Forum   po jedzeniu

po jedzeniu

(33 wyniki)
  • Mial ktos pogorsznie po zjedzeniu duzego posilku? ja mam tak czesto nie wiem czm to wynic, mam stwierdzona borrelie i bartonelle. Staje sie nieprzytomny i bez sil szczegolnie po obiedzie:(
  • czy tak objawia sie jakas choroba? moze niedobor jakiejs witaminy? z czego to wynika? czasem po jedzeniu robie sie strasznie senna, zasypiam po prostu na stojąco. i jeszcze cos. są takie dni w miesiącu kiedy jestem bardzo senna(przez caly dzien i pomimo przespanej nocy). Dlaczego? czy to moze miec związek z cyklem?
  • Witam Mam od dłuższego czasu powtarzające się bóle pod lewym żebrem,tylko po posiłku.Nie występują one zawsze,czasem jest tak,że coś jem i jest ok,czasem,szczególnie gdy jem na stojąco lub się spieszę zaczyna mnie boleć pod lewym żebrem,trwa to chwilę ok 2-3 minut i przestaje,ból jest kłujący,gniotący.Ogólnie czuję się bardzo dobrze.Co to może być?boję się,że to coś poważnego.....
  • Cierpoie ostatnipo na taka przypadlos, kiedy cos zjem to tak jakby kumulowalo mi sie w zoladku - od razu wypychaa dzis pojawil sie bol, do tego brzuch mam jak balonik i pojawily sie gazy. Poweim szczerze,ze diety nie zmienilam - fakt,ze troche stres mogl zrobic swoje.Nie zjadam ogromnych ilosci.Np zjadlam rogalika i taki efekt. Jestem szczupla i smiesznie to troche wyglada,poniewaz zoladek i brzuszek mam wypchany. Czy ktoras z was wie co to moze byc?? Dziekuje za wszystki powazne...
  • Od tygodnia po zjedzeniu czegokolwiek mam nudnosci. Moze to byc twarog, bulka z dzemem, obiad... Na 1000% nie jestem w ciazy. Co to moze byc?
  • Znalazłam się w bardzo niedobrej sytuacji i zastanawiam się, czy brzmi to może znajomo i ktoś może mi coś poradzić. Otóż od jakiegoś czsu posiłki są dla mnie zamiast przyjemne - raczej wstydliwe. A to dlatego, że zaraz pojedzeniu dopada mnie takie uczucie jakby przeciążenia i muszę się natychmiast na jakiś czas położyć, bo inaczej boli mnie i gniecie i nic nie mogę robić. Wstydzę się chodzić ze znajomymi na pizzę, no bo jest wybór między kładzeniem się na krześle i beznadziejnym samopoc...
  • bzdury! same kalorie to nie wszystko. nasiona i suszone owoce zawierają mnóstwo dobrych dla zdrowia składników, do tego błonnik itp. grejpfrut to jednak nie to samo go garść ziaren słonecznika. jedząc tylko grejpfruty i jabłka może i chudniemy, ale jedząc nasiona i rośliny strączkowe dostarczamy NIEZBĘDNYCH składników organizmowi. no i wmawianie ludziom, że ziarna, suszone owoce i rośliny strączkowe są nieodpowiednie, natomiast kromka chleba z majonezem jest Ok w trakcie odchudzan...
  • Zgadza sie mleko jest najlepsze ale dla cielakow.Wapn w nim zawarty wcale nie jest tak dobrze przyswajalny. Dlaczego sie o tym nie pisze,(pomimo wielu badan klinicznych)by nie spadla sprzedaz mleka. O wiele bardziej wartosciowe pod wzgledem wapnia sa twarogi i kefiry, dla czlowieka najbardziej wartosciowe jest mleko matki (ale nie krowy). Obecnie witaminy w nim zawarte A & D sa dodawane a wiec sztuczne,ktore nasz organizm przyswaja w 5-6%. A najwieksza parodia jest wit A & D w mleku o% ...
  • Z góry proszę o nie usuwanie tego tematu, tylko przesunięcie jeżeli piszę w złym dziale. Mam poważny problem z zapachem z ust od przeszło 7 lat, zacząłem jakiś rok temu leczyć zęby (3 zęby wyrwane i 3 zaplombowane), dentystka mówiła, że jeszcze w znieczuleniu miejscowym powinienem wyleczyć 2 przednie, ale mówiąc szczerze szkoda mi już na to pieniędzy. Leczyłem prywatnie, a że 6 wyleczono, a zapach ANI TROCHĘ nie zniknął, straciłem nadzieję na poprawę dlatego nie widzę sensu w leczeniu t...
  • Po każdym posiłku dostaje atak kaszlu. Kaszle przez 15 minut. Odksztuszam tony jakiejs wodzy, czy czegoś innego i potem wszystko wraca do normy. Robiłam testy alergiczne. Pokarmowe są ok. Mam alergię na różne inne rzeczy. ( wżiewne). Skąd może się brać taki kaszel? Jak myślicie. Dzięki.
  • Grzybica

