Forum   radom

radom

(1752 wyniki)
  • www.krytykapolityczna.pl/felietony/20140129/rada-dla-millera-i-innych "Bo zadawanie cierpienia komuś, kto jest w naszej mocy, jest obrzydliwe, a co więcej niezwykle rzadko daje się w ten sposób uzyskać jakieś przydatne informacje. I obrzydliwi są ci, którzy to robią. Trzeba chyba być sadystą i psychopatą, żeby podjąć się takiego zdania." "Millerowi i innym panom, którzy w białych koszulach i wyprasowanych garniturach potrafią z taką łatwością usprawiedliwiać tortury, dałbym podobną radę....
  • Dajcie pare rad dla osoboy wybierajacej sie na ten camp.
  • Taki wątek dla zaoszczędzenia nerwów. Mnie żadne biuro nie zawiodło, ale czytając wpisy na forum słusznie rozczarowanych myślę, że warto się nastawić na różne sytuacje. Najwięcej z nich dotyczy wczesnego kupowania. Wtedy widzimy w ofercie swoje lotnisko, idealny termin i godzinę wylotu. Po pół roku okazuje się, że niestety nie w każdym terminie jest wylot z naszego miasta i godziny zmieniają się , bo to tanie czartery. W przypadku objazdówek też nie każdy termin dochodzi do skutku, wiec jak z...
  • Witam wszystkich! Od kilkunastu dni zaglądam na forum, przeczytałam kilkanaście/kilkadziesiąt postów. Widząc swoje wyniki nie jestem pewna czy to już Hashimoto czy nie. Właśnie teraz po raz pierwszy TSH wyszło powyżej normy i się zaniepokoiłam, zajrzałam na forum i czytam... Postanowiłam tez napisać. Do endokrynologa idę za 1,5 miesiąca. Prosiłabym o radę i pomoc. Czego powinnam się spodziewać w gabinecie lekarza, co powinnam mu powiedzieć, co on, jako dobry specjalista (zakładam, że do t...
  • Witam nie wiem czym to nazwać czy to depresja czy załamanie psychiczne mój małżonek miał wypadek w pracy został poparzony ,miał przeszczep leżał w szpitalu w Siemianowicach śląskich miesiąc po wyjściu ze szpitala przez ponad tydzień było wszystko normalnie normalne zachowanie obecnie teraz przez dwa tygodnie przewraca się w głowie ,a mnie wykończy psychicznie i całą rodzinne jest bardzo nerwowy, nie da się z nim rozmawiać jak się milczy to źle i tak samo co się powie też jest krzyk ,ma dalej ...
  • Głowa, mimo wykrytych "nowych" chorób boli mnie CODZIENNIE. Bóle czasami są tak silne, że mam myśli samobójcze. Nie mam oddechu, wytchnienia od bólu. A lekarka do mnie - niech pani zajmie się czymś innym i z pretensją! - niech pani coś w domu zrobi! Ja pracuję, zajmuję się domem, dwójką dzieci.....z tym cholernym bólem to wszystko i nakrzyczała na mnie,że leki p.bólowe biorę. A co ja mam, kurde, robić?! Kolejna rada - proszę iść do psychiatry....... pójdę, bo mam depresję od bólu. ale...
  • Dzień dobry, Jest to mój pierwszy post na tym forum, jednocześnie chciałabym się zwrócić do Państwa z prośbą o pomoc zarówno w interpretacji wyników jak i o poradę, co zrobić w mojej sytuacji. Zacznę od początku. W mojej rodzinie były choroby tarczycy - babcia raz miała niedoczynność, raz nadczynność. Ponieważ w ostatnim czasie zaczęłam mieć objawy mogące wskazywać na nieprawidłowości w funkcjonowaniu tarczycy postanowiłam poradzić się lekarza rodzinnego, który, obok podstawowych badań, z...
  • Co należy wiedzieć przed wylotem, co przygotować i jakie macie dobre rady?? Wiem, że na stronie niby wszystko jest rozpisane , ale dobrze tez byłoby poznać informację praktyków.
  • Witam, proszę o radę, bo nie wiem co robić. Mam 32lata, wyniki badaN z krwi ponoć dobre; TSH - 1,911 norma 0,550-4,780 FT3 - 2,89 norma 2,30-4,20 FT4 - 1,29 norma 0,89-1,76 USg- Tarczyca niesymetryczna powiększony płat lewy. Płat prawy 17 x 19 x 45, płat lewy 30 x 33 x 50, cieśń 4mm. Lewy płat wypełnia całkowicie duzy guz otorebkowany, litopłynowy o skąpym unaczynieniu. (pół roku temu guzek miał 2,5 cm teraz około 3,5cm). Miąższ w prawym płacie o nieco niejednorodnej echogenicznośc...
  • Za 2 tygodnie wylatujemy do El Malikia (czyli ex Sol Y Mar). Jako, że pierwszy raz lecimy do Marsa i to z czwórką małych dzieci to byłabym wdzięczna za wszelkie rady i wskazówki. Wiem, że wątków o Sol Y Marze było już na forum sporo, ale może wraz ze zmianą własciciela coś się zmieniło? Wiem już, że nie ma bezpłatnej butelkowanej wody przynoszonej do pokoju i dobrze zabrać cos na wodę z dystrybutorów - dla mnie to ważna informacja, bo 2 najmlodszych uczestników pije jeszcze mleko i je kaszki...
