Forum   salceson

salceson

(9 wyników)
  • czy w ogóle mozna cos z niego zrobić? bo jak widze go solo na kanapce to dostaje obrzydzenia....
  • dzisiaj pierwszy raz probowalem sie przekonac do salcesonu...i przyjemnie mnie zaskoczyl... z czym mozna "go" jesc?
  • z kawałkami mięsa, żeby wygladało mniej więcej tak luxfood.pl/upload/photos/16523.jpg ma ktoś przepis ? kłaniam się pięknie:)
  • Napaliłam sie na salceson na slodko ale zapodziałam gdzies przepis:((((chodzi mi o przepis z wykorzystaniem margaryny i kakao bo bakalie i cala reszta "dodatków" jest oczywista;)szukalam ale salcesonu z margaryny na forum nei znalazlam;(((z gory dzieki:D
  • Jadłem coś takiego ale niewiem jak to sie dobrze nazywa. Zwinięte w rolade wafle, masa czekaladowa, może orzechowa, i w tej masie bakalie. Coś podobnego do rolady tyko że zamiast ciasta są wafle.
  • i nie tylko, np.kupuje glowy swini i one sa zawsze odkrojone, bo to jak pokazuja w tv specjalnosc dobrej restauracji tak mowia tacy kucharze(goscie placa) wiec nie wiem nawet jak smakuja,bo tam dla mnie za drogo czy one sa naprawde tak wspaniale,
  • Ciasto robimy w butelce 1.5l. Przygotować należy: 3p.herbatników 1 tłuszcz 1 szkl.mleka 1/2 szkl.cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki żelatyny 15 dag rodzynków 15 dag orzechów włoskich łuskanych Herbatniki pokruszyć, wymieszać z orzechami i rodzynkami. Tłuszcz, cukier i kakao rozpuścić. Zelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Wszystko razem wymieszac i wlać do herbatników. Masę wlewać do butelki z odciętą szyjką. I do lodówki na ok. 3 godz. Jak zastygnie, rozciąć butelkę i ciasto pokroić na...
  • Mam salceson brunszwicki w grubo korojnych plastrach. Do tego pełny słoik musztardy krymskiej, trzy główki cebuli i pół bochenka chleba razowego. Jakie wino do tego polecacie ? Słodkie czy wytrawne ? A może jednak musujące ? Słyszałem, że szampan pasuje do wszystkiego to może właśnie szampan byłby najlepszy do tego.
  • natchnął mnie wątek dotyczący pasztetowej - że pojęcia takie jak "pasztetowa", "kaszanka", "metka", "salceson" są synonimami paskudnych odpadów które przetwarza się w myśl, że ludzie wszystko zjedzą. Tłuste, bez smaku, z budzącymi obrzydzenie kawałami niezidentyfikowanych fragmentów materii. Zapomnieliśmy, że salceson to kawałki mięsa w galarecie, metka to surowe i doprawione mięso (lekko podwędzane) a pasztetowa i kaszanka mogą być przysmakami. A może jednak pojawiają się na n...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.