Forum   serce

serce

(694 wyniki)
  • Witam. Mam 18 lat i od pewnego czasu borykam się z zawrotami głowy, bólami głowy, szczęki i szyi z lewej strony, bezsennością, kołataniem serca, nadwrażliwością na światła i dźwięki, mdłościami, ogólnym osłabieniem i zmęczeniem, trudnościami w oddychaniu, brakiem motywacji i chęci do czegokolwiek, niemożliwością koncentracji. Dodatkowo plączą mi się słowa, nie potrafię wyrazić myśli, robię lub mówię coś, czego sama nie rozumiem. Nie mogę się skupić na nauce i wszystko zapominam. Jest to szcze...
  • hej wszystkim, pisze tutaj bo oprocz mojej schizofrenii katatonicznej mam zdiagnozowany CHAd jako - slowa mojego dochtora - dodatkowa "atrakcje". Od 9 miesiecy biore kwetiapine w dawkach 900 - 950. Niedawno bylam u mojego lekarza domowego. Od paru miesiecy czuje ze po kazdym wysilku pulsuje mi w skroniach. Nie uprawiam zadnego sportu - bo chyba sie okazalo - ze to kwetiapina pomogla mi zrzucic 35 kilo - ale martwi mnie serce. U lekarza, w spoczynku, po zadnym wysilku moje serce bilo 120...
  • Cześć ;) Od paru lat mam problem z serduchem i do dziś sobie z nim nie poradziłam... Przy wykonywaniu prac w domu (np przy schylaniu się) dostaję ataków - serce zaczyna walić jak oszalałe, robi mi się słabo, zaczynam się pocić... Po paru minutach ustaje i jest okej. Oczywiście byłam z tym u lekarza - zlecono mi komplet badań kardiologicznych ale wszystko wyszło OK ;] Stwierdzono, że nic mi nie jest... Tarczyca ok. Nadal co pewien okres czasu (tydzień, dwa, trzy...) pojawia się u mnie taki ...
  • Witam, Dawno tu nie zaglądałam...dokładnie rok... W skrócie od początku: W listopadzie roku 2011 trafiłam do szpitala z bardzo wysokim ciśnieniem rozkurczowym (140). Myślałam, że nie przeżyję tych ataków bólu głowy...ale to nie były migreny tylko rozwalający czaszkę gorący ból. Wcześniej miałam przez około 20 lat migreny hormonalne (1-2 dzień miesiączki i połowa cyklu), brałam na końcu Neurontin i cinie i masę innych leków przeciwbólowych włącznie z częstymi kroplówkami z ketonalu i innym...
  • Inni mają gorzej. 38 osób zginęło w nocy z czwartku na piątek w pożarze szpitala psychiatrycznego pod Moskwą. Ofiary zginęły w swych pokojach, a okna szpitala były zakratowane. - Większość zabitych znaleziono na łóżkach; widać było, że nawet nie próbowali się ratować - relacjonowało.
  • Dzień dobry- mam pytanie odnośnie metizolu: - Czy przyjmuje go się bez leków ochraniających serce?? -Czy ktoś brał- jak długo, jaki efekt i skutki uboczne?? Pytam bo lekarz przepisał mi tym razem sam metizol,receptę odbierałam na recepcji i dlatego nie mogłam dopytać.
  • Witajcie :) czy którasz Was pomoże mi w interpretacji wyników: [b]ft4 0,96 normy to 0,7 do 1,48 a TPO 0,65normy to: 0 do 5,61[/b] potas 4.19 norma od 3.5 do 5.5 magnez 0.73 nie pamietam normy ale chyba jest od 0.66 do 1.63 skierowanie na te badania dal mi endokrynolog ponieważ od lipca mam niedobory potasu i pomimo ciągłej suplementacji mam napady jego spadku, do tego dochodzi szybkie bicie serca z osłabieniem a od kilku dni serce zaczęło mi "przerywać", chyba nazywa sie to dodatkowe sku...
  • Witam Co może być przyczyną kłucia serduszka u 12-letniej dziewczynki ? Pozdrawiam
  • Witam, od jakiegoś czasu mam arytmie serca. wygląda ona następująco-co jakiś czas pojawia się ,,dodatkowy'' kurcz serca, czasem jest tak że odstęp pomiędzy dwoma kurczami serca jest dłuższy... arytmia pojawia się z reguły popołudniu i pod wieczór. do dziwne podczas chodzenia arytmii nie mam, tak samo jak podczas ćwiczeń siłowych. ide za kilka dni do lekarza, niemniej jednak chciałem zapytać kto prócz mnie miał, lub ma taką arytmię i jak się ją leczy???
  • witam Gandzioszke palilem od kilku lat, ale dopiero niedawno zaczelem odczuwac jakiekolwiek dolegliwosci. Chodzi o to, ze od pewnego czasu po wypaleniu ziola, mialem bardzo wysokie tętno, serce walilo mi mocno, czulem sie jakbym lada chwila mial dostac jakiejs zapasci.. Za pierwszym razem myslalem ze to jakis moj krzywy wkręt, ale po jakims czasie sytuacja powtorzyla sie. I zaczęla sie powtarzac coraz czesciej.. Nie wiedzialem co o tym myslec, mialem juz zupelnie katastrofalne mysli, wyobra...
