sos do sałatek

sos do sałatek

(8 wyników)
  • Znacie przepisy na lekkie = nietłuste sosy do sałatek? Głównie chodzi mi o urozmaicenie sałatki, do której zawsze wrzucam pomidory, ogórki, kapustę pekińska lub jakąś sałatę, czasem czerwoną cebulę, oliwki, paprykę. Vinegret jednak zawiera dużo oliwy.
  • od jakiegoś czasu jestem na diecie, zaczęłam od diety MŻ i udało mi się na razie zrzucić 5 kg, przerzuciłam się też na sałatki no i w związku z tym mam do was pytanie:macie jakieś fajne przepisy na sosy do sałatek na jogurcie naturalnym, uwielbiam sałatkę z pekińskiej, lodowej, papryki, cebuli czerwonej i z kurczakiem ale znudził mi sie już sos czosnkowy jaki sobie zawsze robiłam i nie mam pomysłu na inny, będę wdzięczna za wszelkie pomysły :)
  • Chcę zrobić sałatkę, której głównym składnikiem będą te małe pierożki. Co do reszty składników... na razie lista jest ruchoma. Przewiduję pewnie ogórka, pomidora, paprykę, cebulę czy szczypior, może cukinię.. Ooo może suszone pomidory (zamiast świeżych) albo kapary czy oliwki. W każdym razie temat przewodni to tortellini. Nie chcę tego mazać majonezem. Wolałabym coś lżejszego. Czy sos na bazie jogurtu to dobry pomysł? Czy wystarczy winegret? :):)
  • ale takich służących jako dodatek do obiadu (mieszanki sałat, pomidory, ogórek, rzodkiewka, awokado, czerwona cebula itp). Większość sosów robionych jest na bazie octu, lub majonezu/musztardy które też go zawierają. ja nie znoszę octu (żadnego!) i od razu wyczuwam w sosie najmniejszą ilośc, która zniechęca mnie do jedzenia. Wiem że można zastąpić cytryną, ale może jakies inne pomysły? aha i chodzi mi o sosy kremowe, nie przezroczyste (typu winegret) i najlepiej nie na jogurcie, bo moim zdanie...
  • Wymyśliłam wykwintną (bo niestety drogą) sałatkę na szczególne okazje ( kolacje we dwoje- bo są w niej afrodyzjaki:-))), ale mam problem z sosem tudzież dressingiem do niej.Sałatka składa się z różnych gatunków sałat, kilku listków rucoli, szparagów (ze słoiczka) , karczochów (również ze słoiczka), pomidorków koktailowych, kostek sera pleśniowego ( polecam lazur do kupienia w słoiczku w zalewie) i plastrów smażonej , jeszcze gorącej polędwicy wołowej.Wszystko to nakładamy warstwam...
  • Składniki: sałata lodowa, kurczak, papryka: zolta, czerwona, zielona, ogorek. Może polcecie coś jeszcze? Jaki muszę przygotować do niej sos? Pytanie drugie? jak najlepiej przygotować do tej salatki kurczaka? Pokrojone kosteczki usmażyć? Dziki za podpowiedzi :-)
  • Nie koniecznie z jogurtem, ale jak macie fajny z jogurtem to może być w sumie?
« poprzednie następne »
Pokaż wątki z forum:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.