Forum   problemy ze snem

problemy ze snem

(36 wyników)
  • Od niecałych dwóch tygodni cierpię na problemy ze snem. Myślę że ma to związek z tym, że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy miałam trudny okres w życiu, a teraz mam dużo nauki na uczelni. W każdym razie próbowałam tabletek ziołowych, ale średnio pomagają. O ile wcześniej nawet jak zasypiałam w nocy to mogłam spać do 9- 10, to teraz (konkretnie od kilku dni) zasypiam późno a budzę się przed 8 nawet jak nie muszę.Myślałam o tym, żeby pójść do lekarza rodzinnego, ale znajoma mi mówiła że w takich ...
  • Witam wszystkich (i zapraszam). Mam problem. Byłem u lekarza, morfologia zrobiona, ale nic nie wskazuje na jakąkolwiek chorobę. Jedynie mam za wysokie tsh (niedoczynność tarczycy) i trójglicerydy. [b]Co mi dolega? [/b] Problemy ze snem (budzę się w nocy, ciężko zasypiam, długo śpię - aby się wyspać potrzeba czasem 9-10 godzin), jestem zmęczony i ospały cały dzień, mam problemy z zapamiętywaniem (ale nie że zapominam, gdzie mieszkam, chodzi bardziej o efektywność uczenia - bardzo dużo mi ...
  • Witam, jestem mamą 3-tygodniowego maleństwa, które śpi ok. 4 h/dobę. Synek karmiony jest sztucznym mlekiem, ładnie przybiera na wadze, wypróżnia się 1/dobe (dość luźny żółtawy stolec), oddaje gazy raczej bez wysiłku niemal całą dobę, pediatrycznie rozwija się prawidłowo. Od początku ma ogromne problemy z zaśnięciem, marudzi, pojękuje, ssie smoka to znowu go wypluwa, czasem pręży się i płacze ze zmęczenia na rękach lub w wózku przy zasypianiu, co trwa nawet 2,5 godziny, po czym śpi pół godziny...
  • Sprawa wygląda tak. Śpię dobrze przez pierwsze 4-5 godzin, potem następuje rozbudzenie. Czasem jest mi zimno, czasem chce się pić, czasem gdy nie zjem porządnej kolacji jest to głód, czasem muszę się wysikać. Zapewne organizm wchodzi w fazę snu, przy której najmniejszy nawet sygnał każe mi się obudzić. Potem jest przewalanie się z boku na bok, próba zaśnięcia, taki nie do końca sen, nie do końca jawa. Twardo zasypiam dopiero nad ranem gdy zaraz trzeba wstawać i co pewnie nikogo nie zdziwi.....
  • Hej, Mój wątek - forum.gazeta.pl/forum/w,24776,73507312,125115400,nowe_wyniki_z_dzisiaj.html Leczę się od dawna - mam obecnie 2 dzieci (młodszy kończy roczek w sobotę). Od jakiegoś czasu mały się nie budzi zbyt często w nocy, więc teoretycznie nie powinno być ciężko, ale jest cały czas. Spanie to problem. zasypiam na krotko i non stop sie budze. Malutki przez dluzszy czas budzil sie bardzo czesto w nocy, kompletnie sie rozregulowalam/. Do tego tak jak dzisiaj zdarza mi się noc - z komp...
  • Tej nocy po mniej niz dwóch godzinach snu się przebudziłam i od trgo momentu nie udało mi się zasnąć, a powinam już spać, ponieważ musze wstać wcześnie rsmo ponieważ czeka mnie jak dla dzień nie najłatwiejszy dla mnie, poniewa z nie dosyć, ż e moi rodzice, brat i zaprzyjaźnien i z moimi rodzicami nauczyciele z Niemiec wracajs z wakacji z gór to czekajsa mnie badania, na które skierował mnie w poniedziałek mój lekarz rodzinny i pod wieczór ide jeszcze do dentysty , ponieważ zau...
  • KETREL 50mg przed snem i śpicie jak trusie. Wazne że nie uzależnia.
  • Witam serdecznie wszystkich. Mam do was kilka pytań związanych z moimi problemami ze snem, ale może kilka faktów na początek. Problemy z zaśnięciem miewałem czasami w noc poprzedzającą pracę na pierwszą zmianę ranną (pracuję w systemie na zmiany). Tłumaczyłem to sobie ogólnym czuwaniem tak, aby nie zaspać i wysypiałem sie popołudniu. Od lipca br. problemy ze snem się pogłębiły, potrafiłem nie spać przez kilka nocy z rzędu nawet mimo dni wolnych od pracy (sztywność karku, pocenie si...
  • no wlaśnie, od kiedy biorę fluoksetynę po 3h budzę się i nie ma siły, juz nie mogę zasnąć;) także wnioskuje, że to jeden z efektow ubocznych jej działania, bo innej przyczyny nie widzę. Zastanawiam się czy w takim wypadku moge brac jakieś srodki nasenne, czy ten stan minie i mam po prostu cierpliwie czekać. Jesli ktoraś z Was byłaby w stanie udzielić mi odpowiedzi to byłabym bardzo wdzieczna:)
  • Witam, Co się ze mną dzieje!? Od jakiegoś czasu mam ogromne problemy z snem oraz z funkcjonowaniem w ciągu dnia. Nie ważne o której zasnę (23 czy 3) codziennie budzę się i wstaję o 11:30!! Przebudzam się jednak o ok. 7-8 ale po 5 minutach ponownie zasypiam. Nie mogę o tej porze zwlec się z łóżka. W ciągu dnia nie daję sobie rady z niczym, wszystko mnie rozdrażnia, mam problemy z koncentracją i chodzę poddenerwowana. Jak chodziłam do szkoły to oczywiście musiałam wstawać rano, ale w cią...
