Forum   po operacji

po operacji

(894 wyniki)
  • Wyniki po operacji usunięcia 1 płata tarczycy i dolnego bieguna drugiego płata. FT4 36.36% wynik 1.21 norma 0.93 - 1.7 FT3 37.08% wynik 2.89 norma 2 - 4.4 TSH 5,770 norma 0,27 - 4,2 Wapń 8,8 norma 8,6 - 10,2 Czuję się dobrze, choć jest mi często zimno i rankiem miewam kręcenie się w głowie (nigdy tak nie miałam). Wizyta u lekarza za 5 dni.
  • Witam. Moja żaba w końcu miała operacje rozszczepu podniebienia w ten poniedzialek. Jestesmy od wczoraj w domu . Mała w sumie je chętnie mleko z butelki i z tym nie ma raczej problemu. Za to przed spaniem odchodzą istne cyrki . Histeryzuje , wyje , nie chce usnać ani na rękach ani w łóżeczku .Kołysanie , lulanie , chodzenie , śpiewanie właściwie nie przynosi większych efektów . Na rękach wije sie i drze jakby ją ze skóry obdzierano ...Fakt , że przed operacją usypiała ze smokiem . Tera...
  • chodzi mi o to, ile czasu jest sie na L-4 i kiedy. wiem, ze sama operacja, niezaleznie czy to rak, czy nie - to miesiac nieobecnosci. i potem jest jakas przerwa i dopiero pozniej jod. chodzi mi o to, jaka to przerwa i ile jest potem zwolnienia na czas jodu?
  • Witam wszystkich! Szczęśliwie jesteśmy już po operacji rozszczepu całkowitego podniebienia wtórnego. Pisałam już kiedyś na forum o mojej córeczce (teraz ma prawie 5 miesięcy)i problemach z jej karmieniem. Po 3 tygodniowym pobycie w szpitalu musieliśmy karmić ją sonda bo odmówiła picia ze smoczka Medeli. Jesteśmy tydzień po operacji w Instytucie niestety z karmieniem nic się nie poprawiło w szpitalu był dramat nie chciała połykać i taki płacz ze mała straciła głos udało sie nam wmusić s...
  • Witam, jakiś czas temu wpisałam się na forum. Moja mama około 4 lata temu miała raka piersi, po mastektomii okazało sie, iż nie musi być poddana chemii czy też naświetl. W grudniu 2008 r. okazało się, iż mama ma raka jelita grub. Przed operacją były lampy, potem operacja, a teraz zacznie chemioterapię. Mam pytanie, czy ktos może mi powiedzieć cos więcej na temat TEJ CHEMII : Leucovorin 30 oraz 5 Fluorouracyl 650. Taka dawka przez 5 dni potem 3 tyg. przerwy. Cykl 6 chemioterapii. Będę wdzięc...
  • jakie otrzymałyście zalecenia? mi napisali, ale szczegółowo nie wyjaśnili, nie wiem co pod tym się dokładnie kryje, ile mogę dźwigać itp.: - oszczędzający tryb życia, dbanie o pełen zakres ruchomości w odcinku szyjnym kręgosłupa, ćwiczenia rozluźniające obręczy barkowej i karku; przyjmowanie preparatów wapnia, higiena rany i okolicy pooperacyjnej, zwrócenia uwagi na objawy mogoące wskazywać na obniżenie poziomu wapnia we krwi (drętwienie w okolicach kącika ust, kończyń górnych i dolnych)
  • jak w temacie, czuje się średnio i mam pytanie co do blizny, moja jest długa ok 8 cm, z prawej strony goi się ładnie, z lewej gorzej tak jakby krzywo się zrastało. Czy po takim czasie rana Was jeszcze piekła, szczypała, czuliście że ściaga sie skóra ? Ja tak mam i niewiem czy to normalne. Po jakim czasie od zabiegu stosuje się maści gojące? Do tej pory myłam i smarowałam tylko oliwką. Lekarz mówił o koniecznosci masowania, ale mnie to jeszce boi i masowanie jest niemożliwe, Jak ...
  • Witam, borykam się z endometriozą i torbielami jajników. Mam skierowanie na operację do WIM na Szaserów. Czy wiecie czego mogę się spodziewać i jakie są warunki na tym oddziale. Pozdrawiam Enett
  • Witam 3 tygodnie temu miałem wycięty lewy płata tarczycy (był na nim guz 5 cm) i trochę prawego. Od trzech tygodni biorę Euthyrox N 50. Wczoraj zrobiłem wynik TSH, bo endykrynolog powiedział że mam zrobić. Przed operacją wynik TSH był ok a dzisiaj patrzę bo odebrałem i mam wynik tsh 9.94 (norma to do 4,2). Co to znaczy . Czy oznacza do że mam niedoczynniość i biorę za mało hormonów? Dodam że czuję się taki zmęczony, ospały, jestem nerwowy (ale przed operacją też byłem, leczę się n...
