Forum   pierogi z mięsem

pierogi z mięsem

(5 wyników)
  • Poszukuję sprawdzonego przepisu na farsz do pierogów z mięsem. Przejrzałam internety, ale w większości przepisów jest wykorzystane ugotowane mięso rosołowe. I teraz nie wiem - bo dla mnie mięso z rosołu jest już nieco pozbawione smaku, a chciałabym, żeby pierogi wyszły pyszne. Myślałam żeby pójść bardziej w wieprzowinę i wypchać pierogi czymś w rodzaju mięsa "kiełbasianego", bo takie jadłam na Podlasiu i były całkiem dobre. Co radzicie?
  • wiem, ze juz o nich bylo, ale mam pytanie odnosnie samego farszu: z jakiego miesa robic je najlepiej? jak? i co dodac? czy np zmielone wolowe mieso (lata wolowa) po ugotowanym rosole sie nadaje? Renia PS: ciasto lepiej z jajem czy bez?
  • Witam Mam pytanie, planuję podać na podwiezorek na małym przjęciu pierożki z mięsem, krokieciki i barszczyk czerwony. Co można jeszcze do tego wymyślić? Będę wdzięczna za porady. Aga
  • Witam serdecznie, planuje jutro zrobic pierogi. Chciałam podsmażyc mięso mielone, z cebulką, dodać ostra parykę, czosnek, kukurydze, tylko nie wiem czy ten farsz ma być taki suchy czy dodać np, troche pomidorów do tego i dopiero nadziewać; chciałabym, żeby były soczyste w środku. I jeszczce jedno, czy takie pierogi (tradycyjne ciasto - mąka, woda, sól), da się upiec a nie ugotować? Jeśli tak, to jak? :) POzdrawiam!
  • mam zamiar zrobić pierogi z mięsem, kapustą, pieczarkami. Tylko zastanawiam sie własnie nad tym jakie mięsko powinnam dodać. Może mielone mięso indycze? Albo wołowo- wieprzowe? (podsmażone z cebulką).
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.