Forum   postępująca

postępująca

(30 wyników)
  • Witam . Tak naprawdę nikt z nas (dotkniętych chorobą) nie ma stu %-ej pewności ,kiedy został zakażony wirusem HCV. W moim przypadku , z ogromnym prawdopodobieństwem było to 21 lat temu. Wypadek, transfuzja krwi. Jako że w pracy mam kontakt z chemikaliami, na badaniach okresowych, oprócz transaminaz ,miałem również robione badanie na obecność antygenu HBS. Antygen HBS -zawsze nieobecny Bilirubina- zawsze norma Aspat -zawsze norma Alat- od 12 lat podwyższony 40 U/l -- 7...
  • Moi drodzy! Piszę do was z takim problemem, wydaje mi się, że na tle zdrowotnym. Od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie problemy z nauką, łatwością wysławiania, umiejętnością uczenia się, zapamiętywania, koncentracji... Jednym słowem czuję się coraz bardziej otępiała. Boję się, że to może być coś poważnego. Byłam nawet u lekarza i mu o tym powiedziałam, jednak po wykonaniu badań stwierdził, że to przemęczenie i wydaje mi się. A nie wydaje się. Myślę, że jest coraz gorzej. Coraz ciężej...
  • Mam problem! Mam neuroboreliozę. Mimo wlewów z biotraxonu (6 tygodni 2g/dzien)i wszystkie inne tabletki (azitrox, tinidazol, wcześniej klabax ...) postępują u nie zaniki mięśni. Te antybiotyki jakby nie działały na mnie. Nie czuję, by cokolwiek się polepszyło, ani pogorszyło. Po prostu choroba idzie swoim tokiem. Wykluczono koinfekcje (mykolazma, bartonella i babeszjoza). Co mam z tym fantem zrobić? [b]Jakie badania mam jeszcze wykonać?[/b]. Jestem załamana. Przestaję funkcjonować i od ...
  • Piszcie, proszę.
  • hej! mój facet jest DDa. strasznie boi się stałego związku. ze mną jest najdłużej, mówi że jestem pierwszą laską z którą jednocześnie się całował i z którą mu się dobrze gadało. ale..zauważyłam że mimo tego że jestem dla niego dobra to im bardziej chcę się do niego zbliżyć i mówię mu jaki jest super, tym bardziej on ucieka. natomiast gdy się odsuwam i zachowuję jakiś dystans, to on biegnie za mną, zbliża się. czasem wydaje m,i się że paradoksalnie bardziej zależało mu na tamtych...
  • Witam. Chciałabym prosić o spojrzenie na moją sytuację z boku, z perspektywy osób będących DDA lub partnerów DDA. Mój mąż jest DDA. Prawie rok temu odszedł ode mnie, gdyż twierdził, że nasz związek wpływa na jego pogarszające się samopoczucie (zaczął miewać stany lękowo-depresyjne). Na kilka miesięcy przed odejściem zaczął się zmieniać: okłamywał mnie, miał przelotny romans, przestał się ze mną liczyć. Nie dał się namówić na terapię, twierdząc, że sam sobie da radę. I przez ostatnie mie...
  • hej. Mieszkam z przyjaciółką i podejrzewam ją o bulimię- miewa napady głodu w trakcie których umie ogołocić całą lodówkę zostawiajac tylko masło, stosuje środki przeczyszczajace, przez kilka dni potrafi jeść bardzo mało, miała depresję, ma zadziwiająco niską samoocenę bo jest piękną kobietą- i wcale nie jest ani wychudzona ani gruba. Ostatnio zaczęła zwracać (to mogę tylko podejrzewać bo osobiście przy tym nie byłam :>). Chciałabym jej pomóc, bo nie moge patrzeć jak madra dzi...
  • Witam wszystkich serdecznie. Od dwóch miesięcy mam zdiagnozowane Haschimoto. Wyniki z 28.08.2009 [b]FT3 3,09 [/b] Norma 1,80-4,20 [b]FT4 2,30[/b] Norma 0,80-1,90 [b]TSH 3,67[/b] Norma 0,4-4,00 [b]Anty TPO 392 [/b] Norma 35 [b]Anty TG 99,03 [/b] Norma 40,00 na wizycie 03.09. Kiedy została zdiagnozowana Hashimoto miałam robione również USG. Wynik mam w domu- a teraz jestem w pracy więc wkleję później. W każdym razie brak guzków- z tego co pamiętam....
  • Dzieciaki siedzą w domu od tygodnia. Dodatkowo nadmieniam, że mój nieślubny pracuje w służbie zdrowia i z racji tego ma prawdopodobnie liczne nieświadome kontakty z tegorocznymi grypowymi syfami. No więc dziecko mi odesłali jedno z przedszkola, bo kaszle - zgodnie z nowymi wytycznymi, nie ma prawa bytu w przedszkolu. Drugie też kaszlało dzień później. Kaszleli sucho i często, tylko w dzień i bardziej na chłodzie, przestawali kaszleć, jak spali. Wdrożyłam im następujący program: - ...
  • Witam! Moja mama cierpi na depresję. Nie wiem jak postępować w stosunku do niej. Mama często popada w takie stany, że nic jej się nie chce, nie jest w stnie zrobić najprotszej rzeczy, łatwo się złości z byle powodu, wynajduje u siebie liczne choroby. Była już leczona na oddziale półotwartym i po leczeniu udało jej się wrócić na jakiś czas do pracy. Niestety po pół roku znowu jest na zwolnieniu. Chciałabym zapytać jak należy postępować z taką osobą? Mama w rozmowie ze mną "wymusza...
  • Tytuł prowokujący, ale oddaje to, co czuje. Chodzi o moją 49-letnią matkę. Podaje jej wiek, choć nie ma to znaczenia na jej teraźniejsze zachowanie. Zawsze tak było, a teraz się jedynie pogłębia. Chodzi o jej niekontrolowane wybuchy agresji, ferii, szału i wściekłości. Od najmłodszych lat pamiętam, że chodziliśmy z bratem na palcach, żeby jej nie wkurzyć i nie zdenerwować. Jako dziecko miałam jedno życiowe zadanie: obgłaskiwać matkę, działać, jak balsam na jej nerwy, łagodzić sy...
  • Od około 2 lat muszę nosić okulary. Używam ich sporadycznie - w pracy przed komputerem i w domu przed komputerem, jeśli już bez okularów nie mogę patrzeć w monitor. Na początku miałem -0,25, potem -0,5 a teraz -1 dioptrii. Oznacza to, że co pół roku praktycznie spada mi wzrok o jakieś pół dioptrii. Mam dopiero 22 lata i idąc ulicą nie poznaję znajomych z naprzeciwka:( Soczewek nosić nie mogę (zespół suchego oka, miesiącami przekrwione gałki oczne) i nie chcę (obawa przed ciągłymi zapaleniami ...
  • Znów niebezpieczny moment: po nawale pracy - luzik. Jestem wypompowana, wydaje mi się, że nie mam siły żeby rzucić się na jakąś fizyczną robotę. W perspektywie cztery wolne dni, a potem krótki tydzień i znów sylwester, Nowy Rok. I taka głupia, wcale nie przelotna myśl, żeby to "uczcić". Znacie to uczucie? I jak sobie z nim radzicie?
  • Poniżej opisana sytuacja spotkała mnie pierwszy raz w życiu wcześniej słyszałam o różnych wypadkach ale to mnie przerosło. Dlatego apeluję do lekarzy aby piętnowali czarne owce w swoim gronie.Popieram waszą walkę o lepszy byt o docenienie wreszcie przez Państwo waszej pracy ale coś takiego zupełnie mnie rozbiło. Witam. Jestem mamą pacjenta kardiologi. W dniu 16.04.07 dziecko zostało przyjęte na oddział kardiologii w celu wykonania badań diagnostycznych gdyż jako noworodeg pr...
  • Witajcie, podchodzimy z żoną do IVF. Lekarz poinformował, że po transferze trzeba się troche oszczędzać, np. w pracy max 4 godziny z komputerem - chodzi o siedzienie czy o wpatrywanie w monitor? Proszę o wszelkie info jak po transferze żyć i się zachowywać żeby nie zaszkodzić? Czy trzeba czegoś unikać, na co zwracać uwagę itd. WIELKIE DZIĘKI za wszyttkie informacje - to dla nas bardzo ważne. Pozdrawiam Robert
  • Mam 26 lat i ciągle powiększa mi się wada wzroku (w tej chwili -11).Okuliści do których chodziłam nie robili nic poza przepisywaniem coraz mocniejszych szkieł. Czy można to jakoś zatrzymać? Słyszałam coś o zabiegu zwanym skleroplastyką? Gdzie robią coś takiego?
  • sterydy

