Forum   potas

potas

(111 wyników)
  • Witam chciałbym zapytać czy jest możliwość otrzymania gdzieś legalnie arszeniku bądź też cyjanku potasu? (cele naukowe)
  • mam taki problem od lat. jak widze nasila się kiedy mam okresy stresujące w zyciu jak np. ostatnio. sa dni, że dziennie łykam kika tabletek magnezu chelatowego i/lub potasu (lub w miksie) bo w przeciwnym razie mam skurcze mięśni, mrowienie w konczynach lub uczucie ciepła. 3 lata temu miałam wypadek po którym zaliczyłam spadek potasu i wizytę na ostrym dyżurze. miałam wtedy b. silną nerwicę (po urazie) i szczególnie nikt tym się nie przejął - dostałam potas w tabletkach i tyle. dopiero lekarka...
  • potas

    (15)
    Muszę brać potas. Czy znacie może jakiś preparat potasu nie drażniący żolądka i jelit (bo mam z nimi kłopoty)? Dziękuję z góry za odpowiedź.
  • Witam ostatnio wykryto mi chorobe wrzodowa zoladka, oraz przypuszcza sie cos jeszcze z powodu braku reakcji na podwojna dawke Controloc 40mgx2, ale to wykaze dopiero gastroskopia. Zrobiono mi badania krwi i wyszło iż mam potas 3,2. Chcialam sie zapytac czy to jest sporo ponizej normy? Ta rozpietosc nie jest dosc duza bo norma to 3,5-5,1 wiec jelsi ktos moze powiedz to prosze, czy to "duzo za malo"? czy to grozne? Poprostu nie wiem czy sie tym przejmowac. Wyczytalam gdzies ze to juz jest...
  • Mam klopoty z wysypianiem sie. Objawia sie to min strasznym otepieniem następnego dnia. Wziałem przypadkowo kalipoz, potas (przypadkowo, matka dała mi "prewencyjnie"). Poczułem sie lepiej, przynajmniej nie musze pić kaw, zielonych herbat co chwila itd. Czy to przyopadek, czy cos w tym jest? Dawka minimalna oczywiscie. Jaj to jest z tym potasem?
  • Prosze o pomoc. Szukam informacji w internecie, ale niewiele znajduje. Wyniki potasu 2,95 (norma 3,50 - 5,90). Czy taki poziom potasu moze byc przyczyna objawow takich jak w tezyczce - bardzo silne skurcze miesni, mrowienie w konczynach, potem zanik czucia i bezwlad konczyn, silny skurcz palcow rak - reka poloznika, silny ucisk na klatke piersiowa; do tego dochodzi bardzo silny niepokoj i stan lekowy. Nie wiem, jak grozny jest taki atak, lekarze niewiele mowia poza tym, ze to sie zdar...
  • Witam, Czy to nerki "wysiadają"? 3 dni temu potas na poziomie 5,9; wczoraj 6,6 a w dzisiejszym wyniku 7,2!!! Oczywiście mamy skierowanie do szpitala - czy w takim wypadku konieczne będą dializy? Co dalej? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam
  • Teresko --potrzebuję twojej rady. Ostanio miałąm wyniki: tsh=0,98 FT3 2,79 pg/ml 2 - 4,4 = 33% FT4 1,13 ng/dl 0,93 - 1,7=26% na dawce 56 coś tam Ciągle czuje się kiepsko. Jak zwiększam dawkę euthyroksu mam objawy nadczynności i kołace mi serce, pojawia się arytmia i poczucie nadczynności, ale bez zwiększania też czuję się tak sobie - brak sił, koncentracji, zawroty głowy Poszłam do nowego lekarza --który zastąpił mi moje 62 euthyroksu (zwiększyłam o 6 po ww wynikach) ---37,5 novothyra...
  • Potas

