placki ziemniaczane

placki ziemniaczane

(118 wyników)
  • Witam, W jednej z knajpek jadłam placki ziemniaczane typu rosti. Dodatkowo były z pestkami dyni i słonecznika. Jak zrobić takie danie w domku? Czy trzeba mieć specjalną tarkę do ziemniaków, żeby wyszły takie długi nitki ziemniaczane?
  • Jak dla głupich, ale może być, przecież nie każdy musi być mistrzem kuchni. Ale ten kawior na koniec to by sobie mogli podarować...
  • Proszę o jakieś ciekawe propozycje, pomysły. Ja zwykle podaję z gulaszem, ze śmietaną lub z cukrem.
  • cóż, mistrzem kuchni nadal nie jestem i raczej tu zaglądam po porady i zadaję pytania, ale dla odmiany chciałam się podzielić moim dzisiejszym eksperymentem (choć częściowo jest inspirowany przepisem z tego forum). Otórz dziś zrobiłam coś na kształt placka ziemniaczanego z masą kurkowo-boczkową: kurki podsmażyłam na maśle z cebulą i czosnkiem + pokrojony boczek, zostawiłam do przestygnięcia. W międzyczasie zrobiłam masę na placek: ziemniaki starłam na tarce na "grubym oczku...
  • supper przepis pyszne ..polecam
  • Chodzi mi o placki z gotowanych ziemniakow -nie utartych surowych Zamrozic juz usmazone-czy tylko uformowane opanireowane kotlety ?
  • u mnie w domu, biednie było, to w wersji z cukrem:) w polskich górach jadałam na bogato z mięsnym sosem i , w restauracjach podają z wędzonym łososiem + kwaśną śmietaną, z czymś jeszcze można? czy to juz wszystkie warianty?
  • Wyszło mi za dużo masy na placki ziemniaczane. Czy jest sens zamrozić abo tę masę albo gotowe placki? Czy raczej zaprosić sąsiadów:)?
  • w przepisie mowisz o macy a potem nie wspominasz o niej tylko o mace
  • Zastanawiam się właśnie czy jak zamrożę placki ziemniaczane to będą potem smaczne po odgrzaniu? Może ktoś z Was sprawdzał. Pozdrawiam
  • Mniam mniam!!bardzo dobre !!! mojej rodzinie terz przysmakowały i teraz je ciągle gotują :) (:to jest nie samowity i przepyszny przepis!:D
  • wczoraj mialam swiezy chrzan zrobilam troche twarogu chrzanowego, polozylym go na juz nie goracych plackach i na to wedzonego lososia podalam z salatko lodowa z kawalkami pomaranczy(odswiezajace) czy to jest salonowe?czy prymitywne, mozliwe ze ktos ma lepszy pomysl,
  • Mam dwa pytania: 1) zawsze robię placki ziemniaczane biorąc starte ziemniaki i cebulę, mąkę, jajo,sól i pieprz. Ostatnio szukając tego o czym zaraz napiszę w 2)zobaczyłam przepisy na placki z użyciem drożdży lub proszku do pieczenia. Będę dzisiaj robić placki. Zaryzykować taki dodatek? Jakaś różnica w smaku? 2) Jak się podaje placki z kawiorem? Czy też może już sama taka propozycja(placki z kawiorem) to obciach? Chciałam podać z kawiorem, ale sama kawioru nie lubię i nie będę tego ...
  • witam poszukuje robota kuchennego do 400 zł, takiego zeby robił dobre placki ziemniaczane. dobrze byłoby zeby miał tez blender. co mozecie polecic?
  • Placki ziemniaczane mają to do siebie, że smakują tylko gorące. Gdy wystygną są niesmaczne nawet po odgrzaniu. Poza tym trzeba się spieszyć ze smażeniem, bo pulpa szybko czernieje. O ile na pierwszą kwestię chyba nie ma rady, to odnośnie drugiej mam pytanie. Czy jest jakiś sposób, żeby pulpa ziemniaczana tak szybko nie czerniała? Gdy robię placki ziemniaczane koncentruję się na jak najszybszym smażeniu. Wiadomo, wielki ogień, baczna obserwacja czy się nie przypalają i częste uzupełnia...
  • Jadłam ostatnio w knajpce placki ziemniaczane, były super chrupiące i pulchne. Moje są bardziej zbite. Dodaję jajko i mąkę. Może jakiś proszek do pieczenia, albo co? Macie jakieś pomysły?
  • zamowilam u meza na kolacje,sa tak zadko dobranoc,
  • Poniewaz jestem zielony w sprawach kuchennych mam pytanie- czy moglibyscie polecic mi robot kuchenny ktory oprocz podstawowych funkcji siekania i mieszania starlby marchewke czy ziemniaki na packe (chodzi mi o taka postac jak np ziemniaki na placki ziemniaczane) i zmielilby dobrze miesko na mielone. Byc moze takie cos nie istnieje, jednak wole zasiegnac najpierw jezyka
  • Moja córka jadła na Mazurach ,,rybę w placku ziemniaczanym''- tak się wyraziła. Domyślam się,że to ryba panierowana w ciescie ziemniaczanym. Czy znacie przepis? Zwykłe ciasto jak na placki nie bardzo trzyma się ryby.
  • Jedno pytanie:czy i czym roznia sie placki tarte na drobnej tarce,od tych tartych na grubej tarce?Robie bez maki,same ziemniaki,sol,pieprz i jajko.Chcialabym,aby byly bardzo chrupiace:- ),a nie zawsze takie wychodza...Pomyslalam,ze moze te tarte na grubej tarce moga byc bardziej chrupkie..?
« poprzednie 1 2 3 4 5 6
Pokaż wątki z forum:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.