Gazeta.pl   Forum   Auto-Moto   Skoda   problem

problem

(100 wyników)
  • problem objawia się dziwnym zachowaniem samochodu podczas hamowania na nierównej powierzchni..hamulce sa dużo słabsze...cieżko to opisac ale hamulce sie wtedy zaachowuja jak na jakiejs tarce..ktos wie co to moze byc?
  • Witam.Mam problem gdy jadę po prostej oko 80->i hamuje chcąc skręcić są problemy ze skręceniem kierownicy.Żadna kontrolka od wspomagania się nie świeci.Co wy nato.Pozdrawiam
  • Witam! Kupiłem ostatnio Fabie 1.9 SDI 2000r, ale jest problem z centralnym zamkiem z pilota nie działa! choć ostatnio ma przebłyski z kluczyka raz otworzy wszystkie drzwi, ale z reguły to daje się tylko jedne otworzyć.Byłem u kilku mechaników ale żaden nie chciał mi pomóc! Potrzebuje pomocy! da coś się z tym zrobić w własnym garażu?
  • - Jestem mniej bądź bardziej szczęśliwym posiadaczem Skody Felicji 1.3 MPI '98 z zasilaniem gazowym I generacji. - Od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem "na gorąco". Silnik "na zimno" pali ze stacyjki bez problemu czy to na benzynie czy to na gazie. - Nestety po tym jak się rozgrzeje pojawia się problem. Mimo że rozrusznik kręci silnik nie chce zaskoczyć, ale wystarczy że lekko popchnę i pali bez problemu (problem występuje zarówno na gazie jak i na benzynie). Po tym jak trochę pr...
  • Hejka mam problem z Fabia 1.Podczas jazdy włączyły mi się samoczynnie wycieraczki zaświeciła sie kontrolka EPC nie bylo kierunkowskazów ani światła awaryjnego. Dodam ze nie moglem wyłączyc wycieraczek nawet po wyłaczeniu silnika . Musialem ściagnąc klamre akumulatora ! Cale zdarzenie mialo miejsce podczas jazdy w deszczu . Nie wiem co jest grane proszę o pomoc jesli ktos wie albo przypuszcza co to moze byc ;/ 2. Ile kosztuje czyszczenie przepustnicy w Salonie ?? z góry dzieki z...
  • Mam skodę Felicję 1.6 2000. Od jakiegoś czasu mam problem z pedałem hamulca, który nie wraca jak "ma kaprys". Wymieniono pompę hamulcową, płyn hamulcowy, przednie przewody (giętkie), sprawdzono wszystkie cztery cylinderki; brak mi dalszych pomysłów. Może ktoś z Was miał podobny problem i go rozwiązał - proszę o pomoc. Najczęściej ta anomalia występuje po długiej jeździe po mieście, bądź podczas ciepłych dni - ale nie jest to reguła.
  • witam mama problem z tym ukladem ktory siedzi w przednich drzwiach nie dziala mi brzeczyk jak otworze drzwi na swiatlach i nie zapala sie swiatelko na gorze co to moze byc przed zima dzialalo
  • Witam wszystkich ,jestem posiadaczem skody fabi 1.4 MPI ,i znowu pojawił sie kolejny problem a, mianowicie lewe tylne drzwi pasażera sa nie szczelne i podczas zwykłego mycia samochodu widac ze po odwarciu drzwi jest mokra tapicerka tych drzwi .uszczelka nie wygląda na uszkodzoną a woda leje sie do srodka.Bardzo prosze o odpisanie na moją treść jeśli ktoś miał taka sama usterke i udało mu ją sie wykluczyc ,z góry wielkie dzięki
  • od pewnego czasu mam problem z uruchomieniem silnika, tzn. po nocy gdy silnik jest zimny nie mogę Go odpalić?? co może byc przyczyną tego?? proszę o szybką odpowiedz!
  • witam serdecznie i mam takie pytanko jadąc niedawno fabia zauważyłem ze podczas włączenia wycieraczek czasowych mruga mi podświetlemnie zegarów oraz wszystkie podświetlenia czyli przycisk awaryjnych czy moze ktoś z kolegów miał podobny problem i jaka jest przyczyna nadmienie iż jest to skoda fabia w wersi comfort z góry dzękuję za imformacię pozdrawiam robert
  • Mam pytanie. Czy ktoś jest w staniepowiedzieć mi w jaki sposób dostać się lub gdzie dokładnie znajduje się krańcówka włączająca światło po wejściu do samochodu?