  • napiszcie ci, co przez to przeszli.
  • Witam, Jestem tu po raz pierwszy i prosze o pomoc, bo nikt jak do tej pory nie jest mi w stanie pomoc. Chodzi o to, ze dziecko od czasu operacji nie chce nic pic, ani wody, zadnych soczkow, herbatek itp. Mala miala operacje podniebienia miekkiego i twardego. Dziecko operowalismy na Koziej we wrzesniu tego roku. Od tamtej pory moje dziecko je tylko mleko i to takie z dodatkiem kleiku ryzowego, jak probuje ja dopajac (wczesniej pila bez problemu, nawet wtedy kiedy byla karmiona ...
  • mam takie pytanko: ile dni przebywa się po operacji w IMiD (nie biorąc pod uwagę powikłań)- znajoma była aż 10 dni a na koziej wychodzi się na drugi dzień. Czy to prawda,że z dzieckiem może przebywać tylko jedna osoba (nikt inny nie może odwiedzić i nie można wychodzić?) skąd w takim razie jedzonko? czy tam można się umyć itp. my jedziemy już 17,09
  • jestem 4 dni po operacji i nie wiem czy mam brac euthyrox,lekarz po operacji powiedzial "a dajcie mu 150 euthyroxu",bez oznaczania hormonow,wczoraj sie uumowilem na wizyte na 11 lipca do lekarza ,ale teraz nie wiem co maam robic.
  • W drugiej połowie lipca mam operacje, a na początek sierpnia miałam zaplanowany wyjazd nad morze. Lekarka powiedziała mi, że jechac mogę tylko lepiej przesunąć to o dwa tygodnie. Myślicie, że miesiąc po operacji można jechac swobodnie na wakacje?
  • Mam problem z poziomem Ca, Mg, K po operacji całkowitego usunięcia tarczycy. Gwałtownie spada a zwłaszcza Ca (wapń). Biore duże ilosci patylek, ale troche drętwieją mi palce (uczucia mrowienie). Mam pytanie do osób po takiej operacji: kiedy to się unormuje? Długo zażywacie pastylki? Ja wiem, że każdy reaguje inaczej, ale czy łatwo się z tym uporałyście? Opracje miałam 5 dni temu. Dzisiaj robiłam kontolne badania Ca, Mg i K - jutro wyniki i wizyta i endokrynologa.
  • mam pytanko, jaka przyjmujecie dawke hormonu (w moim przypadku euthyrox)po operacji raka brodawkowatego?jestem 1,5 roku po operacji i wciaz nie moge ustalic odpowiedniej dawki, obecnie biore 200!
  • Witam, juz kiedys tu na ten temat pisalam i jestem wdzieczna za wszelkie posty. Serdecznie dziekuje. Moj maz dostal w grudniu zeszlego roku 4 bajpasy. Od paru dni ma bole w klatce piersiowej. Lewa strona klatki piersiowej jest nieczula na dotyk...ale wyniki ekg, echo-serca i krwi ma dobre a jednak go boli..wiem, ze bywaja tu lekarze specjalisci..i kardiolodzy..bardzo prosze o rade bo bardzo sie o meza martwie.....
  • Moje pytanie jest krotkie:Czy ktos slyszal zeby szwy wewnetrzne, takie ktore dlugo sie rozpuszczaja- ok roku bo sa takie -moga zgnić? Czy to jakas glupota? Albo ze brzuch moze bolec w wyniku rozpuszczania sie tych szwów?
  • Jesteśmy miesiąc po operacji zszycia wargi i podniebienia w IMID.Kontrolę mamy 10 marca i wtedy pewnie rozwieje się część moich wątpliwości ale chcę jeszcze zapytać Was :) Przeszukałam forum ale parę rzeczy nadal mnie niepokoi: 1. Parę dni po aż do 2-3 tyg po gęste jedzenie często wychodziło nosem. Przy zdjęciu szwów podniebienie oglądał lekarz i mówił, że wszystko ok, że to podniebienie może jeszcze kiepsko pracować. Teraz jest lepiej ale wychodzenie nosem się zdarza (głównie jak ma kata...
  • Jestem po drugiej operacji tarczycy - tym razem całkowitym jej wycięciu. Zabieg miał miejsce miesiąc temu i nie odbył się bez komplikacji. Doznałam paraliżu obu nerwów głosowych. W ciągu pierwszego tygodnia podjęły one pracę i głos brzmi jako tako, niestety mam problemy oddechowe. Przyjmuję nivalin, mam ćwiczenia i rehabilitację, ale z oddychaniem jest nawet jakby gorzej. Jestem załamana. Czy są osoby, w podobnej sytuacji lub które już przez to przechodziły i mogą podzielić się swoimi d...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.