po operacji

po operacji

(145 wyników)
  • witam jestem trzy tygodnie po operacji usunięcia tarczycy i przytarczyc dolnych niestety okazało się że mam nieruchome oba fałdy glosowe i szparę głośni 2,5 mm pomimo leczenia sterydami, elektrostymulacji,ćwiczen, nivalinu,milgammy itd. nie chcą drgnąć mówię tylko szeptem a każdy wysiłek powoduje atak duszności *podobno na tym etapie nie da się stwierdzić czy to ustąpi - mam czekać pół roku *nie można stwierdzić przyczyny ucisk ,przecięcie czy rozciągnięcie nerwu krtaniowego *czy t...
  • Witam serdecznie, Mój mąż jest po operacji tarczycy. Ma usuniętą jedną połówkę. Do tej pory brak eurytrox 50, ale nagle przestało mu się brać hormony, bo poczuł się dobrze!!!! Oczywiście zwleka z wykonaniem badania na poziom hormonów. Już dwa tygodnie ni cnie łyka. I w zwiazku z tym mam pytanie, czy coś mu grozi? czy może ta jedna połówka tarczycy jest w stanie wyprodukowac odpowiednią ilośc hormonów potrzebnych dla organizmu? Co Wy na to?
  • Czesc, wczoraj wreszcie wypuscili mnie ze szpitala po calkowitym wycieciu tarczycy. Rzeczywiscie nie bylo tak zle, tuz po wybudzeniu zaczelam dretwiec i miec dusznosci i glosno domagac sie od lekarzy wapna (to sie musieli usmiac, ze sama sobie diagnozy stawiam). Dostalam dozylnie, potem dretwienie nie wrocilo, caly czas pije wapno, poziom chyba ciagle jeszcze niski, ale jest OK i mam nadzieje, ze tak zostanie. Po narkozie tez nie mialam specjalnych dolegliwosci, zwlaszcza, ze dos...
  • mam pytanie do osób które sa już po operacji - jak dłudo dochodziły do siebie tzn. kiedy zaczęły normalnie żyć wychodzic z domu, sprzatąć, pracować, chodzić na aerobik?
  • Witam Wszystkich serdecznie! Postanowiłam do Was dołączyć, bo po porodzie dopadły mnie problemy z tarczycą i już nie chcą odpuścić. Mam guzki na tarczycy i nadczynność. Konieczna jest operacja i już się jakoś pogodziłam z tą myślą, ale mam poważny problem: co z noszeniem mojej córci po operacji? Zuzia ma osiem miesięcy, waży ponad 9 kg. Wiem, że po operacji nie wolno dźwigać, ale chciałam Was zapytać ile i jak przez jak długi okres czasu po zabiegu? Nie mam pojęcia co to będzie, bo...
  • W poniedziałek miałam operacje tarczycy, w środe wróciłam do domu. Zapewniam wszystkich którzy czekaja na operację że nie ma czego się bać - tydzień temu w to nie wierzyłam!Jeśli macie jakies pytania chetnie odpowiem
  • Mąż jest półtora tygodnia po operacji, usunięto mu lewy płat tarczycy.Po wyzej zszycia ma zgrubienie, twarde i przy dotyku bolesne. Może ktos wie, czy tak powinno być, czy też może jest to coś nie tak? Sądzę, że osoby, które przeszły operacją mogą mi powiedzieć jak to u nich wyglądało. Ponadto czuje się gorzej niz po operacji. Jest słabszy, nastąpił brak apetytu, a po zjedzeniu czegokolwiek odczuwa mdłości. Czy Wy tez tak się czuliście?
  • 6 czerwca miałem operację całkowitego wycięcia tarczycy wraz z węzłami chłonnymi(rak brodawkowaty). W pierwszych dniach po operacji miałem straszne bóle kregosłupa i miesni na szyi. Jednak z dnia na dzień sytuacja sie poprawia i dzisiaj mogę ruszać głową , chociaż w ograniczonym stopniu. To jednak da się wytrzymać gorzej z tym, że z dnia na dzień czuję się co raz gorzej. Mam dziwne objawy jak bym miał za chwilę zemdleć, drżą mi mięśnie od pasa w dól ale najgorsze są te dolegli...
  • Witam!W maju miałam operację.Wycięta prawie cała tarczyca(zostało 2 gramy).Po operacji trafiłam do endokrynologa z TSH 10.00.Zalecił euthyrox 100 na dobę, calperos 1000(wapno) i alfadiol 0.25(wit.d3). Po 2 miesiacach TSH się unormowało,ale sama z ciekawości zrobiłam fT3-2.69 i fT4-1.76.Endokrynolog stwierdził,żeby więcej nie robić ft3 i ft49(ciekawe dlaczego),tylko samo TSH.Czuje się żle: pocę się,żle sypiam, jestem nerwowa.Trafiłam do neurologa,dostałam leki ale poprawy nie widać.Może ...
  • Witam jestem już pięć miesięcy po całkowitym usunięciu tarczycy to moje ostatnie wyniki: TSH 12,610 mlU\L (0,27-4,20) FT4 15.60% [wynik 13.56, norma (12 - 22)] FT3 14.59% [wynik 3.64, norma (3.1 - 6.8)] Dla mnie te procenty to czarna magia, nic z nich nie rozumiem.Moje samopoczucie jest nie najlepsze włosy trace garśćiami :( waga rośnie :(czuję się tak jak przed operacją , jedynie serducho sie uspokoiło. Łykam letrox 100 ale czuje że to za mała dawka albo za duża sama nie ...
