Forum   podniesienie

podniesienie

(72 wyniki)
  • Witam, jesteśmy 3,5 miesiąca po operacji. Wiem, że bardzo dobrym ćwiczeniem dla wargi jest prawidłowe jedzenie z łyżeczki (tzn. że wargi same ściagaja jedzenie z łyzeczki). Niestety nie wychodzi nam to. Generalnie wydaje mi sie, że prawa strona wargi pracuje, a lewa (operowana) nie wykonuje takich ruchów, jest jakby sztywna. Generalnie lewa strona ciągnie usta na dół. Wiki pije ze słomki, dmucha do słomki. Czy sa jeszcze jakies ćwiczenia, żeby mozna było podnieść te usta i jakis sposób, ż...
  • Lecze się na wzw c interferonem i rybawiryną. Leczenie strasznie daje mi w kość - mam bardzo mało neutrifili i płytek krwi PLT. Wiem, że z neuyrofilami nic za bardzo się nie da zrobić, chciałbym się jednak zapytać czy istnieje jakaś metoda na podniesienie wyniku PLT ?
  • prosze poleccie mi cos skutecznego na podniesienie cisnienia. Kawa i herbata nie pomagają. Próbowałam z guaraną i pluszem activ. Z 80/50 doszlam na 90/60. Zasypiam na stojaco nie mam ochoty pracowac ani uczyc sie. Biegam godzine dziennie, gimnastykuje sie, spedzam czas na świeżym powietrzu.
  • dziennik.pl. Rząd Tuska chce ostro podnieść składkę zdrowotną
  • Wpadłam w niedoczynność mimo że wiedziałam że mam się pilnować, niedopilnowałam. 2-gi poród więc znam schemat. Najpierw nadczynność a później niedoczynność. Przed ciążą brałam 75 Euthyroxu i czułam się b. dobrze ale żeby dojść do takiego stanu potrzebowałam roku. Po porodzie brałam 50 i w lutym miałam wyniki: TSH 0.13 (0,39-3,55) FT3 2,69 (2,1-3,8) FT4 1,45 (0,82-1,63) Endo zalecił utrzymanie dawki i czujność. Wyniki z 24 maja (normy j.w.) TSH 7,46 FT3 1,79 (-18,24%) FT4 0,85 (3,7) ...
  • witam! od 3 miesięcy przyjmuje diane, zrobiłam teraz badania prolaktyny i androstendionu i norma jest bardzo podwyższona. W związku z tym mam pytanie czy pod wpływem działania diane może być podniesiony poziom tych hormonów.
  • Kochane Mamy, Odebrałam wyniki badań mojej 21 miesięcznej córki. Wszystko niby OK, ale podniesiony jest poziom monocytów, jest zaznaczone MON 12,7%. Bardzo się denerwuję. Co to może oznaczać?
  • Jeżeli chodzi o kwestię tego, czy podnoszenie dawki SSRI jest skuteczne w przypadku braku odpowiedzi, czy też słabej odpowiedzi na dawkę standardową. Zwiększenie dawki Paroksetyny nie jest efektywne. www.nature.com/npp/journal/v34/n4/full/npp2008148a.html Przegląd dotyczący ogólnie antydepresantów i też brak dowodów na większa efektywność wyższych dawek SSRI. www.springerlink.com/content/h0870g31513628j0/ Podobna praca do powyższej. bjp.rcpsych.org/cgi/content/full/189/4/309 Trz...
  • Szczęśliwie się ułozyło , ze jestem w ciąży, jeszcze u lekarza nie byłam ale mam juz kilka pytań. Pisałam w swoim wątku ale nikt nieodpowiedział. Ostatnio podniosłam dawkę na początku maja na 100, jak zobaczyłam wynik pozytywny tydzien temu dołozyłam 6, 25. a to moje wyniki z maja: FT4 42.21% [wynik 15.51, norma (11.5 - 21)] FT3 4.21% [wynik 4.07, norma (3.95 - 6.8)] tsh-0.90 chcę dołożyc jutro juz do 112 i nie czekac, tym bardziej, ze u mnie hormony podnoszą się wolno. a co z...
  • WItajcie! Chcialabym podniesc synkowi odpornosc za pomoca homeopatii, gdyz obawiam sie, ze lada chwila zacznie chorowac - zaczal chodzic do przedszkola. Lecze go homeopatycznie w zwiazku z problemem bakterii w jelitach, wczesniej walczylismy z gronkowcem za pomoca homeopatii i Candida (+ dieta). Generalnie lekarz zalecil takie rozwiazanie (codziennie): Thymuline CH9 1x5, Lymphomyosot 2x1, Sulfur jodatum Ch30 1x4. Sulfur jodatum podaje juz na te problemy jelitowe. Z kolei spotkalam s...
