Forum   poronienie

poronienie

(500 wyników)
  • Witajcie, Trafiłam tu pewnie jak większość z Was, samodzielnie szukając przyczyn swoich dolegliwości. Właściwie różne dolegliwości mogą nam towarzyszyć całe życie, ale zawsze znajdzie się wytłumaczenie. Sucha skóra, spękane usta, zaparcia, wypadające włosy, wieczna chrypka i bolące gardło, wiecznie za dużo woskowiny w uszach i odgłos pykania, mało siły na prywatne sprawy, bo całą energię poświęcam pracy, a ostatnio także trądzik, jakby alergiczny na przesuszonych policzkach i czole. Z tes...
  • Dziewczyny jestem załamana :( :( we wrzesniu zdjagnozowano u mnie niedoczynność i hashimoto, wtedy miałam odnośnie badan to ft3-, ft4 miałam w normie, najwyzsze tsh mialm ok 4,6 najniższe 2,1 usg tarczycy ok, tylko dwa guzki-3 i 4 mm do obserwacji. I mialam przeciwciała anty TPO w normie, ale podwyzszone anty TG 338 (norma 115) dostałam euthyrox 25 mg 1 tabletke, było dobrze ale sama postanowiłam skontrolować i zrobiłam wszystkie badania: TSH <0,05 norma 0,40-4,00 FT3 6,89 no...
  • Pytanie odnośnie pierwszego dnia cyklu - jak jest w przypadku poronienia? A dokładnie, jeśli w ciąży pojawi się krwawienie, a po kilku dniach następuje zabieg łyżczkowania. Czy dopiero dzień zabiegu jest pierwszym dniem nowego cyklu?
  • Jestem nowa na tym forum. Jestem po trzech poronieniach i po naprawdę wielu badaniach, również genetycznych (czekam na wyniki) w kierunku poronień nawykowych. Trzy ciąże straciłam w 6tym tygodniu i dopiero teraz się okazało, że mam hashimoto, ale nie jakieś mocno rozwinięte :( i najprawdopodobniej to jest przyczyna, że tracę ciąże. W chwili obecnej jestem po krwawieniu poronnym. Niedługo jadę do lekarza i dostane leki. Chciałam was zapytać, czego mogę się spodziewać po tej chorobie? Bo mnie ...
  • Witam Staramy się z mężem o dziecko. Niestety na 5 ciąż tylko jedna się udała (zdrowa córka 7l). Przed córką straciłam ciążę w 12 tyg. (puste jajo). Rok temu byłam w ciąży (biochemiczna, bez zagnieżdżenia) poronienie na przełomie 5/6 tydzień, teraz w czerwcu i październiku dwa razy byłam w ciąży, obie z zagnieżdżonym zarodkiem, obie straciłam na przełomie 5/6 tydzień. Zachodzę w ciążę bez problemu, co z tego jak ronię tydzień po terminie spodziewanej miesiączki. Zrobiłam mnóstwo badań....
  • Witam jestem po drugim in vitro udanym robiłam w Krakowie , kończyły mi się tabletki i zapisałam się tu w Rzeszowie żeby mieć lekarza na miejscu .Miałam luteinę 100 a Ten lekarz zapisał mi 50 po tygodniu zaczęła mnie uczulać zadzwoniłam do lekarza to kazał dostawić a doustną podwoić . W sobotę poleciała mi krew jednorazowo pojechałam do tego lekarza na szpital to kazał z powrotem luteinę dopochwowo przeszło tylko wieczorem było takie jeszcze brązowe plamienie .Wczoraj poszłam na wizytę i pyta...
  • Jak czesc z Was wie, przechodze przez poronienie po udanym IVF. To pewne w 99%. Dzis mialam znow bete, USG i do tego biopsje bo wciaz nie moga wykluczyc ciazy ektoskopowej poniewaz beta nie spada. Obaj lekarze i pielegniarki naprawde pomocni i profesjonalni a jednoczesnie bardzo ciepli. Co mnie zdziwilo w trakcie naszej rozmowy, to to, ze dopiero teraz powiedziano mi, ze okolo 25% z ciaz w ich klinice konczy sie poronieniem! I nie nie jest to jakas wygorowana liczba. 25% to dla mnie ba...