    (4)
    Witajcie, chciałabym zapytać o Wasze doświadczenie z walką z grzybem. Jakie mieliście OBJAWY. Jakie badania wykonaliście, by potwierdzić grzyba? Czy wynik potwierdził grzybicę? Czym leczyliście? Czy leczenie było skuteczne? Jak długo trwało? Moja córeczka 4,5 letnia ma obłożony język, czasem bezowy, czasem brązowy. Trzy wymazy i badanie kału ujemne. Na race zrobiło jej się skupisko krostek czerwonych, suchych. Potem zbladły. Traktujemy je clotrimazolem i jakby pomagało. Na pupie ...
  • Hejka Zaraz zwariuję...od jakiś 2 tyg boli mnie w okolicach zołądka (po srodku na pępkiem z 10cm) bóle zaczynają sie około 2 godz po jedzeniu narastają powoli po czym jest moment ze az mnie skręca i za jakieś pol godz wszystko mija, az do następnego posiłku. Byłam u lekarza, kazał zrobić enzymy trzustkowe i wątrobowe , zrobiłam, wszystko OK, w związku z tym stwierdził ze to wrzody zapisał Panzol (taki na wrzody ) i kazał się ewentualnie skonsultować z gastrologiem...biorę ten panzol 5...
  • Wiem że kiedyś o tym była mowa jak sobie pomóc gdy po zażyciu doxy robi się komuś niedobrze. Zazule wspominała o "wiadrze wody" jakie należy wypić z doxy, ja wiem że łagodne jest "Doxyratio". Była też mowa o jogurtach. Nie pamiętam więcej a skoro rozpoczyna się sezon na doxy to może warto wrócić do tematu ponieważ wiele osób zaczyna cierpieć i trzeba by im pomóc.
  • co zjesc,wypic, zeby sie nie odbijalo po jedzeniu? zjadlam dzisiaj tluste mieso i nie dosc ze mi niedobrze to koszmarnie mi sie odbija. wypilam cole,zeby mi sie odbilo raz a dobrze,ale nie pomoglo
  • odebrałam dziś przeciwciała. aTpo - 5,91 norma 0-34 aTg - 10 norma 0-115 czy rzeczywiście przy przeciwciałach nie ma dolnej normy? Czyli wszystko jest w porządku?
  • Witam.Jakie znacie dobre zagraniczne probiotyki? Czy ktos brał "Primal Defense" ultimate probiotic formuła garden of life ?
  • Mój maluch ma 4 miesiące i karmie go pirsią, niczym nie przepajam. Od samego początku mu się bardzo ulewa. Ciągle musi być obwiązany pieluchą bo leci mu z buźki jak ze dzbana. Najczęściej od razu po jedzeniu ale czasem nawet i dłuższy czas po. Koleżanka postraszyła mnie że to nie jest normalne i powinnam iść z tym do lekarza. Jej lekarka powiedziała że to może być reflux, ale co ma reflux do ulewania. Coś jej się chyba pomyliło. U Adrianka wykryto bakt E.coli, jutro powtarzam badan...
  • Mam taki dziwny ucisk w nadbrzuszu i trochę nudności.Nie jestem napewno w ciąży. To jest takie dziwne, jakbym nie wiadomo co zjadła i taki ścisk. Wiem, że piszę chaotycznie, ale może coś poradzicie. Zaczynam się zastanawiać, czy to nic poważnego.
  • Witam - wyniki mojej żony TSH 6,23 /ul/Uml 0,27-4.2/ 151,6% fT3 2,89 /pg/ml 2,02-4,43/ 36% fT4 0,829 /ng/dl 0,932-1,710/ -13,2% czy duża niedoczynność bo samopoczucie złe czy dobrze obliczone procenty prosze o rade jakie jeszcze wykonac badania pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.