    (13)
    Witam Was Kochani po przerwie i proszę o Wasze doświadczenia ze sterydami.Ja mam bardzo mieszane uczucia. Mój synek za dwa miesiące kończy trzy latka.Genetyk i neurolog zalecił Encorton ale ja mam ogromne opory.Kuba ma DMD.Duplikację egzonów 2-9.Odpada exon skipping i PTC 124 w przyszłości. Liczymy na komórki macierzyste.Napiszcie proszę czy Wasi mali chłopcy są na sterydach.Dodam, że objawy kliniczne wszystkie typowe dla dystrofika już są widoczne. Dziękuję i pozdrawiam!
  • Od kilku miesięcy pękają mi pięty.Jest to bardzo uciążliwe,żadne kremy nie pomagają.Może znacie jakiś naturalny sposób na tę dolegliwość?
  • Już nie radzę sobie z emocjami. Byłam z mężczyzną prawie 6 lat, kilkukrotnie związek sie rozpadał, tak jak i tym razem nic z tego nie wyszło. Chciałam rozstania, wiem, że związek nie ma szans przetrwania, ale kiedy już jest lepiej, zaczynam nabierac sił, energii do życia codziennego za chwile znów dopadają mnie czarne myśli, smutek i ogromna ilość żalu. Płaczę, nie mam na nic siły, zmuszam się do wszystkiego. Długo tak sie nie da żyć. Jaka rada?
  • Moja przyjaciółka jest chora na depresję, ostatnio objawy nasiliły się tragicznie. Wprawdzie chodzi do pracy, ale nie jest sobie w stanie poradzić jednocześnie ze studiami. Z pracy nie może zrezygnować ze względów ekonomicznych, ze studiów ze względu na nadzieje, jakie pokłada w niej jej rodzina. Ilość obowiązków, jakie na siebie wzięła, i presja z nich wynikając jaest zbyt wielka, a ją załamuje każde niepowodzenie, które jest w takich okolicznościach nieuniknione. W ciągu ostatniego mi...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.