  • No ja sie w koncu doczekalam. 5 tygodni czekania. Dwa ostatnie wielkie nerwy. Przyjdzie? Nie przyjdzie? A od przedwczoraj jeden z najbardziej bolesnych okresow wrzechczasow. I do tego straszne sny o kolejnych poronieniach. W kazdym razie chcialam zapytac ile Wy czekalyscie na okres po poronieniu. I czy tez stresowalscie sie czekajac. I czy czekalyscie dlugo z kolejnym podejsciem do IVF. Ja sie zastanawiam nad drugim IVF w listopadzie.
  • witajcie, jestem nowa na forum. niedawno poronilam 1 ciaze -12 tc. tez mam stwierdzona chorobe hashimoto a-tpo 81(norma<60) oraz niedoczynosc tarczycy. w ciaze zaszlam przy TSH 3,4 ft4 1.07 wedlug kalkulatora FT4 17.95% [wynik 1.07, norma (0.93 - 1.71)] FT3 28.81% [wynik 2.72, norma (2.04 - 4.4)] ale juz od 8 tyg TSH zaczelo leciec w gore w 10 tyg TSH 7, a tuz przed poronieniem 13, ft3 i ft4 w normie(tzn ft4 w dolnej granicy normy-o.87) Wiecej zadnych badan nie mialam oprocz o...
  • Witam. to moj 8 tydzien ciazy wczoraj mialam silne bole brzucha o wiele silniejsze niz podczas okresu. po jakims czasie zaczelo sie krwawienie i pojawily sie skrzepy mialam lekkie mdlosci i przyplywy raz ciepla raz zimna. czy to moze byc poronienie? dzis bol brzucha jest lekki ale nadal sa krwawienia i skrzepy sredniej wielkosci.
  • hej. od października nie miałam okresu, 20 grudnia byłam na usg, i robiłam hcg. w ciązy nie byłam. 2 tyg temu dwa testy wykazały ciążę. od niedzieli śluz zabarwiony krwią ale bardzo delikatnie. we wtorek poszłam do lekarza, miałam robione usg. 7 tydz ciązy, wszystko w porządku, serducho bije, brak jakiegokolwiek odklejania, nie wiadomo skąd plamienie. dostałam duphaston i kazali odpoczywać. w piątek przeszło plamienie zupełnie. jutro mam wizytę u lekarza ale dzisiaj rano jak wstałam w toalec...
  • jeju ,jaka ja jestem naiwna.Po 2 poronieniach-ostatnie 1,5 m-ca temu, mam jedną córkę, dr mi obiecała,że jak zajdę w nastepną ciazę to da mi acard, clexan i progesteron i liczyłam,ze wtedy to juz bedzie dobrze, zrobiłam już wiele badan-jak dotąd w miare ok. dziś bylismy tez w poradni genetycznej- raczej u nas nie ma problemu w kariotypie-tak mówiła dr. ale odebralismy tez wyniki męża - i tu kicha ! ilośc plemników w ml-14, 5 mln, oligoasthenozoospermia, nieuchome 52 %, plemniki o nieprawidł...
  • Mam pełen komplet: PCO (bezowulacyjne cykle), hashimoto (anty tpo 1800), wieloletnie problemy z zajściem w ciązę, 2 poronienia za sobą (jestem w trakcie drugiego). Czy możecie mi polecić kogoś w Warszawie kto mógłby mi pomóc? Czy któraś z Was miała/ma podobne problemy? Dzieki serdeczne!
  • Witam wszytskie osoby borykajace sie z choroba tarczycy Jestem po 2 poronieniach w 9 tym i 6 tym tygodniu. Hashimoto i trczyce lecze od 4 lat . Obecnie jestem w 6 tym tygodniu ciazy. Lekarz prowadadcy konsultuje sie telefonicznie z endokrynologiem zeby ustawic dawke tyroksyny. Dotychczas bralam 100 7 dni wtygodniu pzrez 8 miesiecy. Podniesli mi teraz do 150 3 razy tygodniow a reszta bez zmmian. Problem w tym ze nie daje rady po zazyciu 150. Serce wali jak oszale, jestem czerwona jak bura...