    (7)
    Nagłe omdlenie, wiotkie mięśnie, ciśnienie 80/50. Błyskawiczny transport do szpitala, kroplówka, badanie EKG nie wykazuje niczego złego, badanie krwi - stwierdzono znaczny niedobór potasu w organiźmie. Lekarz pierwszego kontaktu przepisał potas w tabletkach i koniec.... Jednak osoba nadal uskarża się na nienajlepsze samopoczucie. Wiek po 50. Przerważliwienie moje, czy też powinno się "uprosić" lekarza o bardziej szczegółowe badania szpitalne, etc? Proszę każdą informację.
  • Dermatolog zaleciła mi nadmanganian potasu do kąpieli krocza.Może to głupio brzmi,ale czy mam to zostawiać na sobie czy moge lekko spłukać wodą? Jak zostawiam na skórze, to strasznie mnie później piecze(miejsce gdzie było ponad rok temu zszywane),ale jak spłuczę,to czy jest to w ogóle lecznicze? A poza tym nie podoba mi się to, że wysusza,a ja i tak mam bardzo suchą skórę. Jak to jest? Monika
  • potas

    (24)
    bardzo prosze o pomysły na diete bogata w potas.Mam niski poziom tego pierwiastka a nie chce sie fazerowac chemia. Wiem ze dobty jest sok pomidorowy,ale strasznie go nie lubie.Co innego swierze pomidorki,ale teraz to nie sa one najlepsze. Co wiec jeszcze?
  • Zdarzają mi się skoki tętna i ciśnienia. Czasami budzę się w nocy i nie mogę złapać tchu. Siadam wtedy i staram się spokojnie oddychać. Mam wtedy wysokie tętno, ok.100 a normalnie mam ok. 65. Byłam z tym już u kilku lekarzy, miałam Holtera, który niczego nie wykazał. W czasie gdy miałam aparat czułam się dobrze. Zawsze gdy już mi to przechodzi to czuję wielkie parcie na pęcherz. Ostatnio lekarz zalecił mi Aspargin. Wcześniej inny lekarz zapisał mi Kaldyum (jedna tabletka zawiera ...
  • Mam 29 lat. W wieku 24 lat urodziłam w 24 tygodniu ciąży (wady łozyska i pępowiny),ponoc się zdarza. Nie znaleziono powodu. Dziecko nie przezyło. Parę tygodni przed zajściem w ciążę miałam praktyki w żłobku, a zaraz po nich koniec studiów. Ponoc byłam zdrowa, i tak sie zresztą czułam.Przygotowywalismy sie do ciąży i podstawowe badania były OK. Tuż po zajściu w ciążę zaczęły sie problemy: ogromne osłabienie, wręcz nie mogłam wstac z łózka przez kilka dni, osłabienie pozostało do ko...
  • POTAS

    (15)
    Jakie są objawy podwyższonego poziomu potasu. Mam wysoki poziom i czuję się źle.
  • Jestem sercowcem, po zawałach, z wszczepionym kardiowerterem. Obecnie w badaniach stwierdzono spore przekroczenie norm potasu.Czy ma to może związek z nadcisnieniem i innymi ojawami? Czy ktoś wie co z tym zrobić?. Pozdr.
  • czy ktoś może mi powiedzieć jak bardzo i czy jest ważny????
  • Pewnego razu dokłanie 2 i pół miesiąca temu postanowiłam zrobić badania kontrolne, ponieważ byłam wiecznie zmęczona i stało się- diagnoza Hashimoto oraz niedoczynność, przeciwciała ATPO oraz ATG powyżej 600, TSH 6,05 przy normie do 4,5 a ft3 równe 20% znacznie mniejsze od ft4 65%. Zaczełam leczenie i tu się dopiero zaczął mój problem. Na początek 25 euthyrox po 2 tygodniach 50, samopoczucie ? z dnia na dzień coraz gorsze- stany depresyjne do tego stopnia, że byłam skłonna odłożyć te hormony, ...
  • Tak jak w temacie chciałam zapytać czy badanie poziomu potasu i magnezu musi być wykonaywane rano i na czczo? Muszę iść na to badanie, ale zupełnie nie pasuje mi taka poranna wizyta w laboratorium i chętnie poszłabym po pracy. Mogłabym przez kilka godzin nie jeść najwyżej o ile to konieczne. Pytam, bo koleżanka była z dzieckiem na badaniu krwi (morfologia) i lekarka powiedziała że pora wykonywania tego badania nie ma znaczenia. Dziecko nie musiało być też na czczo. Z tego co wie...
  • Czy to prawda, że bieganie reguluje hormony tarczycy? Ponoć jest niewskazane w nadczynności tarczycy, bo może tarczycę powiększyć? Czy jest wskazane w niedoczynności? Czy jest wskazane w hashimoto?

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.