Forum   pieczeń rzymska

pieczeń rzymska

(8 wyników)
  • Przepis bardzo dobry,ja lubię jeszcze dodać do mięsa lekka podsmażoną na oliwie lub oleju czerwoną paprykę! Polecam ! Mniam...
  • chodzi mi o to czy na zimno czy na cieplo? bo ja sprawdzalam przepisy, i ją robi sie w foremce, prawda? i wszędzie jest napisane żeby ostygła. ja chcialabym podać ją do obiadu, z ziemniakami, surowką, sosem? a nie lubie zimnego mięsa. A jaki sos robicie do tego?
  • mam mięsko zmielone, upiec klops lub pieczez rzymska, Jakie dodaje sie dodatki? czy takie jak do mielonych kotletów? Bardzo prosze o doinformowanie mnie? bede bardzo wdzieczna.Acha ! czy dodaje sie cebule?
  • witam Z tego wzgledu ze jestem na diecie bezweglowodanowej wykluczajace wszelakie pieczywo Prosze Was o pomoc co do pieczeni rzymskiej zamaist bułki aby sie nie rozpadał Myslam nad takim skladem-mieso+duzo pietruszki+3 zółłtka(bez białek) ale nie wiem czy nie wyjdzie mazia oczekuje na propozycje i pozdrawiam
  • ktoś ma ochote, to dam przepis :)
  • przejrzałam posty o mięsie mielonym ale nie znalazłam mam mielone, nie chcę robić kotlecików czy klopsów; co mogę zrobić z niego jako z całości ?? proszę o rady :-0
  • bylam ostatnio we Wloszech i jadlam tam pieczen rzymska. chce ja zrobic w domu, ale wszytskie przepisy ktore znajduje odnosza sie do tzw polskiej pieczeni rzymskiej. czy macie moze przepis na ta prawdziwa?
  • Mam łopatkę do zmielenia,która czeka cierpliwie na durszlaku,aż ktoś się zlituje i powie mi ,jak zrobić klopsa.Takiego z jajkiem. Zmielić.I co dalej. Czekam cierpliwie i dziękuję z góry.(z góry mięsa);) Na swoje wytłumaczenie mam to,że szukałam na forum nie znalazłam i w kuchni polskiej też nie.(dziwne,ale jest klops z dorsza)
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się