stosunek

(67 wyników)
  • Witam, oto moje ostatnie wyniki: 3 dc LH- 3,45 FSH 6,45 prolaktyna 12,8 TSH 1,38 dodam, że mam Hashimoto i przeciwciała anty TPO 144. Niby wszystko w normie , ale co może oznaczać ten stosunek LH do FSH, czytałam, że powinien byc bliski 1, a u mnie to ok 0,5. Staram się o dziecko, ale jak narazie nic z tego nie wychodzi. Czy może któras z Was ma podobnie?
  • MAM TAKIE PYTANIE STOSUNEK LH DO FSH WYNOSI 0,54CZYLI NIEWYDOLNOSC PRZYSADKI NA TO WYCHODZI ,.ALE PATRZAC NA WYNIK FSH JEST 7 CZYLI DOBRY,WEDLUG TEGO COCZYTALAM WYNIK NIZSZY NIZ 3 MOZE WSKAZYWAC NA TA NIE WYDOLNOSC,CO MYSLEC W TAKIEJ SYTUACJI?DODAM ZE KLH MAM 3,8 A FSH 7
  • Witam mam do was dziewczyny pytanie. MIałam robione badania LH i FSH a o to jego wyniki: LH-8,78 faza folikularna: 2.4-12.6 faza owulacyjna: 14.0-95.6 faza lutealna: 1.0-11.4 postmenopauza: 7.7-58.5 FSH- 6,48 faza folikularna: 3.5-12.5 faza owulacyjna: 4.7-21.5 faza lutealna: 1.7-7.7 postmenopauza: 25.8-134.8 Czy wszystko jest w porządku?? Na usg wyszło mi ze mam PCOS a tu chyba aż tak tragicznie nie jest ?!
  • Czy przed inseminacją jest sens zrobienia testu PCT po stosunku i testu wrogości śluzu? Czy szkoda na to kasy i lepiej od razu zrobić inseminację skoro i tak zamierzam ją zrobić w najbliższym czasie?
  • Witam i proszę o radę. Odebrałam właśnie wyniki badań hormonów i stosunek lh (13,5) do fsh (7,6) wynosi prawie 2. Wiem że to najczęsciej oznacza PCO, jednak miałam robione wielokrotnie usg i nigdy nie było charakterystycznego obrazu jajników. Pęcherzyk jeśli był to jeden, ładnie rósł i ładnie pękał. Dlatego tez nie wiem teraz czy ten wynik świadczy o policystycznych jajnikach? Czy właśnie bez tego charakterystycznego obrazu usg wynik nic nie oznacza? Do tej pory myślałam ze mój ...
  • Witajcie! Mam do Was pytanie. Może trochę dziwne, może trochę krepujące... Ciężko mi przekonać męża do badania nasienia i odkąd ja zaczęłam obserwować siebie zaczęłam obserwować też to co "daje" mi mój mąż ;) Chodzi o wygląd jego nasienia, które po stosunku wydostaje się na zewnątrz. Zdarza mi się czasem dłużej leżeć z pupą podniesioną do góry. Czasem robię też "świecę" żeby to co najważniejsze dostało się tam gdzie powinno. To, że część nasienia wypływa to jest dla mnie normalne. Martwi mn...
  • Czy trzymanie nóg po stosunku w gorze ułatwi zajście w ciążę czy też jest to "urban - legend"? Bo ja za każdym rezem po stosunku idę do toalety się odświeżyć, bo - co tu dużo gadać - wszystko ze mnie wylatuje :|
  • Przeczytalam wszystko co znalazalam na tym forum i na innych, ale nie znalazalm jednoznacznej odpowiedzi czym te testy a raczej wyniki sie roznia. Moze Wy mi pomozecie? Wiem, ze przeciwciala p/plemnikowe robi sie z krwi a test po stosunku w czasie owulacji ... po stosunku. Ale jaka jest roznica w wynikach? Czy jezeli na nie ma sie przeciwcial p/plemnikowych w krwi to i tak mozna miec wrogi sluz? czy to sie jakos laczy? Moj lekarz uwaza, ze jezeli zrobilam przecieciala p/plemnikow...
  • Witam Wszystkich :) Mam na imię Ola i jestem studentką psychologii na UWr. Prowadzę badania do dotyczące stosunku Polaków do adopcji. Szukam osób, które zechciałyby zostać moimi osobami badanymi i wypełnić test. Szukam każdego, gdyż interesują mnie zarówno osoby pozytywnie ustosunkowane wobec adopcji, jak i te mające stosunek negatywny wobec tego zjawiska. Chętnych zapraszam na stronę www.filesend.net/download.php?f=702ba827944b1e8f2256dc1921cb0b90 , aby pobrać test. Proszę o jego wypeł...
