Forum   siostry

siostry

(280 wyników)
  • Moje rodzeństwo dostało w spadku dom. Duży dom. Z założeniem że dom jest dla jej rodziny. Domu się sprzedać nie udało (kto w dzisiejszych czasach kupi dwupiętrowy dom?) a siostra rodziny nie ma (i nie planuje) więc musimy się wszyscy przeprowadzić z bloku w centrum miasta do domu na przedmieściach. Duży dom to sporo obowiązków, w dodatku jeszcze mamy mieszkać ze starszą osobą. Ktoś musi jej pomagać, robić zakupy, pomagać w utrzymaniu domu, pomagać w utrzymaniu ogródka i inne rzeczy. Kto, w...
  • Jak dalej postepowac z tak wredna i msciwa osoba? Mam tylko siostre o 6 lat mlodsza w wieku 34 lat. Od zawsze ma ciezki charakter. Ja razem z mama bardzo dobrze sie dogadujemy a ona wiecznie ma do nas jakies pretensje, obgaduje nas, judzi, i zawsze cos chce finasowo wyciagnac od mamy na sile. Ja mieszkam 800 km od nich.Kiedy jade do mojego rodzinnego domu zawsze wioze prezenty dla wszystkich a szczegolnie dla siostry dzieci.Nigdy nie uslyszalam od siostry slowa dziekuje tak jakbym to musiala...
  • Witam, ja choruje na Hashimoto od 5 lat, moja siostra postanowiła także zrobić sobie w końcu wyniki, ponieważ zaczęła mieć problemy z koncentracją, pamięcią, albo nie może spać w nocy, albo jest okropnie senna, morfologie ma przy najniższych zakresach normy. Jej wyniki: TSH 3,07 <0,27-4,2> FT4 28.57% [wynik 1.15, norma (0.93 - 1.7)] FT3 34.29% [wynik 2.76, norma (1.8 - 4.6)] Czy na podstawie tych wyników można już coś wywnioskować? Czy dodatkowo musi zrobić usg i przeciwciała?
  • Witam, mam 36 lat, dobrą, unormowaną sytuację własnej aktualnej rodziny. Chodzi o przeszłość. Pochodzę z rodziny wielodzietnej - mam dwie starsze siostry. I tu zaczyna się problem. Mimo że jestem dorosła, a nawet w wieku średnim, wciąż czuję się małą dziewczynką, a bardziej - młodszą siostrą. Wiele rzeczy w moim życiu odbywa się z tym poczuciem. Pracuję, i w pracy czasem muszę występować przed forum publicznym - nie jestem w stanie później siebie oglądać w materiałach, które zostały zrobion...
  • Witam, czy ktoś w Was ma jakieś doświadczenia z leczeniem się ziołami Siostry Bożeny Piróg z zakonu dominikanek w Białej Niżnej ? Ja trafiłem na informacje o tej Siostrze i jej ziołach całkiem przypadkiem. Dwa dni temu przyszła do mnie paczka z tymi ziołami i właśnie rozpocząłem kurację. Ciekaw jestem czy ktoś z Was doświadczył jakiś efektów w leczeniu tymi specyfikami. Proszę tylko darować sobie komentarze o "naciągaczach". ten zakon naprawdę istnieje a kontakt z siostrą Bożeną miałem za...
  • Witam Prosze o pomoc w interpretacji wyników siostry (41 lat) maj 2011 TSH-0,85 FT3 -2,70 (2,6-5,4)[b]3,57%[/b] FT4-0,89 (0,7-1,55) [b]22,35%[/b] Anty TPO > 1,0 (do 5,51) Anty TG -96,32 (do 4,11) USG tarczycy Prawy płat 19mm x15 x58 Lewy płat 17x15x55 Grubość cieśni 4mm,tarczyca prawidłowej wielkości,w środkowej części lewego płata widoczny twór z hypoechogeniczną otoczką o śr 4mm Miąższ jednorodny o prawidłowej echogeniczności TRAB był równiez robiony i jest w górne...
