serniki

serniki

(16 wyników)
  • sernik :)

    (9)
    pomożecie?? potrzebuje sprawdzony, nieskomplikowany przepisa na sernik pieczony (moze byc z rodzynkami lub brzoskwiniami) moj ukochany przepis gdzieś wcieło.. miałam spisany na kartce :( na bank znajdzie sie po świetach..
  • Jest możliwy do kupienia? Czy tylko 1kg są?
  • czyli mam pytanie. Te 300 gr. chałwy to razem do masy i polewy? Czyli 200 gr.w masie i 100 w polewie? Bo jakoś nie mogę się połapać :P Od dłuższego czasu mam ochotę go zrobić. I czy jest bardzo słodki? I która jeszcze robiła?
  • poznęcam się nad wami :D [URL=http://tinypic.pl/b78qj5iekmr5][IMG]http://tinypic.pl/i/00186/b78qj5iekmr5_t.jpg[/IMG][/URL]
  • Co polecasz na święta?? Chce upiec makowiec - przepis mam sprawdzony ale cjciałabym jeszcze 2 ciasta. 1. takie które zje też syn - bez owoców, maku, nie sernik - może być czekoladowe, bez masy :D a drugie to takie żeby było FANTASTYCZNE i żeby wszyscy się zajadali /niekoniecznie syn który marudny i wybredny jest/ :) No i ważne - chciałabym je piec w niedzielę więc żeby spokojnie dotrwały do wtorku - znaczy żeby nie spleśniały czy co tam ciasta mają w zwyczaju :D
  • wyżerli w nocy waniliowe rogaliki i słone ciasteczka, które wczoraj pracowicie ulepiłam i upiekłam :/ łapy będą w święta lizać, bo kurna drugich nie zrobię, żeby nie wiem co! sernik uchroniłam, wynosząc do lodówki w garażu. a bigos, flaki i kapustę wigilijną wysłałam na balkon na mróz. zamrożonego raczej nie wyżrą... chyba...
  • robie sernik na zimno - wymysliłam sobie ze zmiksuje twarozek z galaretką dodam do tego brzoskwinie z puszki, i wyleje do tortwnicy która uprzednio wyłoze herbatnikami. albo biszkoptami. i tu własnie nie wiem co wybrac, herbatniki czy biszkopty? a moze zamiast brzoskwin wziac rodzynki. kurwa jak ja nie lubie dylematów
  • taki, żeby mi nie opadł, proszę...
  • zrobić;P Bo to mój pierwszy raz. W przepisie jest napisane: 1 kubek śmietany, ubitej I jaka to ma być śmietana? Taka zwykła ubita, czy taka 30-o coś tam procentowa, czy jeszcze jakie inne cudo? I rozumiem, że najpierw mam śmietanę ubić i odlać żeby był ten jeden kubek, czy też z jednego kubka śmietany ubić cholerstwo?:P Im więcej myślę, tym więcej wątpliwości i możliwości.... I skończy się tak, że wyjdzie mi pasztet:) Kobiety, o co chodzi z tą tajemniczą śmietaną?:) Z góry dziękuję za...
  • Przyjezdzaja dzis do nas goscie i chcialam na te okazje upiec sernik Rosa, szybko i latwo, tyle ze dzis otwieram ser, ktory kupilam, a on wyglada jak zwazony. No i nie wiem, czy da sie go jakos uratowac, czy biec po nowy ser. Pomozcie!!
  • czy biały ser można mrozić?? dostałam jakieś 1,5 kg wiejskiego prawdziwego sera i za cholercie nie zjemy go w terminie, zwłaszcza że nikt w domu nie je tego na słodko można mrozić? :> ew. jakieś przepisy z użyciem sera?
  • Wczoraj wieczorem mielismy gosci. Moj narzeczony z tej okazji postanowil, ze oprocz kolacji i pierdol typu chipsy, paluszki, ciasteczka bedzie jeszcze sernik na zimno. Sam ten sernik zrobil, taki z paczki. Niby zadna filozofia ale jednak milo mi sie zrobilo, gdy goscie, zwlaszcza zenska czesc byla zaskoczona, ze to facet zrobil taki sernik :) Kobitki z uznaniem patrzyly na mojego chlopa i z lekkim wyrzutem na swoich, bo ich faceci takich rzeczy nie robia. Pierdolka, ale milo, ze...
  • "GORĄCA " Babka [img] http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/jc/hb/qzlx/FB1k5jzuC6sP2snT9X.jpg [/img] do tego jeszcze popełniłam Murzyna a dochodzi sernik wiedeński:) nigdy nic nie stawiam to Może do kawy???
  • natchnął mię wacik Brayanowej, w kwestii dotrwania do świąt uprzednio zrobionych ryb w occie. u mnie już pół bigosu świątecznego zeżarli, i idę o zakład, że jak już będzie go można jeść, to będą nosem kręcić. jakbym napoczęła dzisiaj upieczony sernik, to do rana nie dotrwa. jak już święta się zaczną, to będą wybrzydzać i w końcu sernik zostanie. śledzie wyżrą przed wigilią, a w wigilię to po ździebełku zjedzą, bo tradycja taka. no, przykładów by można dalej mnożyć. aha, jakby...
  • Nie widziałam takie wątku ogólnego, a fajnie byłoby mieć wszystkie przepisy w jednym miejscu, ja która NIE UMIE INIE LUBI gotować musi się zabrać za robotę, więc chętnie będę korzystała z porad. To będzie taka nasz (e)maglowa kuchnia bo nie chcę mi się latać po innych forach. Dobry pomysł ?
  • spowiadać się tu pasibrzuchy ;) obżarłam się grzybkami w occie, zimnymi nóżkami z octem, konserwowymi ogórkami i sernikiem, który latoś wyszedł przeboski. verdin w robocie, bleeeeee... jutro wracam na zwykły tryb żywienia :)
« poprzednie następne »

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.