  • dzisiaj lekarz mi zamienil moje lexapro 10mg, ktore bralam 1,5 roku na lek o nazwie cymbalta (60 mg). Po lexapro strasznie przytylam. Po tym podobno mam schudnac, tak powiedzial lekarz, ale czytam teraz w necie, ze moze byc odwrotnie! :/ Czy ktos z Was bral ten lek i jakie macie z nim doswiadczenia? Po lexapro mialam tez problemy ze snem. Nie moglam zanac dlugo, potem wybudzalam sie po kilka razy w nocy, a po kilku takich dniach padalam wyczerpana i... spalam max 3 godz. Czy Cymbalta zli...
  • czesto zaglądam na to forum bo wy drogie mamy rozumiecie mnie najlepiej synek nie robi od lata żadnych postepów w mowie tak jak by się zatrzymał,nie powtarza wogóle (nigdy tego nie robił),ogólnie mówi bardzo mało może z jakieś 15 słów z czego 40% nioezrozumiale (rozumiemy go ylko ja i mąż). no wiec mówi podstawy typu mama tata baba dziadzia ciocia, również słowa typu cidzi(kotek),aja(piesek ajaks),koko (kura,kogut),tu tam(w odniesieniu do rzeczy i ludzi ale nie powie np.tu koko ...
  • z forum wiem że większość dzieci po zabiegu ma problem z zasypianiem,a jeśli już uśnie to za moment krzyczą przez sen.wszyscy mówią że to minie ale kiedy?wiem że dla dziecka to jest przeżycie...powiedzcie jak sobie z tym radzicie bo ja już nie mam sił...
  • Od pewnego czasu rano wstaję bardzo zmęczona a to dlatego, że źle sypiam. Budzę się co chwile w nocy rozglądając się z jakimś lękiem po pokoju. Nie wiem skąd u mnie takie dziwne objawy bo kładę sie spac o stałej porze i stosuję lekkostrawną dietę. W nocy pocę się, za chwile mi zimno, a kiedy chce wstać to robi mi się słabo. Rano boli mnie głowa i czuje się jakbym tyrała całą noc :( Czy takie objawy mogą o czymś świadczyć? Bezsenność chyba nie bierze się z niczego :/
  • Witam, czytam i czytam ale jednak nie potrafię sama zinterpretowac wyników. Przeliczyłam procenty, chociaż do tego doszłam:)). Chyba są ok wg mnie ale to tylko tak na oko. Czytałam, że wg niektórych lekarzy tsh powinno byc do 2. Mam powyżej ale w normie. Mam trzydzieści parę lat. moje wyniki: tsh 2,79 (0,27-4,2) - 64% ft4 1,18 (0,93-1,71) - 32% ft3 3,06 (1,82-4,62) - 44% Jakie są te zależności procentowe? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam.
  • Nie mogę spać, a kiedy już zasnę dręczną mnie strasznie sny. Śni mi się wszystko przez co płaczę za dnia. Wszystkie problemy wracają tam. Co zrobić by chociaż w nocy mieć spokój... Wciąż on mi się śni, wstaje z płaczem i wielką pustką koło siebie... Powinnam brac coś na sen by był na tyle mocny, że nie śnić i nie męczyć tym samym? (Tylko w snach go mam, ale to boli strasznie)
  • Otoz tak: od pazdziernika ub. roku budze sie codziennie miedzy 4 a 5 rano i mam klopoty z powtornym zasnieciem. Okropnie mnie to meczy!:( Jest jakis sposob abym przespala cala noc? (z wyjatkiem tabletek) Za ew. rady bardzo dziekuje!
  • Witam. Mój synek miał operację jednoetapową (warga+podniebienia). Przed operacją zaliczany był do spokojnych dzieciaczków. Ładnie spał w nocy (prawie zawsze na brzuszku).Operacje zniósł dzielnie i można powiedzieć że dochodzi do siebie.Minął już co prawda kryzysowy pierwszy tydzień po operacji(a dokładnie półtora tygodnia) a cały czas ma problemy ze spaniem. Budzi się w ciągu nocy wielokrotnie z płaczem. Czy u Was też ten problem się pojawił?
  • Mam 21 lat, i nie potrafię ustawić sobie rytmu życia. Czasami mogę spać po 4, 5 godzin, a czasami po 12. Kładę się też zawsze o różnych porach, sen mam bardzo płytki i wszystko przez niego słyszę, cześto wstaję nie wyspana i zmęczona. Od dwóch tygodni biorę melatoninę, już za 1 razem wydawało mi się, że poskutkowało. Nawet dorze po iej śpię, wysypiam się i mam dobry głęboki sen.Ostatnio gdzieś przeczytałam, że lek powinien zacząć działać dopiero po 2 tygodniach i szczególnie dla...
  • Od jakiegoś czasu mam objawy niedoczynności tarczycy (których początkowo nie wiązałam z tą chorobą – po prostu nie wiedziałam, co się dzieje). Są to: zwolnienie przemiany materii, bóle mięśniowe, drętwienie rąk. Pojawiło się również zjawisko, którego jak na razie nikt nie potrafi mi wytłumaczyć: Otóż koszmar, który mnie od jakiegoś czasu gnębi polega na tym, że gdy pojawia się senność i chcę spać, mają miejsce: zawroty głowy, nudności, drętwienie rąk. Poza tym serce zaczyn...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.