  • W związku z posiadaniem na stanie hasi i insulinooporności wysłałam siostrę na badania. Proszę o interpretację: TSH 2,060 [0,270-4,2] FT4 54.96% [wynik 1.11, norma (0.39 - 1.7)] FT3 60.81% [wynik 5.35, norma (3.1 - 6.8)] ATG 390,6 [do 115] ATPO 380 [do 34] Wyniki glukozy i insuliny po obciążeniu 75 gramami glukozy: Na czczo glukoza 85 [70-100] insulina 18,47 [2,6-24,9] po godzinie 147,2 217,4 po dwóch godzinach 112 ...
  • Halo, potrzebuję pomocy doświadczonych Hashi oraz tych które były lub są w ciąży. Otóż moja siostra mająca 28lat jest w ciąży. W ciąży dowiedziała się że ma Hashi. Jest obecnie w 32 tygodniu. Kilka dni temu zemdlała (1maja). Oto jej wyniki po omdleniu (nie od razu, kilka dni po, odebrała dziś): FT4 79.49% [wynik 1.32, norma (0.7 - 1.48)] FT3 61.50% [wynik 2.94, norma (1.71 - 3.71)] TSH wyniósł 0,167 a norma: 0,350-4,94 Dodatkowo ma ferrytynę 13,67 norma:4,63-204 Jej endo m...
  • [b]Choruje na Hashimoto moja mama też ma Hashi[/b] ja przez swoją dopiero na forum Hashimoto - tu wielki uśmiech wdzięczności:) zinterpretowaną chorobę tarczycy zrobiłam sobie 3 letnią dziurę emocjonalno - fizyczną w życiorysie :( ale po woli się odzyskuje :) i zrobiłam kampanie uświadamiająca w rodzinie i wszystkim każe się badać... na pierwszy ogień poszła moja młodsza siostra (obecnie w 4 msc ciąży) [b]Czy wg tych wyników tarczyca mojej siostry jest ok?[/b] wyniki z 12/08/20...
  • Parę dni temu, w ostatnią niedzielę, moja siostra miała dziwny atak. Teraz jest w szpitalu, gdzie ją diagnozują. Poszukałam w Internecie i wygladało to trochę jak napad toniczny: To się zdarzyło w kilka godzin po tym jak bardzo zmęczone wróciłyśmy do domu. Moja siostra (15 lat) zrobiła sobie kąpiel, potem oglądałysmy razem telewizję, cos powiedziała, ja jej odpowiedziałam, po czym ona zrobiła do mnie głupia minę. Czasem się tak przekomarzamy, więc do piero po chwili zorientowałam...
  • Moja siostra zadzwoniła dziś do mnie że ma grypę. Bolą ją wszystkie kości, ma 38 stopni gorączki, źle się czuje. Nie chce iść do lekarza. Twierdzi że jej samo przejdzie. Ja obstaję przy wizycie u lekarza. W końcu ta "nowa grypa" istnieje. Nigdy nie wiadomo kto gdzie i kiedy. W końcu to tylko jedno badanie. Nie zabiją jej. Nie ukarzą. Dadzą w razie czego receptę. Jutro miałam do niej jechać. Powiedziałam, że nie przyjadę, bo ja nie będę ryzykowała. Ona zarzuca mi, że panikuję i przesad...
  • moja siostra zaszła w ciążę 6m-cy po ślubie... a ja niemogę się tym cieszyć, ponieważ cierpię katusze(nasze starania trwają juz 6 lat). Nie wiem jak mam się zachować gdyż ona ciągle dzieli się ze mną swoimi wrażeniami podczas gdy ja o mało co nie rozpłaczę się w słuchawkę. Nie mogę sobie z tym poradzić. Kocham ją ale to jest dla mnie ponad siły. Prawie cały czas chodzę przygnębiona i smutna, płaczę, dlaczego nie mogę mieć dzieci..................
