Forum   smażony bakłażan

smażony bakłażan

(4 wyniki)
  • Proszę o radę w jaki sposób smażyć bakłażany by nie piły bardzo dużych ilości oliwki. Myślę tu o smażeniu Baklażanów do Musaki. Dziękuje za rady Jurek
  • zawsze jak smażę bakłażany (wrzucam na rozgrzaną oliwę,bez panierki) cały tłuszcz w nie wsiąka i zamiast się smażyć one się "prażą" a potem są mega tłuste i tłuszcz podczas jedzenia wycieka. to tak ma być? czy jest może jakiś patent na to? czy też jedyna opcja to odsączyć po smażeniu?
  • Jak smażyć bakłażana? jeśli ktoś zna przepis, proszę się ze mną podzielić. dziękuję
  • Zostałam fanką bakłażana, wczoraj usmażylam sobie plastry posypane różnymi ziółkami i to jest TO CO TYGRYSY LUBIĄ NAJBARDZIEJ!! Ale mam jede problem - jak to zrobić, zeby baklazan nie pochlanial tak duzo oleju? Ja smazylam na olejuz pestek winogron ktory uwielbiam, ale pomimo to nie chcego go jesc az tyle. Jak zobaczylam ile oleju pochlonely, to je po jakims czasie polozylam na papierowej serwetce, zeby czesc tluszczu oddaly, no ale dzisiaj, jak je otworzylam w pracy (bo czesci ...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.