  • DZIEWCZYNY NIE WIEM CO ZROBIC @ MIAŁAM ZAWSZE CO 28DNI BRAŁAM OD 15 DO 25DC CYKLU LUTEINE I W 28DC MIAŁAM @ NA TEST PO STOSUNKU MIAŁAM IŚĆ 13DC ALE TERAZ @ DOSTAŁAM W 26DC CZY NADAL MAM IŚĆ W 13DC NA TEN TEST??? ACHA I CZY TEGO SAMEGO DNIA MOGE ZROBIC BADANIE NASIENIA I PÓŹNIEJ TEST PO STOSUNKU??? BARDZO PROSZĘ O RADĘ.BĘDE WDZIĘCZNA ZA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE. POZDRAWIAM.,
  • Witam, Byc może ten temat był juz poruszany na forum ale jestem tu nowa ;-)Może cos poradzicie - po niemal każdym dłuzszym stosunku dostaje zapalenia cewki moczowej lub pęcherza. A potem antybiotyk, grzyb... i tak od roku. A cykle uciekają. Oboje z męzem b. pilnujemy higieny, ja już dawno wyrzuciłam żele do higieny na rzecz mydła szarego, brałam tabletki Urinal,ale i tak kilka godzin po dłużym seksie pojawia sie typowe pieczenie na dole. Doszło do tego, że bez Furaginu gdy wyjeżd...
  • dziewczyny jestem juz po wizycie ,okazalo sie ze nie bedzie stymulacji poniewaz mam pecherzyki prawidlowe jak na ten czas cyklu.znowu mam do was prozbe wytlumaczcie mi prosze co to jest jest test po stosunku .lekarz wlsnie owy test zaproponowal.napiszcie mi prosze na czym to polega . ? ile kosztuje i wogule co wiecie na ten temat .pozdrawiam .
  • Dziewczynki! Liczę na waszą pomoc, otóż zrobiłam badania w 2dc i mam LH- 8,91/ norma 2,4- 12,6/ FSH- 7,10/ norma 3-20/ Wiem że ważny jest stosunek LH do FSH, czy on powinien być 1 do 1? Aha PRL wyszła mi 16,73 ale biorę bromergon po pół tabletki. Pozdrawiam i czekam na ocenę moich wyników!
  • Odebrałam dzis wyniki z 5 dc.: FSH -6,68 mlU/ml (norma 1,98-11,6 mlU/ml) LH - 12,5 mlU/ml (norma 2,58-12,1 mlU/ml) z tego co widzę to FSH ma w samym środeczku to chyba dobrze, ale LH mam bardzo wysokie i to ponad normę troszkę. Co to moze oznaczać??? podobno fsh i lh ma miec stosunek 1:1, a u mnie?Co to znaczy? Pomóżcie proszę.. Kasia
  • Juz mam metlik w głowie co z tymi pozycjami przy przodo lub tyło zgieciu. Wiem jedynie, że pozycja misjonarska i od tyłu sa najlepsze tak w ogóle bo jest najgłebsza penetracja. Ale co potem? Leżeć na brzuchu czy z nogami w górze??? Czesto pisza, że przy tyło zgieciu nalezy lezeć na brzuchu, ale kurka wodna nie bardzo mi to pasuje bo tyło zgiecie to jakby pochylenie macicy w kierunku kregosłupa - czyli leząc wtedy na brzuchu to co wpadnie do macicy to sie wyleje......hmmmm
  • Cześć! Mam małe pytanko - jak często się kochacie? Czy tylko mniej więcej w dni płodne czy może lepiej kochać się codziennie żeby sie wstrzelić w te dni:) Już sama nie wiem,czy częste współżycie nie osłabi plemników? A jak Wy to robicie?
  • Mamy z mężem już jedno dziecko córkę 4latka,ja mam 33 lata,mąż ma wyniki w miarę dobre,że powinniśmy sobie poradzić bez medycyny ale okazało się ,że mam PCO tzn.ja mam @ nie regularnie i najprawdopodobniej brak owulacji acha i liczne drobne pęcherzyki,HSG jest dobre.Brałam wcześniej CLO ale było coś słabo,było IUI i też nic,teraz zmieniłam lekarza,który wreszcie zrobił wszystkie potrzebne badania i okazało się ,że mam FSH 5.6 mIU/ml LH 10.7 mUI/ml nie znam się jeszcze na tych wynikac...
  • dziewczyny czy peczenie sromu i uczucie goracego moczu oznacza jakies zapalenie???dopiero poczulam to na drugi dzien po wspolzyciu.czy tez tak macie czasami?
  • Jak w temacie. Mnie lekarz powiedzial, ze 6-8 po mam sie u niego zjawic. A to oznacza, ze mam sie kochac w srodku nocy;) A jakbym sie kochala ok.24.00 to bedzie 10-11 godzin. Co myslicie? Jak Wam mowili lekarze? Pa Ania
  • Proszę o pomoc, odebrałam dzisiaj wyniki i nie bardzo wiem czy one dobre, czy złe. To test po stosunku, wyniki następujące (czas po stosunku 7 godz.) – ilość plemników w polu widzenia: 0-1; plemniki ruchome: 0; plemniki nieruchome 36. Dodam, że mąż robił badanie nasienia i lekarz stwierdził, że ok., ale też nie do końca wiem, co tak naprawdę powinno być w tych wynikach.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się