  • Witam ! Otóż mam pewien problem. Mam partnera od roku i 8 miesięcy. Obydwoje mamy po 20 lat. Na początku było kolorowo, tak jak w większości związków. Później natomiast mój męźczyzna zaczął pić, a co najgorsze zażywać narkotyki. Wywodzi się z rodziny patologicznej, dlatego uważam, iż to znacznie wpłynęło na skrzywienie jego psychiki. Zaczął być strasznie zazdrosny, cały czas twierdzi, że go zdradzam, że mam kogoś innego, że go z czasem zostawie, a on sobie z tym nie poradzi, najlepiej ...
  • Hej, poradzcie czy damy rade w 4 dni to wszystko "zaliczyć" -prado -park retiro -rastro -puerta del soll -santiago barnabeu -reina sofia -segovia -toledo -czekam proszę o info ...............................................................................................
  • Witam. Planujemy urlop w Punta Cana z 2,5 letnią córką. Zależy mi na hotelu odpowiednim dla dziecka, snorkelingu oraz możliwości pływania z delfinami. Proszę o radę, który hotel wybrać. Przyznaję, że trochę obawiam się dolegliwości żołądkowych u dziecka. Mam również pytanie czy któreś polskie biuro ma w ofercie hotel Secrets Royal Beach i czy ktoś zna ten hotel? bardzo proszę nie szkalować mnie, jeśli powtarzam zapytanie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich podróżujących z dzie...
  • Witam. Kilka dni temu dostalem napad, mialem kilka lat spokoju a tu nagle ni z tad ni z owat napad... biore depakine 500 mg x2 rano. Jestem obecnie za granica. Mogl by mi ktos poradzic lub pomoc? Dziekuje serdecznie pozdrawiam wszystkich.
  • witajcie, mam prośbę do doświadczonych forumowiczek:-). moje hashimoto zostało zdiagnozowane czternaście miesięcy temu / 26/11/2010 - tsh 10,39/ft3 4,8/ft4 10,5/antyTG 582/ antytpo >600/ zaczełam zażywać eutyroks i mój błąd polegał na tym, że nie prowadziłam jak radzicie zeszyciku z wynikami dawkami i przełożeniem ich na samopoczucie :-(( kolejne wyniki wyglądały tak: 18/01/2011 - tsh 0,10 14/03/2011 - tsh 0,44 11/05/2011 - tsh 3,42 21/06/2011 - tsh 5, 30/ ft3 4,0/ft4 8,2/ 26/10/...
  • witam, w tym roku pierwszy raz wybieramy się na wakacje do Chorwacji, a dokładniej na wyspę Murter. Z tego co poczytałam i pooglądałam to jest ładnie... Jest to nasz pierwszy wyjazd samochodem, zawsze jeździliśmy na wczasy ALL w Turcji i bardzo się boję... :) Planujemy jechać tak: z Krakowa na 2-3 dni zatrzymać się w Wiedniu, potem 2-3 dni w Wenecji (trochę nie po drodze i nie wiem czy dobrze robimy bo trochę się obawiam mnóstwa czasu spędzonego w samochodzie, ale chcieliśmy dzieciom Wene...
  • Cześć. Mam prośbę. Potrzebuję żeby mi ktoś doradzil co powinnam zrobić. Nie chcę pisac pod swoim stałym nickiem, bo mi zwyczajnie głupio. Pojutrze mam wizytę u lekarza i zastanawiam się czy powinnam powiedzieć o moim problemie. Chodzi o problem z pornografią. Sięgam po nią pod wpływem impulsu, ale jak już przychodzi myśl o pornografii, czy masturbacji, bo te dwa elementy występują wspólnie, to nie jestem w stanie już nad tym zapanować. Być może nie byłoby to jakimś wielkim problemem, al...
  • co było do przewidzenia. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10830093,Lekarze_zawiesili_decyzje_o_wypisywaniu_tylko_pelnoplatnych.html?lokale=katowice
  • witam Was byłem w Egipcie kilka la temu w listopadzie - nie będę opisywał jakie rzeczy brałem ze sobą; proszę o radę ponieważ lecimy w sierpniu z żonką, teściową i 8 letnią córeczką - jakiego typu ciuchy mamy zabrać? proszę o poważne rady - kilka fakultetów lokalnych, z cięższych tylko KAIR i safari Abu Galum. Nie chcemy walizek obciążać niepotrzebnymi ciuchami. Aha - jedziemy na dwa tygodnie. Przy tych upałach czy brać po kilka koszulek na zmianę czy prać sobie na miejscu? Jakieś rady dla ...
  • Mam 6 letnią córeczkę, ma ona problemy z nóżkami, koślawość kolan, płaskostopie poprzeczne i podłużne, przez pewnien czas nosiła ona wkładki, ale teraz marudzi i wyrzuca je z bucików, oczywiście nie poddaje się jej kaprysom i z bólem serca ( bo strasznie płacze i marudzi) zmuszam ją do noszenia tych wkładek dla jej własnego dobra. Obawiam się troszkę o nią ponieważ moja młodsza siostra miała podobne problemy w dziećiństwie a dzisiaj ma ogromne problemy z kolanami, pomijając fakt że reaguje on...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.