skrzydełka

skrzydełka

(41 wyników)
  • Szukam sprawdzonego przepisu na skrzydełka.Próbowałem już paru,ale nie mogę trafić na ten smak.Pozdr.
  • Mam mnóstwo przepisów na skrzydełka, jednak potrzebuje takiego, który równie dobrze będzie smakował na zimno. :) Co polecacie żeby skrzydełka dobrze smakowały też jako część zimnego bufetu? Zamarynować? Bo panierowane to raczej nie.
  • Moja znajoma wróciła z wyjazdu i chciałabym jej przekazać wreszcie wszystkie wieści od Was na temat SKRZYDEŁEK DLA SWOJEGO MĘŻCZYZNY. I nie potrafię tego znaleźć. Proszę o pomoc i bardzo dziękuję Żyra
  • poproszę o podpowiedź jak dobrze zrobić kurczaka tak, aby mięso łatwo odchodziło od kości i żeby skóra była zrumieniona / chrupiąca. ja niestety nie potrafię.
  • szanowny malz upolowal w sklepie pare sktzydełek z indyka, macie jakies pomysly obiadowe na oporzadzenie tego trofeum? dzieki, indyczka
  • Mam dwa pytanka co do tego: 1. co to znaczy "odciąć końcówki"? Jest w każdym przepisie, a nie jestem pewna o które końcówki chodzi, o te jak kulki? 2. Jeśli wstawię kilogram skrzydełek do piekarnika na 200 stopni to ile czasu mam je piec, żeby byli ładni, upieczeni a nie spaleni? Dzięki.
  • chodzi mi o jakieś cudeńko ze skrzydełek kurczaka. Chciałabym je podać jutro, na imprezkę urodzinową. Może jakoś je zapanierować, w jakieś ziarna, albo w jakiejś glazurze? Brak mi pomysłów. Z wyszukiwarki już korzystałam i nic mnie nie zachwyciło.
  • Ukochany zażyczył sobie skrzydełka z kurczaka na obiad. Problem jest w tym, że wystają z nich pióra :/. Jak oporządzic skrzydełka, żeby nadawały się do jedzenia? Skóra jakoś nie chce odchodzic. Wyrywanie piórek też niewiele da, bo wysywają, się jakieś malutkie spod skóry. Błagam, pomóżcie. W życiu ani nie widziałam skrzydełek z bliska :P ani tym ardziej ich nie przyżadzałam :(
  • Byłam w niedzielę u znajomej i jadłam takie właśnie skrzydełka. Znajoma opowiadała mi, że trzymała je w zalewie miodowo-sojowej, plus cebulki, takie nieduże w całości.Potem to piekła razem z cebulkami. Cebulki leżały sobie na półmisku obok kurczaka i znikały jak błyskawica :) Potrawa była przepyszna,kurczak pięknie przyrumieniony, w smaku lekko słodkawy, bardzo nam smakowała i chętnie zrobiłabym ją na święta ale nie znam dokładnego przepisu. Czy może ktoś z was zna coś takiego? Byłaby...
  • szukałam, ale nie moge znaleźć interesującej mnie odpowiedzi, dlatego prosze Was o pomoc: na ile czasu i do jakiej temperatury rozgrzanego oleju wrzucić nalezy skrzydełka, zeby były ok? Dziękuję z góry.
  • witajcie! w sobotę zrobiłam dla gości skrzydełka BBQ w/g przepisu tutejszej forumowiczki. Polecam wszystkim! poprostu coś wspaniałego. Tylko, że ja dałam 2 łyżki magi i 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego. Bardzo dobre muszę przyznać. Marynowałam ok 6 godzin. Można swobodnie zostawić do marynowania na całą noc. Nie dodawałam soli. Dlatego nie był wcale słone tak jak się obawiałam. Wszyscy znajomi się zajadali. Bardzo dobra spawa na szybki i nituzinkowy poczęstunek. Do tego zrobiłam sał...
  • Mam pytanie czy dobre bedą skrzydełka faszerowane grzybkami prawdziwkami?i pieczone.Mam juz wyjete kosci i zastanawiam sie czym nadziac oprócz mięsa.
  • a innym oczywiscie polecam. Migdałowe skrzydełka z musztardą (nie robiłem, czekają) 1 kg kurzych skrzydełek 250 ml musztardy Dijon 100 g sproszkowanych migdałów 145 g przyprawionej tartej bułki 1 l oleju Odkroić koniuszki skrzydełek; opłukać. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Każde skrzydełko pokryć warstwą musztardy. Migdały wymieszać z tartą bułką. Skrzydełka panierować w mieszance tartej bułki. Olej rozgrzać do 180 C. Małe porcje skrzydełek smażyć w głębokim tłuszczu przez 10 min...
  • witam! zwracam sie do Was drodzy forumowicze z pytaniem, co można szybkiego uczynić do jedzonka z udek bądź skrzydełek wędzonych??:> z góry dziękuję za wszelkie pomysły :)
  • jak dobrze przygotować słodko - pikantne skrzydełka kurczaka? z czego zrobić marynatę i ile czasu w niej trzymać fruwaczki? no i czy obsmażać najpierw, a potem do piecyka (na ile czasu i jaką temp.) dziękuję oczywiście
  • moj mąż upolował mi wczoraj w supermarkecie skrzydelka indyka. Bez konsultacji...Taki genialny przeblysk intuicji, ze na pewno da się to zjeść..... Problem w tym, ze ja nie mam pomyslu na te skrzydelka i tez ogromnego doświadczenia. Co polecacie zrobic z tym poporcjowanym ptakiem? Mam w domu sos pomidorowy, makaron, przyprawy, miodzia troszkę, maslo orzechowe i warzywka...... Co z tego da się wyczarować? pzdr
  • powiedzcie mi czy ta marynata do skrzydełek tzn. wszystkiego po 4 łyżki starczy na 2 kg skrzydełek? Wydaje mi się, że to za mało. Powinny być chyba umoczone całe w marynacie a tego będzie troszkę. Większość skrzydełek będzie nie pokryta marynatą? Ile marynaty na 2-3 kg skrzydełek? i jakie proporcje? Bardzo proszę o odpowiedź!!!
  • Ze względów organizacyjnych planuję w Pierwszy Dzień Świąt brunch. Tak od 12:30. Na pewno będą "resztki wigilijne" czyli śledzie, ryba w zalewie, ryba faszerowana, na pewno będzie wędlina, sałatka jarzynowa, jajka faszerowane i tatar. Na pewno będą krokiety z barszczem. Ale potrzebuję pomysłu na ciepłe mięso. Warunki: - musi być do przygotowania wcześniej i najlepiej do pieczenia - musi być... yyyy... napisałabym śmieszne, tzn. nie poważna pieczeń tylko, no właśnie... - musi to b...
  • to rzeczywiscie chinskie skrzydelka moje po 1 godz. sa gotowe
« poprzednie 1 2 3
Pokaż wątki z forum:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.