  • Witam, tworząc ten wątek liczę na to, że uzyskam jakieś dobre rady lub pomoc dla mojej siostry. Dziewczyna ma lat 19. około 1 rok temu dowiedzieliśmy się, że ma problemy - przyznała się do tego. Problemy, które opisała to: - przejadanie się. Jak twierdzi je do momentu, kiedy więcej już nie zmieści. - wydaje jej się, że ludzie się jej brzydzą, że patrzą na nią dziwnie i postrzegają ja jak jakiegoś potwora. Dodam, że rodzina i nawet obcy ludzie uważają ją za piękną dziewczynę. ...
  • Witam!Problem dotyczy mojej siostry, bardzo chciałabym jej pomóc, ale nie wiem jak. Nie wiem, czy to akurat dobre miejsce, lecz nic innego nie przyszło mi do głowy i mam nadzieję, że znajdą się tu ludzie, którzy polecą dobrego lekarza. Przytoczę pokrótce sytuację- moja siostra lat 35 żyje w dużym stresie, jest bardzo wrażliwa, momentami wręcz przewrażliwiona, ma co prawda kochającego męża, 2 wspaniałych dzieciaków, ale przytłaczają ją problemy, których ma dość sporo. Zawsze była ...
  • Moja siostra ma obecnie 27 lat. Na Hashimoto zaczela chorowac w wieku 10 lat. Do uzyskania pelnoletnosci byla pod opieka endokrynologa dzieciecego, pozniej nie miala swojego lekarza. Przez wiele lat zazywala Euthyrox 100, a przez ostatnie 2,5 roku Eltroxin 100. Zaznacze, ze od ponad 9 lat jest na tej samej dawce leku, nie miala badanego fT3 i fT4 ani przeciwcial. Ok 3 lata temu zaczely sie jej problemy z miesiaczka. Na poczatku cykle skrocily sie do 20 dni. Trwalo to przez kilka mi...
  • Bardzo proszę o pomoc, to pilna sprawa; Moja siostra ma następujące wyniki: TSH 1,14 FT4 1,27 ANTY-tG >3000,0 anty-TPO 16,60 proszę, pomóżcie...
  • czy moglibyscie pomoc mi w zrozumieniu tej choroby u syna mojej siostry ktory ma 6 miesiecy podejrzewaja dmd analiza ktora wykonano nie wykazala delecji w obrebie genu dystrofiny. w rodzinie tez nie ma przypadkow dmd. czyli nie jest to genetyczne i jesli to jakie jest prawdopodobienstwo ze bedzie chory wartosc ck ok 10000u/l czytalam rowniez o mutacjach i wiem tez by stwierdzc chorobe wykonuje sie wycinek miesnia jesli ma on 2 latka i rowniez ze podwyzszona wartosc ck nie musi ozn...
  • nie potrafię sobie poradzić...zmarła 18 marca 2009....na raka żołądka...miała 28,6 lat...właśnie wracam z cmentarza...chciałam się przytulić i pogadać :( niestety brama była zamknięta...
  • Kochani! Może wy będziecie wiedzieli, co jest mojej siostrze.W Niemczech(tam pracuje) dostała silnych bóli - bolał ją cały brzuch od żeber aż do pachwin. Lekarze różnych specjalności robili wszystkie badania(usg, rtg) i nic nie znależli.Wydała 800 euro. Od 2 dni jest w szpitalu w Szczecinei i również szukają przyczyny bólu - zwija się z bolu, od 6 dni nic nie je, co zje - zaraz wymiotuje. Dostała jakieś kroplówki, ale pomogło na chwilę, mowi że umiera. Boję się .Wykluczyli wyros...
  • moja siostra urodziła ma typowe objawy niedoczynności, zrobiła więc kontrolnie badanie na tsh-wynik tsh 1,85 czy to niedoczynność????

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.