Forum   poziom cholesterolu

poziom cholesterolu

(37 wyników)
  • Co może oznaczać cholesterol na poziomie 119? (norma 150-200) Wyszedł mi taki wynik na badaniach okresowych, ale lekarka nie była w stanie go zinterpretować.
  • Byłem wczoraj u lekarza i bez żadnych badań stwierdził, że w moich oczach widzi poziom cholesterolu. Czy jast to możliwe? Pozdrawiam.
  • Niestety okazało się że muszę zastosować dietę-mam zbyt duży poziom cholesterolu.Czy znacie jakieś miejsca w sieci gdzie znajdę przepisy na dania w szczególności obiadowe dla osób z taką dolegliwością?Szukałam przez google i niestety znajdowałam tylko pojedyncze przepisy lub monotonne jadłospisy na cały tydzień,a być może istnieje strona poświęcona tylko takim przepisom.A może jakieś książki? Za wszystkie ew.namiary b.dziękuję! POZDR P.S.A może istnieje jakieś forum n/t?
  • Prosze o informacje - jaki powinien byc poziom cholesterolu. Właśnie robie badania , i czekam co mi laboratoryjna próbka wykaże. Jakie sa normy ? Poziom całkowity ? Poziom LDL , HDL , Trójglicerydy ? Za wszelkie info będę wdzięczny. Także za np. linki do sron w sieci , lub tytuły książek.
  • Mam poziom HDL +2,7.Czym to sie leczy,jaka stosowac diete? Jestem szczupla,uzywam b.malo tluszczu.Czy wogole da sie to obnizyc? Jestem ignorantka w tym temacie.Prosze o wyjasnienie
  • Mam pytanie do szanownych zorientowanych. Czy poziom cholesterolu 215 jest już bardzo wysokim, czy tylko podniesionym odrobinę ponad normę. Tak się zastanawiam, czy zacząć coś z tym robić, tylko nie wiem, czy już zacząć biegać, czy poczekać do lata. Dajcie znać, jeśli wiecie.
  • Witam chciałam sie Was poradzić czy haszi ma wpływ na wyniki badan cholesterolu i trójglicerydów szukałam na forum ale nie znalazłam nic co mnie by dotyczyło tsh 2,624 N;0,49-4,67 ,ft4 0,86 N;0,71-1,85 , ft3 1,9 N;1,45-3,48 .Czyli gdyby nie wysokie anty TPO 567 przy N; 35 to było by całkiem fajnie .Ale samopoczuczie do bani stuletnia staruszka ale wracając do tematu cholesterol całkowity 256 N;150-200. HDL 50 mg/dl LDL 150 trójglicerydy 232 N;36-165 i to mnie dziwi bo miesac temu miał...
  • witam, mój poziom cholesterolu wynosi 256 (norma to max 200) HDL - 64,2 LDL - 165,60 (norma to max 135) od 2 miesięcy jem mięso (drób) - wegetarianką byłam 11 lat uprawiam bardzo dużo sportu otyła nie jestem (61 kg) czy ten poziom jest podwyższony czy też nienormalnie bardzo podwyższony? czy to normalne, że w moim wieku (24 lata) cholesterol bywa już podyższony? co może go powodować?
  • Cholesterol całkowity 127 przy normie 150-200. Co może być przyczną takiego stanu?
  • Poproszę o radę. Jakimi ziółkami się wspomagać przy podwyższonym cholesterolu. Ten poziom mnie zaskoczył ;-), przy mojej zdrowej diecie cholesterol!!! Lekarz podpowiada, że to może być genetyczne...Będę wdzięczna za wskazówki.
  • Pytanie jak w temacie. Proszę o poważne odpowiedzi.
  • Witam, Mam 54 lata i poziom cholesterolu 260, lekarz przepisał mi leki, ale czytałem że po wzięciu leków będe je musiał (z małymi przerwami) do konca życia. Czy słyszeliście coś też coś takiego? Czy ktoś obniżył cholesterol o 25% naturalnymi sposobami? Prosze o odpowiedź
  • Czy tabletki na zbicie cholesterolu przepisane przez lekarza trzeba brać do końca życia jeżeli się zaczęło je brać?
  • Wczoraj odebralam wyniki rutynowych badan mojej 9-letniej corki. Jej poziom cholesterolu to 219 (norma tego laboratorium dopuszcza do 175). Dodam, ze ja jadam to samo co ona a moj cholesterol jest ponizej normy. Dziecko nie ma nadwagi, raczej nieco niedowagi ze wzgledu na swoj wysoki wzrost (nie miesci sie w tabeli centylowej dla dziewczynek w jej wieku). Glukoze ma lekko ponizej normy (71, gdy norma zaczyna sie od 73). Nie pije napojow wysokoslodzonych, nie je fast foodow ani inn...
  • O czym to może świadczyć? oststanio czuje ucisk w mostku...ostatnio to aż ciezko mi było wziąść oddech.biore euthyrox 25 i jodid 200 od 1.5 miesiąca.....
  • Trzy m-ce temu miałem poziom cholesterolu - 290. kuracja Apo-lova, żadnej diety i po miesiącu spadł do 270. Kolejna buteleczka Apo-lova elementy diety i spadł do 250. Dostałem Simvasterol i postanowiłem przyłożyć się do diety. Soja, pomarańcze, czosnek, mnóstwo warzyw, olej z pestek winogron itp, prawie zero zwirzęcych tłuszczów. Odebrałem dziś wynik z wielką nadzieją na poprawę, a tam - 270. Za godzinę idę do lekarza, ale zapytam wcześniej, czy ktoś tak miał? Pozdrawiam Alix
  • W jaki sposób obniżyć poziom cholesterolu? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam
  • Czy słyszeliście o bardzo dużym zwiększaniu się poziomu cholesterolu w wyniku stosowania diety SB w długim okresie czasu? Czy to tylko jakaś plotka nawiązująca do diety Atkinsona?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się