piaski

piaski

(9 wyników)
  • We wszystkich przepisach z suszonymi grzybami zaleca sie moczenie ich przez noc i potem gotowanie w tej samej wodzie.Moja tesciowa robi swoja zupe grzybowa bez namaczania grzybow.Ja jednak zawsze mocze,ale szczerze mowiac nie widze roznicy.No moze poza tym ,ze w zupie tesciowej zawsze duzo piasku jest ,brrr. A wy jak robicie?
  • Kupiłam namoczyłam przelałam wrzatkiem gotuje czyli normalna kolej rzeczy a tu patrzę a w wywarze pływa piasek i inne badziewia jak sie tego pozbyc no i druga paczka suszonych do zupy czeka na wigilie jak usuwaćie piasek nie pozbywszy sie wywaru pozdr.
  • wiem, ze kiedys ktos tutaj podawal metode na czyszczenie kurek, ale wyszukiwanie teraz nie dziala i nie moge nic znalezc. Prosze podajcie mi w skuteczny i sprawny sposob na oczyszczanie kurek z piasku...
  • bardzo lubie zupe grzybowa z suszonych grzybow. ale mam problem z ich myciem przed namoczeniem. ile bym nie plukala pod bierzaca woda, a po ugotowaniu ostroznie zlewala wywar do innego naczynia zostawiajac osad na dnie garnka, zawsze czuje piasek w buzi.... zupa pyszna, ale ten piaskek przeszkadza mi bardzo, nie mowiac juz o tym, ze dac zupe z piaskiem gosciom to straaaaszne... macie jakies dobre i wyprobowane metody?
  • Jak robicie kapuste z grzybami?
  • Witam,chciałbym urozmaicić galaretki wszelakie (słodkie z owocami,panna cotta i te z mięsem, na słono). Widziałem kiedyś w książce kucharskiej fantazyjne kształty galaretek. Niestety nigdzie nie spotkałem foremek, które nadawałby się do tego. Galaretka z salaterki jest moim zdaniem zwyczajnie nudna. Może wiecie gdzie mozna kupić takie cuda w ciekawym kształcie? Dzięki, Noel
  • gdyż one takie malutkie i chyba musiałabym to tydzień robić? jak je oczyścić?
  • Kupilam skoncentrowany szczaw w sloiku i przyrzadzilam jak w przepisie na etykiecie. Kosztujac zauwazylam, ze zupa zawiera mnostwo piasku. Przelanie przez sito do sosow (najdrobniejsza kratka) spowodowalo jedynie, ze zostaly mi w sicie kawalki szczawiu a piasek i tak wrocil do garnka. Czy kupilam felerny sloik, felerna firma (Krakus), czy tez ja jakas felerna? Dodam, ze nie mam dostepu do swiezego szczawiu i te sloiki to moja jedyna mozliwosc obcowania z ta krolewska zupa...
  • Czy mozna do czegos wykorzystac aromatyczna wode po namaczaniu grzybow, np. ugotowac na niej grzybowa? Grzyby sie w tej wodzie tylko moczyly -nie gotowaly. Prosze o rady, bo jakos szkoda mi tego aromatu ...
« poprzednie następne »

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.