Forum   spaghetti bolognese

spaghetti bolognese

(7 wyników)
  • wieprzowina? Smalec??
  • a ja robie inaczej, z podobnych proporcji ale... najpierw rozgrzewam oliwę(lub olej - zwykle nie mam oliwy;) wrzucam pokrojoną cebulkę(nieco większą ilość) i rumienię ją, następnie dodaję mięso(kupujemy mielone wieprzowo-cielęce- jest najlepsze)i podgrzewam mieszając aż będzie ugotowane(w między czasie obieram i wrzucam 2-3 ząbki czosnku, dodaje przecier pomidorowy i ok. łyżkę koncentratu pomidorowego(cały czas podgrzewam) i mieszam aż troszkę odparuje, w między czasie doprawiam oregano...
  • na koncu kluski!!!!
  • grecku;-).Wczoraj w niemieckiej telewizji pokazano,ze nie ma czegos takiego jak "spaghetti bolognese":-(.Hmmm,niefajnie.Ukochany makaron Niemcow,wielu Polakow(moj rowniez),moze rowniez innych nacji,a tu kicha...W zadnej restauracji w Bolonii nie wiedzieli co to jest...Ciekawe,prawda?
  • Czy mozecie mi podpowiedziec co sprawia, ze spaghetti bolognese ma niezapomniany smak? Wyczytalam, ze dodaje sie jakies wloskie kielbaski. Tego chyba mi brakuje. Czy mozna je czyms zastapic w Polsce?
  • j.w. Dzieki
  • Ciekawi mnie czy dodajecie do produkcji sosu marchewkę. Ja nigdy tego nie robiłam, ale wyczytałam u Tessy Caponi, że ona dodaje. Zamierzam wypróbować, al enie sądzę aby obecność lub brak tego warzywa zasadniczo wpłynął na smak.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się