Forum   smażona cukinia

smażona cukinia

(1 wynik)
  • Witam, byłabym wdzięczna za podanie przepisu na to ciasto, którym maczane są cienkie paski (lub plasterki) cukini, a następnie smazone na głębokim tłuszczu. Własnie wrócilam z 3-tygodniowej wyprawy samochodej po Krecie i wciąz się tym zajadałam. Powiedziano mi rownież, że cukinia powinna być lodowata przed zamoczeniem w tym ciescie, zeby ładnie "buzowała" w oleju. Podejrzewam, że jest to coś na kształ ciasta nalesnikowego, ale chciałabym zasięgnąc rady ekspertów od kuchni greckiej...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.