  • Witam, mam prośę o pomoc. Jeśli ktoś coś zasugeruje bedę wdzięczny. Skoda Felicja 1995 1.3 LXI, przejechane 200 tys km. Odpalam rano - chodzi genialnie. Przejeżdżam 10 km., zostawiam na pół godziny i po powrocie mam problemy z zapaleniem, a jak juz zapalę to obroty same "falują" bez dodawania gazu, rosną i spadają bez dociskania gazu, silnik gasnie, dławi się, szarpie, szczególnie na wsteku i niskich biegach. Niby wszystko sprawdziłem i nie wiem co jest nie tak. Na wysokich obrotach juz...
  • Witam wszystkich zainteresowanych i właśnie do was kieruję moją prośbe a zarazem pytanie: otóż chodzi o to że mam problem z odpalaniem mojej skody octavi 2001r 1.9 TDI 110 KM ( tylko gdy jest ciepły silnik ). Jeśli jest zimny odpala na dotyk , jeśli ma ok 60 stopni to odpala ale już z lekkim problemem zaś największy problem jest gdy silnik osiągnie 90 stopni i to za każdym razem odpala dopiero po ok 5-6 sekundach kręcenia. Nadmienię że byłem już na kontroli komputerem ( serwisowy...
  • Mam pytanie do właścicieli Skody - FABIA 1.3 99r. Od jakiegoś czasu obserwuję znaczący spadek poziomu ilości płynu w zbiorniku wyrównawczym, niestety poniżej wartości minimalnej. Problem objawia się bez względu na pogodę, trasę. A na domiar pod korkiem wlewu oleju pojawiły się biały maźisty nalot oleju. Czy kogość spotkał podobny problem?? Doszły mnie słuch, że z samochodami z tego okresu (ja kupiłem we wrześniu 99) występują takie poroblemy.
  • moze ktos by mogl mi pomoc, bo warsztaty nie wiedza co to jest. odpalam samochod na benzynie jade troche nastepnie przelaczam na gaz a samochod traci kompletnie moc. wylaczam stacyjke i po ponownym uruchomieniu i przelaczeniu na gaz wszytsko ok. co to moze byc?????
  • prosze o pomoc analizator spalin wykozuje w mojej skodzie dziesiecio krotnie bogata mieszanke mechanik powiedzial mi ze spaliny nie mieszcza sie w zadnych normach wiec pojechalem zrobic diagnostyke silnika wyszly dwa bledy jeden nie znany a dtugi zbyt bogata mieszanka i tyle co moze byc przyczyna dodam ze w miescie spalanie jest okolo 12 litrow na 100kl
  • Od paru miesięcy coraz gorzej działał mi licznik mojej skodowki. Najpierw wskaźniki wychyłowe "zerowały się" na krótko, potem coraz częściej i na coraz dłużej, teraz jest sukces jak pojawi się wskazanie raz na parę dni. Digitalowy wskaźnik przejechanych kilometrów jak i tzw. komputer czyli przełączalny wskaźnik temperatury powietrza, godzina czy zużycie paliwa oraz podświetlenie dalej działają. Może już ktoś pisał tu na tym forum o takich problemach? Dzięki z góry za pomoc.
  • Zapala mi się kontrolka EPC i samochód zaczyna nierówno pracować na wolnych obrotach, czasmi gaśnie. Co robić?
  • witam. mam fabie rocznik 2002 1,4 mpi... wiadomo auto sluzy do tego by jezdzic i jakies usterki zdarzaja sie. zakladam ten temat by kazdy mogl o wszystkim napisac co dotyczy wad jego fabii i ktos mily mogl doradzic co dzialac. w mojej fabi najbardziej niepokoja mnie dwie rzeczy. drzwi przeciekaja, tzn woda dostaje sie od dolu dokladniej tam gdzie lacza sie te plastiki przy progu?? to mnie niepokoji bo szkoda by bylo olewaac ten problem a auto poprostu zaczelo by gnic nastepny moj probl...
  • Oktawianie pomóżcie ! Od 2-ch tygodni w mojej octavii 1,6 55kW (2002r.) od czasu do czasu "pływają" wolne obroty, tzn. przy rozgrzanym silniku 950-1050 obr. co powoduje szarpaną jazdę a czasem trudności z zapalaniem. Podejrzewałem paliwo. Wymieniłem 1,5 zbiornika paliwa i przepalałem 2-dniową jazdą na wysokich obrotach. Pomogło, na krótko. Problem wrócił. Zrobiłem diagnostykę komputerową, wszystko O.K. Podejrzewam silnik krokowy przepustnicy powietrza ? Może ktoś ma podobne doświadczen...
« poprzednie 1 2 3 4 5

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.