Forum   soki

soki

(360 wyników)
  • Byliśmy wczoraj na wizycie u urologa. Matylda miała wykryty reflux III st. obustronny w 1-pierwszym m-cu życia, ZUM wykryto 14 dni po narodzinach. Do tej prory nerki były ok. ale wczoraj lekarz wykrył bliznę na prawej nerce-bardzo się martwie czy to możliwe że ta blizna dopiero teraz powstała po tamtym ZUMie? Zaczełam wszystko analizować i jestem wśiekła na ginekologa, że nie wykrył w ciąży wady nerek(a wiem że można wykryć) i na szpital, gdzie rodziłam, że mimo pokaźnej żółtacz...
  • Czytam , czytam i czytam ... I mam pytanie . Z tego co wyczytałam to podajecie sok noni przy odgrzybianiu , lub alveo . Czy citrosept tez moze byc podawany ? Doczytałam sie że tez można podawać przy grzybku. Czy wszystkie te trzy produkty mają podobne działanie ?
  • Co myslicie o moich wynikach tsh 16,45 podawana norma to 2,27-4,2 FT4 10,87 podawana norma 12-22, FT3 4,45 podawana norma to 3,1-6,8 Po przeliczeniu procentowym FT4 -11,30, FT3 36,49. Anty TPO 650 norma > 34 Jestem przerażona. Leczyłam sie od dziecka ale tylko doraźnie zazywałam leki w każdym razie nie systematycznie, nie chodziłam też systematycznie do lekarza. Miałam probelemy z zajściem w ciąży. Zawsze wyniki miałam w normie. W poniedziałek jestm umówiona do endo. Str...
  • Witam, potrzebuje pilnie porady. W posiewie moczu wyszło mi e. coli. Moja pani gin. przepisała mi najpierw furagin, następnie jakiś antybiotyk w proszku do wypicia coś na M..ale niestety nie pamiętam nazwy i zaraz po nim brałam Zinnat. Kupiłam sobie również w aptece 100%sok z żurawiny i wypiłam całą butelkę. Niestety nic to nie dało. To paskudztwo nadal jest:( Wczoraj gin. przepisała mi Nolicin. Wykupiłam, czytam ulotkę a tam jak byk pisze, że nie należy brac w okresie ciąży a ja jestem przy ...
  • Mój syn od 3 lat męczy się z brodawkami (kurzajkami) na rękach. Przez te 3 lata był brodacid, duofilm, wymrażanie azotem u dermatologa, samodzielne wymrażanie w domu i wszystko inne. Przejrzałam stare posty i wiele osób wyraża się pozytywnie o jaskółczym zielu. Czytałam, że sok z jego łodygi ma właściwości trujące zwłaszcza dla wszelkiego rodzaju brodawek. Na szczęscie na naszym osiedlu rośnie ta roślina i od killku dni smarujemy tym sokiem 2 razy dziennie. mam pytanie do osób k...
  • Tak nie wiem czy lekarka się nie pomyliła, bo zapisała Nystatynę w zawiesinie 4 x po 5 ml. Na opakowaniu jest 4 x po 1 ml, "o ile lekarz nie zaleci inaczej". No, ale aż pięć razy tyle? Tak się stosuje? Synek ma 3 lata, nie zaszkodzi mu taka dawka?
  • skoro potrzebne tematy to ja poproszę o poradę: 35 tydz. ciąży i przygotowania do porodu w domu (aczkolwiek hemoglobina spadła mi do 10 :-/), skończyłam właśnie czytać "W głębi kontinuum" i szczerze powiem - niedosyt, lekki zawód - no bo co ja mam z tą wiedzą teraz zrobić ?? Niby przekonuje mnie teoria kontinuum ale jak ją wprowadzić do wychowania naszego pierwszego dziecka?? Czy możecie polecić jakieś kontynuacje tematyczne do tej lektury. Obiło mi się o uszy, że Alice Miller ma...
  • soków jest mnóstwo, czego w ich składzie być nie może? jakiej firmy sok nadaje się do picia?
  • Witam wszystkich... pozdrawiam w nowym roku, dla mnie zaczal sie smutno. . w grudniu 2006 miał operacje guza okolicy kątnicy, a w sierpniu termoablacje guza na watrobie.Tato znowu w szpitalu, juz coraz bardziej słaby, ma juz przezuty to kosci i do otrzewnej Boze jak on cierpi. Ostratnio ktos polecił nam sok z noni , czy ktos z was stosował?
  • Chcialam sie zapytac, czy ktos stosowal ten preparat z pozytywnym skutkiem. no i jeszcze preparaty ktorej firmy mozecie polecic bo jest ich na rynku dosc duzo a wolalabym uzywac juz cos sprawdzonego
  • Witam. Chodzi mi o to czy są może jakieś soki bez dodatku cukru które można pić? Może sok z grejpfruta? A może macie jakieś przepisy na takie coś?
  • Witam, Chciałabym dołączyć do grona szczęśliwych ciężarówek :)... w tym miesiącu dopiero się przygotowujemy, ale... zaszedł pewien mały incydencik :) kilka dni temu i to jak się okazało (regularne cykle 28dni) w przeddzień owulacji. Od 3 dni wyczuwam dziwne rzeczy: w soku, który do tej pory bardzo mi smakował wyczułam sól, w wodzie mineralnej wyczułam sodę oczyszczoną.... w lodówce wyczułam .... czekoladę!! :) krem który do tej pory stosowałam nagle mnie uczulił.... na testy ch...
  • Nocne poty sa spowodowane przez Candide lub pasozyty,nie odpowiednim odzywianiem,duzymi porciami jedzenia,poznym czasem spozywania posilkow.Jezeli obudzimy sie w nocy spoceni lub jest nam bardzo goraco.Wypijamy goraca wode z cytryna,jezeli to nie pomaga robimy lewatywe,lub wstajemy i idziemu na spacer,chodzenie wspomaga trawieniu.Ja staram sie nie spozywac zadnych posilkow po godzine 17,00,a rano wstaje wypoczety.
  • Co sadzicie o swierzym imbirku? Ja od pewnego czasu pije codziennie kilka szklaneczek wody z cytryna i imbirem w kosteczke pokrojonym,(z wrządkiem). Kilka takich wymoczonych kostek zjadam i musze powiedziec ze swietnie mnie to rozgrzewa. Polecam zmarzluchm!!
  • Tyle razy przechodizlam obok niego, aż wreszcie poczytałam i proponuje tez wam ;-))) www.oskola.pl/ Wygląda to bardzo zachęcająco. Zacznę próbować na sobie, a i spytam lekarza co sadzi o stosowaniu, ewentualnym, u dzieci.
  • Czesc dziewczyny! co miesiąc robie konrolny mocz.Mała ma refluks II stopnia lewostronny no i wychodzi jej coraz wyzsze ph moczu do tego dochodza bakterie w pochwie i sklejanie warg sromowych (nawracające).Mysle ze powinna miec ph nizsze to wtedy te bakterie by sie tak nie czepiały.Podaje jej rano herbatke zurawinowa i okresowo vit.c, ostatnio odstawiłam za rada urologa doktora Gastoła.Powiedził ze vit c moze powodowac kamienie i inne swinstwa i wystarczy sama zurawina.Jak jeszcze mogę z...

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.