Forum   rzymski

rzymski

(12 wyniki)
  • Witam, czy ktoś zna jakiś prosty sos do sałaty rzymskiej. Na obiad będzie pieczony łosoś i pieczone ziemniaki i nie chcę przedobrzyć. Z góry dziękuję Ania
  • A jak taką glinę po kurczaku się myje? jan
  • Co i jak z salata rzymska? podzielcie sie przepisami. pzdr p.
  • www.formaster.com/index.php?go1=pr_garnek czy ktoś z forumowiczów użytkuje taki??? W jednym z okolicznych hipermarketów maja te garnki w dośc atrakcyjnej cenie i zastanawiam sie nad kupnem.
  • Witajcie, Na wielkie okazje moja mama zamawiała w znajomej cukierni taki właśnie tort, pamiętam dobrze smak, pyszne bezowe blaty, z lekkim orzechowym posmakiem, do tego pyszna orzechowa masa. Ponoć trudny do zrobienia. Czy ktoś z Was zetknął się może z przepisem na taki tort? Może ktoś w rodzinie piekł takie cudo? Miałabym straszną ochotę spróbować zrobić, ale bez przepisu nie da rady... w internecie nic nie znalazłam pod takim hasłem niestety :(
  • przymierzam sie zrobic dzisiaj, nagooglowalam sie przez weekend i na prowadzenie wyszly mi 3 przepisy: www.recipezaar.com/-21490 www.elise.com/recipes/archives/001713moroccan_meat_loaf.php seriouslygood.kdweeks.com/2007/10/greek-lamb-meatloaf.html robil moze ktos cos podobnego, albo ma swoj, sprawdzony sposob na klopsa z baraniny? caly czas mam lekkie obawy, ze moze wyjsc za suche. tlustej wieprzowiny dodac nie moge, bo mam na kolacji m.in. muzulmanke.
  • Nabyłam wczoraj drogą kupna sałatę rzymską, z myślą o zrobieniu zupy-kremu. Ale okazało się, że mam nadmiar brokułów w lodówce i jednak zupa to będzie, ale brokułowa. Jakoś nie mam pomysłu na zrobienie sałaty-kiedyś podsmażałam z piniolami,była ok, ale ja chcę jakoś inaczej. Pomóżcie, bo cóś z kreatywnością dzisiaj u mnie tak sobie... funana
  • bylam ostatnio we Wloszech i jadlam tam pieczen rzymska. chce ja zrobic w domu, ale wszytskie przepisy ktore znajduje odnosza sie do tzw polskiej pieczeni rzymskiej. czy macie moze przepis na ta prawdziwa?
  • Jako, że opanowałam pieczenie serników;) i drożdżowych, przychodzi pora na chleb. Poprzeglądałam blogi i wybrałam ulubiony chleb Liski, O dziwo bez problemu kupiłam mąkę typ 720 no i muszę zrobić zakwas. Bardzo proszę o napisanie mi w kilku zdaniach dosłownie: - co mam dodać - czy tylko mąkę (tylko tę żytnią 720?) i wodę czy dodać soli, cukru, jogurtu?; - ile tego ma być - "kubek" to trochę szerokie określenie; - jak często karmić i ile tego jedzenia dawać; - za ile będę mogła użyć. P...
  • Jutro bede robic pierwszy raz pieczen rzymska. Z jakim sosem (jesli w ogole) mozna ja podac?
  • bo tak to sie chyba nazywa - klops z mielonego miesa z jajem w srodku...macie sprawdzony przepis? Chcialabym podac na obiad dla 5 osob. Czy poza jejem mozna tam cos jeszcze dolozyc? Licze na Was :-) aha.... z czym najlepiej podawac? Bo mi kojarza sie tylko ziemniaki i buraczki na cieplo....
  • nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale chodzi mi o potrawe z miesa mielonego przyrzadzonego podobnie jak na mielone, uformowana i pieczona w piekarniku... a moje pytania dotycza sposobu pieczenia: -czy piec mozna w takiej normalnej blaszce? -czy zakrecac w folie aluminiowa? a jezeli nie to -czy nasmarowac czyms naczynie w ktorym bedzie sie pieklo? najlepiej chyba bedzie jak poprostu napiszecie mi jak wy przyrzadzacie taka potrawe i jak ja pieczecie i w jakiej temp i w ilu stopniach...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.