  • Już tydzień po operacji. Wycięty jeden płat zajęty prawie całkowicie przez torbiel i cieśń. Czuje się świetnie. Tryskam dobrym humorem i ogólnym samopoczuciem. Wcześniejsze wyniki: TSH 2,09 i po 5 miesiącach 0,75 poza ogólną morfologia innych badan nie miałam. Samopoczucie w miarę, bywałam senna i zmęczona, wystepowało pocenie się i wypadanie włosów ale bardziej okresowe niż stałe, waga w normie. Teraz jak napisałam mimo stanu pooperacyjnego czuję się świetnie. Wizyta za trzy tyg...
  • poradzcie co robić jestem już po operacji wszystko jest ok , tylko mówie szeptem :((((( jestem z Łodzi poradzcie jakiegoś dobrego specjaliste od tych spraw , pomocy!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam wszystkich
  • prosze o rade. moja mama (53l) poddaje sie lada dzien operacji usuniecia tarczycy. Napiszcie prosze jak sie nia zajac, jak juz bedzie w domu. Jak jest po opercji, jak z jedzeniem, piciem, co robic, by bylo jej jak najlepiej? dzieki z gory za wszystkie odp.
  • Hejka Operacje usunięcia jednego płata miałem w poniedziałek 04.07.2010 a wyjść ze szpitala miałem w czwartek lub piątek i tak by było, ale mam kłopoty z głosem. Po zajrzeniu w gardło laryngolog stwierdził, że jedna struna jest nieruchoma. Zostałem w szpitalu- biorę jakieś leki i zastrzyki chyba sterydy na ten głós. Lekarze pocieszają mnie, że to minie. W sumie jestem 4 dzień po operacji, ale sam już nie wiem. Lipa bo pracuję jak to się mówi głosem. Pomóżcie mi- jakieś rady. ...
  • Mam pytanie ponieważ wybieram sie na kontrolę po operacj i niebardzo wiem czy trzeba zabrać jakieś badania typu TSH. Dodam że mialam usuniety lewy plat i polowe prawego zażywam ELTROXIN 100 czekam na wynik hist-pat.Operacje mialam w NARUTOWICZU i tam musze zgłosić sie na kontrol.
  • Jak już wcześniej w którymś z wątków napisałam 20 marca miałam operację i do dnia dzisiejszego strasznie mnie boli gardło, z wielkim trudem przełykam ślinę. Czy to jest normalne? Byłam już u internisty i on nic niepokojącego nie widzi, wykonał mi badania krwi i teraz czekam na wyniki. Lekarz powiedział, że to może być stan zapalny i, że może będę musiała przyjąć jakiś antybiotyk. Czy miał ktoś podobny problem po operacji?
  • Hmm miałam zdać jak wygląda oparacja w Narutowiczu. A więc tak...przyjeta do szpitala byłam 5 IV, oparację miałam dzień później, akurat tak mi się udało, ze robiły mi miłe panie lekarki. Przyjęcie w ambulatorium straszne...skończony cham przyjmuje, ze aż brak słów. Na szczęście późnije nie ma się kontaku z nim (przyjeta została tylko połowa osób, reszta miała złe wyniki badań ). Warunki w szpitalu tragiczne (zastanawiałam się jak może do takiego brudu dopuszczać sanepid!!!) szcze...
  • Witam, mam takie pytanie jak długo trzeba przyjmowac wapno po operacji tarczycy ? Ja mialam zabieg w listopadzie, do tej pory musze przyjmowac calperos pomimo tego, ze moje przytarczyce juz pracuja. Mam zbadany poziom parathormonu. Boje sie, ze to nie zaskoczy. Dwa miesiace po operacji jak zmniejszylam dawke wapna to mialalm ataki tezyczki, teraz ciagle ta obawa o ponowne ataki dalej jest przy mnie. Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami, jestem troche zrozpaczona pozdra...
  • Lekarz kieruje mnie na operację tarczycy z powodu guzów i dużej nadczynności,mówi o przygotowaniu do operacji lekami . Co to są za leki i jak wygląda to przygotowanie? Mam bardzo niskie TSH i wysokie Ft3 i Ft4 . Czy operacja przy takich wynikach jest bezpieczna?
  • Jestem 4. tygodnie po reoperacji tarczycy. Całkowicie mam wycięty gruczoł tarczycowy. Nie przerwałam brania Euthyroxu N50 mimo niskiego TSH - 0,04 wskazującego na nadczynność w obawie, że popadnę w prawdziwą niedoczynność tarczycy. Niedawno miałam ciśnienie dosyć niskie 110/70. Dzisiaj ciśnienie podskoczyło do poziomu 160/100. Odczuwam kołatanie serca i ból głowy. Mam podwyższony puls - ok. 100 i ból serca. Na serce biorę Propranolol. Co zrobić jeszcze? Hashi będę wdzięczna za ...

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.