Forum   pałki z kurczaka

pałki z kurczaka

(3 wyniki)
  • Pytanie może i prozaiczne, ale mnie sprawia sporo problem ;) Chcę upiec 1 pałkę z kurczaka obsypaną przyprawami. Myślałam, że wystarczy jej pół godziny, ale na jednym z forów przeczytałam, że jedna pani piecze udka 1h, więc już sama nie wiem czy moja pałka ma podobne mięso czy nie. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
  • Kupiłam dziś i nie mam na nie pomysłu. Nie chcę ich dusić ani piec tak zwyczajnie, chciałabym czegoś finezyjnego, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić, żeby było ciekawie? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję z góry. P.S. uwielbiamy czosnek...
  • Dlatego napisałam w cudzysłowiu, bo nie wiem jak nazwać tą część indyka. Chodzi mianowicie o bogatszą w mięso część skrzydełka (a raczej skrzydła), która wygląda prawie jak pałka z kurczaka. Pierwszy raz kupiłam to "coś" i naszły mnie wątpliwości - jak to przyrządzić? Czy można to potraktować jak pałki kurzęce i np. wrzucić do piekarnika? Czy czas pieczenia będzie dłuższy? Generalnie z indyczyzną mam słabe doświadczenie - proszę o pomoc i porady.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.