  • Co wiecie na temat wpływu przeciwciał tarczycowych a TPO i a TG na ciaze? własnie straciłam drugą ciaze, brałam euthyrox 100 przeciwciała jedne i drugie miała wysokie ale tsh było kontrolowane nie wiem co mam zrobic, zeby nie stracic kolejnej ciazy moja lekarka twierdzi, ze rpzeciwciała przechodzą przez łożysko ale nie robią krzywdy dziecku pierwsze poronienie było na tle zapalnym w 15 tc to obecne - ustała akcja serca w 9 tc
  • W 6 tygodniu ciąży robiłam badania hormonów tarczycy: TSH 2,3 uIU/ml norma 0,25 - 5,0 FT4 13,79 pmol/l norma 9,0 - 20,0 FT3 4,93 pmol/l norma 4,0 - 8,3 Zrobiłam je rutynowo, bo przed ciążą zauważyłam że mam powiększone wole, a ciąża była niespodzianką. Poroniłam w 12 tygodniu ciąży z niewiadomych przyczyn. Lekarz widząc wyniki na początku ciąży powiedział ze jest ok. ale czy rzeczywiście. w zasadzie na własną rękę szukam przyczyn poronienia, stąd moje pytanie
  • Dowiedziałam się niedawno, że mam Hashimoto i w pewnym sensie ucieszyłam się, że złapałam wreszcie jakiś trop, jakąś przyczynę moich 3 poronień. TSH mam obecnie w normie, obraz tarczycy w USG również poza małym niskoechogenicznym guzkiem, który na razie jest tylko obserwowany. Niestety mój endo sprowadził mnie na ziemię mówiąc, że owszem Hashimoto ma związek z poronieniami ale tylko sporadycznymi, a nie nawykowymi tak jak u mnie (3 i więcej) i nie wiązałby przyczyny poronień z odkrytym właśni...
  • dwa miesiące miałam IVF .w dwa tygodnie po zrobiliśmy test krwi był pozytywny co oznaczało że jestem w ciąży .w trzecim tygodniu dostałam krwotoku pojechaliśmy do kliniki ,lekarz powiedział mi że to poronienie .przewieźli mnie na salę gdzie przygotowali mnie do zabiegu ,w końcu zatamowali krwotok .po poronieniu lekarz zlecił mi zrobienie ultrasonografii i kolejne badanie krwi .poziom chormonów stopniowa malał . mam pytanie : jak długo trzeba odczekać by znów móc podjąć kolejną próbę IVF?
  • Witam, chciałabym prosić o interpretację wyników badań z 9 tc. W 11 tc poroniłam. Była to moja druga ciąża (mam już 2,5 letniego synka). Nie leczyłam się wcześniej z powodu tarczycy. Wyniki z 9 tc TSH 2,049 - norma 0,550 – 4,780 FT3 3,21(47.89%) - norma 2,30 – 4,20 FT4 1,05 (18.39%) - norma 0,89 – 1,76 TSH sprzed ciąży (2,5 miesiąca wcześniej, inne laboratorium) - 1,847 – norma 0,350 – 4,940
  • Jakos nie moge sie wybrac do lekarza, ciagle nie mam na to czasu i swoja droga moj ginekolog nie budzi mojego zaufania i jakos mu nie wierze (jest bardzo dziwny i czasem mowi cos co przeczy jemu samemu, chaotyczny i nie moge sie z nim dogadac). Mniej wiecej w polowie cyklu ostatnimi miesiacami pojawia sie u mnie krwawienie, podobno to normalne. Natomiast ostatnio to krwawienie trwa dosc dlugo, jak mi sie zdaje. 2 miesiace temu trwalo prawie 2 tygodnie. Normalnie bywa, ze trwa 3-5 dni -to t...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.