościowe... puszyste i miękkie :-) Następnym razem z tego przepisu zrobię klasyczne z konfiturą zamiast dziurki :-)
  • Pracuje w Bochum na Uniwersytecie i w ubieglym roku zaskoczylam wszystkich przynoszac paczk w Tlusty Czwartek. Ta tradycja nie jest znana tak powszechnia jak nam w Polsce sie wydaje, wiec moze ciut ostrozniej z szumnymi tytulami - bo Polska to nie caly swiat...
  • Czy aby zrobic paczki w Airfryer( powietrznej nisko olejowej) trzeba jakos zmienic przepis? A racuchy wyjda?
  • Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam paczki i ich ulepienie z nadzieniem w środku to dla mnie był koszmar połowa z nich trochę się rozdwoiła a połowa wyszła w miarę ok smażyłam je na gorącym oleju po kilka minut a a mimo to niektóre były lekko surowe w środku w dodatku wyszły trochę tłuste mimo że odsączyłam nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem.Czy któraś może mi powiedzieć jak zrobić dobre,nie rozpadające sie i nie tłuste pączki z nadzieniem. Pleaseeeeeeeeeeeeee
  • Piszcie ile pączków dziś zjecie, zjedliście.
  • czy to dobry pomysł? stoi to urządzenie głęboko w szafce, może by się nadawało do tego lepiej niz głęboka patelnia?
  • hej! po imprezce zostało mi parę pączków. Gdy były świeże, to były pyszne - wiadomo :) Jednak na drugi dzień niestety pączusie są już bułowate, sami wiecie... Czy macie jakieś sposoby, zeby je odświeżyć i mieć znowu pychotki do kawki? Bo szkoda wyrzucać.....
  • Ja w zasadzie z problemem lingwistycznym :-) Czy ktoś wie skąd się wzięło tytułowe określenie ? Jak mnie pouczono na maśle pączków się nie wysmaży porządnie, ale może istniała jakaś tradycja przygotowywania ich z zastosowaniem wzmiankowanego tłuszczu ? Czy ktoś coś o tym słyszał ??? G.
  • Kochani, prosze Was o pomoc bo mam tak sprzeczne informacje,ze juz zwatpilam. Chce dzis wieczorem zrobic ciasto na paczki, wlozyc powidla,skleic i wlozyc na noc do lodowki abym rano przed praca mogla je jedynie usmazyc...Mozna tak czy nic z tego nie wyjdzie? Doczytalam sie jedynie,ze ciasto przed tak dlugim lezakowaniem w lodowce musi miec ksztalt juz gotowy bo nie da sie juz formowac, ale to bylo o jakiejs bodajze strucli i nie wiem czy wyjdzie mi z paczkami a bardzo mi zalezy aby byle swie...
  • czy ktoś z Was smażyl pączki i faworki we frytownicy ? Na tlusty czwartek chcialabym coś usmażyć z wykorzystaniem frytownicy ale nie wiem jaką by tu nastawić temperaturę i ile czasu smażyć w niej pączki. Pomocy
  • jaka bita śmietana jest najlepsza do pączków ???
  • będę pierwszy raz piekła pączki, czy znacie pzrepis? Tylko wiecie... ja się dopiero uczę :D
  • Gdzie Waszym zdaniem? Ogólnie nie jadam, ale jutro mam zamiar zrobić rekord ;]
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się