  • Czy znacie sposoby na podniesienie hemoglobiny w krwi? Które tabletki są skuteczne, a może jakieś naturalne wspomaganie?
  • Witam po dłuuuuższej nieobecności! Jestem przypadkiem skomplikowanym i po wielu przejściach (mój wątek się zarchiwizował!!!) zaczęłam wyznawać zasadę - lecz się człowieku sam ;) Jednak przyszłam do Was z prośbą o poradę - czy skorygować dawkę hormonów? Moje wyniki z dzisiaj: TSH 0,154 uIU/ml (0,550-4,780) -9% FT3 3,09 pg/ml (2,30-4,20) 42% FT4 0,93 ng/dl (0,89-1,76) 5% Biorę Novothyral 100 mg oraz Euthyrox 25 mg Czuję się całkiem nieźle - ale ostatnio mam niekończący się czas stresu...
  • Jem go na okrągło od dłuższego czasu. Dawke maksymalna 5 tabletek od prawie 4 miesięcy /SlowMag B6/, wcześniej około 3 na dobę i nic!! Ostatnie badania: 1,69 - 3 miesiące temu 1,70! Norma od 1,7! NO i co mam z tym zrobić? Kawy właściwie nie piję, piję dużo herbaty /zielona, biała/, w ogóle dużo piję bo muszę /piwa też troche ostatnimi czasy:)/. Co robie nie tak, że nie moge go podnieść? A może coś nie ode mnie zależy?
  • Dziekuję z góry za informacje na ten temat.
  • Bardzo prosze o wszelkie mozliwe informacje. O czym moze swiadczyc powyzszy fakt - podniesione OB (55/100) i leukocyty w normie. Jakim isc tropem, co diagnozowac? Chcialabym dodac, ze pacjentka ma problemy z kolanem, prawdopodobnie zmiany zwyrodnieniowe (lekarz chyba tak na prawde nie wie co to), przed 4 tygodniami byly sciagana woda. Czy to moze byc powodem? Pytam Was, bo zainteresowanej bardzo negatywnie kojarzy sie podniesione OB. Serdecznie dziekuje za wszelkie informacje! Po...
  • Witam! Od dłuższego czasu podglądam Wasze forum i postanowiłam sie po raz pierwszy odezwać. 2 miesiące temu okazało się, że mam niedoczynność, która pojawiła się po ciąży (nie wiem czy to Hasimoto bo nie robiłam do tej pory badania TPO, TG). Oto moje wyniki: Dodam tylko, ze sama wpadłam na pomysł żeby zrobić badania hormonów bo czułam sie bardzo zmęczona - co zwalałam na dziecko, po drugie nie mogłam nic schudnąć. [b]2009.02.16[/b] [b]TSH[/b]- 7,44 norma {0,35-5,50) [b]FT4...
  • Witam, bylabym wdzieczna za pomoc w interpretacji wynikow. Wizyte u endokrynologa mam dopiero w przyszlym tygodniu. TSH 3,06 norma 0,55 - 4,78 FT3 2,97 norma 2,3 - 4,2 FT4 1,11 norma 0,89 - 1,76 Moja przygoda z niedoczynnoscia dopiero sie zaczela i zupelnie nie orientuje sie o co tu chodzi :( Mam 33 lata, to chyba ma znaczenie przy analizowaniu wynikow? Od czerwca biore Letrox 50 mg.
  • Co sądzicie o tym, żeby podnieść składkę zdrowotną wykształciuchom np. do 15% i z tych pieniędzy dać podwyżki lekarzom? W końcu wykształciuchy to elektorat PO, a to właśnie ta partia chce podniesienia pensji lekarzom.
  • Mam prośbę o interpretację moich ostatnich wyników. Leczenie Hashimoto trwa u mnie od ponad dwóch lat poprzez stopniowe zwiększanie dawek Letroxu (obecnie 125, na podstawie obserwacji wyników TSH przez lekarza. Ostatni wynik TSH pół roku temu to 0,9 (0,340-5,600), przy tym wyniku lekarz zalecił wizytę za rok... Ostatnio nie czułam się najlepiej...powróciło zmęczenie od samego rana, brak koncentracji, waga rośnie, opuchnięta twarz, okres co dwa tygodnie:( Zrobiłam badania i wyn...
  • Hej, Troche brudze na forum bo niżej założyłem drugi temat :P Czy stosujecie jakies suplementy, specyfiki lub zioła by podnieść swoją percepcje i ogólnie sprawność psychiczną, pamięć, koncentracje ? Gdyby jeszcze było coś, co pomaga na derealizacje i apatie ? Np. DHEA który podany jest w linku na głównej - czy daje sensowne rezulaty ? Jest tam jeszcze kilka inncych rzeczy, a moze i cos innego by sie znalazło ?

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.