  • Mam 18 lat, jestem dziewczyną, nie piję, nie palę, nigdy nie paliłam, nie piłam i nie brałam narkotyków. To tak na początek :) Problemy z sercem (?) pojawiły się w wieku około 16 lat. Zaczęło się od małej tolerancji wysiłku, kołatań serca. W porównaniu do tego co jest teraz to pikuś. Kilka miesięcy temu dołączyły się "kopnięcia" serca wyczuwalne nawet przez moją mamę po przyłożeniu ręki do klatki piersiowej! Miewam dni, że są bardziej odczuwalne, nawet czuję uderzenia serca do gardła i wtedy ...
  • www.sott.net/articles/show/225325-Cayenne-Stops-a-Heart-Attack-Instantly W skrócie i na szybko: W przypadku bólu w klatce piersiowej (zbliżającego ataku serca) pić gorącą wodę z rozmieszaną łyżeczka pieprzu kajeńskiego. Ponadto: www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_kapsaicyna_leczy_raka.html inne potwierdzenie ww: news.bbc.co.uk/1/hi/6244715.stm hsionlineorders.net/video/ACS_signup_OLP/?pco=PHSIMC25&efo=HSIOP111007B&xco=XHSIMC25 P.S. Nie mam żadnego interesu kie...
  • Witam, Chciałbym opisać co ostatnio mi się przytrafiło i jednocześnie zapytać o poradę. Chciałbym nadmienić, że mam 26 lat, nigdy nie chorowałem poważnie, ani nie miałem dolegliwości innych jak przeziębienie. Badania medycyny pracy 2 miesiące temu nie wykazały nic niepokojącego. Nie piję, nie palę. Nie biorę żadnych lekarstw. W poniedziałek miałem taką sytuację, iż siedząc w pracy (czułem się zupełnie normalnie), poczułem uczucie, jakby serce zaczęło mi drgać - wpadło w rezonans ze stałą ...
  • hej mam dziwne uczice nierownego bicia serca i zatrzymywania sie serca a potem mocniejszego raz czy dwa bicia serca.a wtedy czuje to nawet w gardle klatce piersiwej . to jest moment przestaje ale po 10 min znow wraca. i tak przez godzine albo caly dzien w odstepach roznych. nie ma cisnienia wysokiego. ale to dziwne uczicue bo w tym momencie mysle ze moglabym przeciez umrzec albo miec zawal. pojawilo sie to od okolo 6 mcy temu i z od czasu do czasu powraca. ...
  • W 2007 r nie mogłam wejść na pierwsze piętro . Byłam kilka dni w Zakopanem.Nie będę pisała o spacerkach 25 km po dolinach : Chochołowskiej do Szlaku Papieskiego i Kościeliskiej z Jaskinią Mrożną na początku(tu było pod górkę :) ) Mój sukces to wyprawa na Morskie Oko .Najpierw autobusikiem na parking,pózniej trochę marszu asfaltem i dalej szlakiem przez Dolinę Roztoki.Okolica piękna i cały czas pod górę :) Czym bliżej wodospadu Siklawa tym gorzej sie szło.Szłam -a właściwie drapałam się 1...
  • niewyobrażalnie duża rozpacz + ogromny lęk = uczucie, że przegrzewa się i spala OUN. ciekawe jak często zdarza się, że ktoś umiera, bo, jak się to literacko mawia - serce mu pękło z rozpaczy.
  • Witam, mam do was pytanie. Moja dziewczyna (22 lata) narzeka ostatnio na okresowe kłucie w okolicy serca bez przyczyny np. jak lezy. Mówi że to jakby ją serce pare razy zakłuło i ma przy tym przyśpieszony puls. Kiedy słucham jej serca słysze jakby szmery przy skurczu. Lekarka pierwszego kontaktu ją osłuchiwała i mówi, że wszystko jest w porządku, więc ostanowiłem sam to nagrać. Wiem, że Ania powinna iść z tym do kardiologa, ale czy możecie posłuchać czy to serce pracuje normalnie? Wydaje mi s...
  • Dziewczyny oto moje ostatnie wyniki z 12.05 . Jestem na Euthyrox 50. TSH 2,07 FT3 2,51-28,75% FT4 1,20-35,06% Zrobiłam badania, ponieważ zaczęło mi znowum szaleć serce, kołatanie i palpitacje. Myślałam, że znowu będzie potrzeba zmiany dawki leku, ale przy obecnych wynikach już sama nie wiem. Odstawiłam hormon na 1 dzień i palpitacje ustały. Co Wy o tym myślicie? Jak mam to interpretować? A może jednak zejść do 25? Podpowiedzcie proszę.
  • Mam 39 lat, obok spi 2 tygodniowa coreczka. Moje AMH to 0.2 czyli kiepsciutkie, w przeszlosci 2 bardzo wczesne poronienia naturalnych ciaz (6tyg). W wieku 38 lat przeszlam 3 inseminacje, miesiac w miesiac, trzecia okazala sie udana. Pisze by powiedziec wam byscie nie tracily wiary i nadziei ze sie uda. Nie mowie ze nie mialam zwatpien, a we wczesnej ciazy biegalam co chwile do toalety sprawdzac czy znow nie krwawie. Cuda sie zdarzaja. Pozdrawiam.
  • Czy zna ktoś z Was sposób na zapanowanie nad gwałtownym, spowodowanym dużym zdenerwowaniem biciem serca? Zdarza mi się, że gdy nagle znajdę się w mocno stresującej sytuacji, czuję, że serce zaczyna mi coraz szybciej i mocniej bić. To jest na tyle gwałtowne, że nie jestem w stanie po prostu wykrztusić z siebie słowa (co jeszcze bardziej potęguje mój stres i to bicie serca). Po mniej więcej 1,5 - 2 minutach wszystko jakoś wraca do normy, ale to mnie nie pociesza... Nie pomagają mi dostępne bez...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się