Forum   pizza

pizza

(358 wyników)
  • no wlasnie, jak? nie wazne jakiego przepisu uzyje, uda sie tylko i wylacznie gdy najpierw podpieke spod, potem dodam sos, potem dodatki i na koncu ser. jesli chce upiec NORMALNA pizze, czyli wszystko na raz, ser i cebula i inne sie spieka, a spod tylko przemoczy sosem i w srodku bedzie surowy. pomocy! najlepiej tak lopatologicznie, krok po kroku mi wyjasnijcie :)
  • Czy ktos z Was robil dietetyczna pizze z maki pelnoziarnistej i moglby podzielic sie przepisem ? Tak w ogole nie pieklam jeszcze zadnej pizzy, a obecnie jestem na diecie odchudzajacej. Z gory dziekuje.
  • podaj wage tycg skladnikow pizza wyglada znakomicie.
  • czy zwykła szymanowska nie wystarczy? pytam, bo nawet nie wiedziałam,że jest specjalna mąka do pizzy, ale własnie ostanio stojąc przed regałem z mąkami dojrzałam takie cudo, tylko cena taka dość wysoka:(
  • Zastanawiam się nad kupnem tego: www.allegro.pl/item966351282.html albo taki kolor www.allegro.pl/item962538939_kamien_do_pizzy_chleba_prostokatny_galaxy_star.html . Miał ktoś może do czynienia z takim kamieniem? Jak to się sprawdza w praktyce? Doradźcie bo nie wiem czy warto to zakupić.
  • pizza

    (6)
    a upiec nie trzeba?
  • moje wszystkowiedzące dziecko dzisiaj zapytało czy uczcimy... chyba trzeba będzie tym bardziej, że wszystkie dzieci kochają pizze. na ogół robię pizzę z szynką, kukurydzą, pieczarkami i mozarrelą. ale może podzielicie sie swoimi przepisami na "pizzę doskonałą"?
  • Wlasnie nabylam i wyprobowalam. Rzeczywiscie duzo daje, zwlaszcza przy siermieznym elektrycznym piekarniku bez termoobiegu i z temp maxi 230° :) Jest jedno ALE : kaza myc ustrojstwo w goracej wodzie, li i jedynie, bez uzycia plynu do naczyn - domyslam sie, ze z powodu porowatosci materialu pizze zaczelyby woniec i smakowac Ludwikiem - a on po pierwszym uzyciu juz jest zaplamiony sosem pom. Oczywiscie, nie kupilam, zeby postawic na serwantce w salonie, ale wizualnie jakos ta...
  • kochani proszę o pomoc zgubiłam przepis, który znalazłam kiedyś na forum kuchnia dotyczył on cista na pizzę, ale takiego co rośnie w lodówce proszę o pomoc
  • BARDZO PROSZE o przepis, jak robicie( wiem dowolnosc składników w zależności od gustu/smaku),czas pieczenia etc.. Z góry DZIEKUJĘ:)
  • Witam. Podczytuję to forum już jakiś czas. Pytałam nawet kiedyś o ten nieszczęsny wypiek, jednak odpowiedzi nie doczekałam się. Po kilkunastu miesiącach próbuję ponownie. Właściwie jest to pytanie do ludzi, którzy przebywali, -ą w Rzymie. Pizza bianca!!!Nie wchodzi w grę żadna focaccia. Pizza, o której mowa, jest tłusta, słona, o fakturze fal. Przecież musi byż ktoś, kto wie, o czym mówię! A jeśli wiedziałby jak sie to robi, niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba!
  • Witam! Ciasto do pizzy próbowałam parę razy zrobić i mi nie wyszło, zniechęciłam się. Kupne twarde, grubaśne na 2 cm mrożone podeszwy też mi nie odpowiadają. Ale widziałam w supermarkecie w lodówce (nie zamrażarce) cienko rozwałkowane ciasto drożdżowe w rulonie (jest też takie francuskie, ale mi chodzi akurat o drożdżowe). Czy ktoś wie, czy to się nada do pizzy?
  • Wytłumaczcie mi to, proszę, bo z taką opinią się spotkałam w jednym z wątków. Nie da się jej przewieźć do Polski? Wybudować piec się da, czego dowodem są działające restauracje. Mąka - przywieźć się da. Podobnie jak drożdże. To samo z serem i wędlinami. Pomidory - w całych Włoszech leje się na pizzę pomidorową bebeluchę z puszki, przewieźć świeże - też nie problem, choć koszty skaczą. Reszta warzyw w dwudziestoczterogodzinnym raptem transporcie też nie ucierpi za bardzo. Że ...
  • hej hej hej wlasnie jutro oragnizuje male party dla znajomych (Warszawa Mokotów) i potrzebuje czegos ciekawego do jedzenia na ta okazje (w sensie pizzy).A ze od niedawna jestem w stolycy, tak szukam i szukam.Ale ze wzgledu ze jestem(stesmy) smakoszami ambitniejszej pizzy, wszelkie tele-, -hut i inne odpadaja. Macie cos moze ciekawego do polecenia. pzdr
  • Macie? Używacie? Warto? Zastanawiam się, czy kupić, ale chciałabym poznać opinie innych. Czy są jakieś specjalne "marki" tych kamieni?
  • Taka domowa, czasem robię, z razowej mąki i świeżych warzyw, chudego mięsa, mozarelli. No i teraz - powinnam mieć wyrzut sumienia, że jem śmieci? Czym taka pizza różni się od domowej kanapki?
  • Ciekawe o ile spada sprzedaż tych produktów w dni związane z Wielkanocą. Bo chyba trochę spada... Wczoraj w radio była wzmianka, że coraz mniej studentów wraca na święta do domu. Pytani o to co będą robić mówili: zamówię sobie pizzę, pouczę się. Mam wrażenie, że coraz mniej w nas tradycji. Szkoda. Sama pamiętam swój bunt przeciwko tradycji i świętom. Ale chyba część z nas do niej wraca wraz z założeniem rodziny, narodzinami dzieci... Więc jest nadzieja. :) Nawet dla tych co spędz...
  • Mam zamiar zrobić jutro pizzę. Przepis na spód już mam, dodatki też: szynka, pieczarki, cebula i mozzarella. I w związku z tym mam parę pytań: 1. Czy pieczarki należy przed położeniem na ciasto obsmażyć na oleju? Czy po prostu wystarczy pokroić w plasterki i położyć? Słyszałam także, że jest jakaś odpowiednia kolejność układania dodatków (w tym wypadku pieczarek) tak, aby ich naturalny 'sok' nie wsiąkł w spód czy coś podobnego. Prawda to? 2. Cebula - smażymy czy na surowo kładziemy na c...
  • Pierwszy raz w tym roku usłyszałam o międzynarodowym dniu pizzy. Kilka dni temu ktoś pisał o tym na forum, a dzisiaj trąbią od rana w radio. No i chyba trzeba poświętować i wprowadzić na stałe do kalendarza. :)
  • Dzięki waszym poradom cisto wychodzi mi super!!! bardzo dziękuję za pomoc!!! A teraz kilka pytań o dodatki. co kładziecie, ewntualnie jakich firm. Podpowiedzcie!!!! Ciągle pracuję nad smakiem mojej pizzy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się