Forum   sos beszamelowy

sos beszamelowy

(26 wyników)
  • Drodzy Forumowicze, zamarzyła mi się lasagne, a mam dziecko uczulone na mleko i mlekopochodne. Tak że sos beszamelowy odpada. Wiem, że jego zadaniem jest skleić tę lasagne i pewnie uatrakcyjnić smak. Ale czy możecie podpowiedzieć mi jak zrobić dobrą, nierozpadającą się lasagne bez tego sosu? pozdrawiam
  • Potrzebuję przepis na sos beszamelowy i mam pytanie, czy mażna go wekować na dłuzej ? Stokrotne dzieki tym, którzy pomogą, nie odsyłając do wyszukiwarki.
  • Czy ktoś może ma pomysł, jak zastąpić sos beszamelowy, chodzi mi konkretnie o tartę porową. Nie jestem uczulona na żaden ze składników, jeno nieco boję się kalorii:) Z góry dzięki za podpowiedź.
  • nie znalazłam odpowiedzi Jak się go robi... jest tylko wymieniany jako skladnik potraw. moze mi ktos pomóc? b. proszę
  • Niestety nie mogę znaleźć przepisu, moze ktoś go zna?
  • Do jakich potraw mozna uzywac sos beszamelowy,ale bez uzywania piekarnika?Moj piekarnik niestety ostatnio przestal funkcjonowac,a mam kartonik gotowego wloskiego sosu beszamelowego i nie wiem co z nim zrobic.Moze ktos poda jakies przepisy?Z gory dziekuje i pozdrawiam!!!
  • Ratunku! Jak zrobić dobry sos beszamelowy do lasagne? Umówiłam sie z chłopakiem, że razem zrobimy lasagne, wygląda na to, że szefem kuchni będę ja, chciałabym żeby wyszło coś dobrego. Sos boloński to moja mocna strona. Ale beszamel? wiem, że masło, mąka, mleko, pieprz, sól, gałka muszkatołowa. Ale ile czego? Żeby na takie solidne danie wystarczyło? Żeby konsystencję miało? Żeby nie za długo i nie za krótko smażyć - to ile? Brrr, poratujcie :)
  • Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam lasagne i mam właśnie takie pytanie jak w tytule-jaka jest rola tego sosu w lasagne? Być może coś zrobiłam nie tak, ale wydaje mi się, że tego sosu nie czuć potem w gotowym daniu więc nie wiem po co go robić. Oświećcie mnie proszę! Z góry dziękuję i pozdrawiam!
  • proszę o pomoc, zamierzam zrobić lasagne (po raz pierwszy w zyciu) ale nie wiem jak zrobic ten nieszczęsny sos beszamelowy. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
  • po domowemu, ale nie mam mleka jakby cos.
  • witam moze ktos z Was zna przepis na kalafiora. Jadłam go u kuzynki był bardzo smaczny, nie mam jednak przepisu wiem z gotuje sie kostke rosołową i dodaje smietane z serem. ale nie wiem w jakich proporcjach i czy to wszystko prosze o rade:D
  • jak w temacie Pozdrawiam
  • i do czego? jakos tak mi smacznie brzmi... mniam z góry dzięki!
  • Czym nadziewacie babeczki w wersji wytrawnej?U mnie to zawsze były jakieś pieczarkowe wariacje, ale może coś by było warto w końcu zmienić?
  • U znajomych jadłam pyszne coś a'la canelloni. Ale zamiast makaronu nadzienie było zawinięte w cienkie naleśniki, polane sosem beszamelowym, posypane serem i zapieczone. Dzięki naleśnikom było trochę inne ... Naleśniki umiem zrobić :), więc brakuje mi tylko przepisu na dobre nadzienie ( z mięskiem )...
  • Witam - pytanie mam nie o przepis, bo nadzienie ze szpinaku zrobic umiem, beszamel takoż :) - tylko 2 pytania techniczne. Po pierwsze - czy canneloni obgotować najpierw? szukając w internecie znalazłam 2 szkoły - jedna że tak (choć wtedy chyba trudniej się nadziewa) i druga że nie, bo makaron wchłonie sos beszamelowy. Czy z praktyki możecie doradzic mi co jest lepsze? Żeby rury twarde nie były.. I drugie pytanie - tym beszamelem zalać je całe tak? Pytania może naiwne ale nigd...
  • Pastisio

    (7)
    Pastisio jesto bardzo dobra potrawa nadaje sie na obiad
  • Lasagne

    (5)
    Czy ktos zna sprawdzony przepis na lasagne (lazanie?) w wersji bezmiesnej?
  • -- ♥ Lisbon ♥ Story ♥
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.